Metabolizmam çok yavaş çalışıyor

  • Merhaba Serpil Hanım ben 26 yaşında evli boy 1,69 kilo 76. Diş hekimi asistanı olarak çalışıyorum 3,5 yıldır evliyim ve yaklasık 15 kilo aldım çok yemek seçiyorum ekmek çok az tüketiyorum hemen hergün 45 dakika yürüyorum gün içerisinde zaten yoğun tempoda çalışıyorum fakat ne kadar yememe içmeme dikkat etsemde zayıflayamıyorum diyetisyene gittim elime bir liste verdi bunlara uy dedi o kadar benim sorunum metabolizmamın çok yavaş çalışması. hergün 1 yeşil elma 1 greyfurt kuru kayısı yada incir tüketiyorum günde 2 lt yada fazlası su içiyorum ama heralde biryerlerde yanlış yapıyorum en azından metabolizmamı hızlandırmam için neler yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle bir dahiliye uzmanına başvurunuz. hipotroid,insülin direnci gibi nedenler araştırılmalı. sonra yakın takibe alınmalısınız. hastanede diyetisyenler iş yoğunluğundan az zaman ayırabiliyorlar.kilo almanızın nedenlerine inmeden kilo veremezsiniz. sevgilelle

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Metabolizmam çok yavaş çalışıyor hızlandırmak için ne önerirsiniz?

    Melike hanım merhaba bir konuda desteğinizi istemekteyim metabolizmam çok yavaş çalışıyor buda sürekli kilo almama sebep olmaktadır.metabolizmayı hızlandırmak için ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Melike Atlas

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir takviyesi

    Ben son 4ay çok miktarda lugol solüsyon kullandım.bundan dolayı tsh tahlilim 12 lere çıktı.artık kullanmıyorum iyot takviyesini.ama ferritin tahlilim 13.çok düşük.bundan dolayı demir+c vitamini takviyesi kullanmak istiyorum.1 ay kadar.bir mahzuru var mı? bide,bunların yanında çinko takviyesi de kul...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Alış

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon tahlili

    Merhabalar 21 yaşındayım adetimin 2.günü hormon tahlili yaptırdım estradiol 243 fsh 1.78 lh 1.86 prolaktin 42.71 çıktı bir sorun var mı? kan tahlilinden önce çekildiğim ultrason sonucunda endometrium kalınlığı 7.3 mm olup ekosu tabiidir.bilateral overlerde multipl folliküller mevcuttur yazıyor.adeti...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nodül ve ağrı

    Hocam merhaba, benim tiroidlerim yavaş çalışıyor ve küçük bir nodülüm var. denize girip çıktıktan sonra her iki kulağım da ve boyun kısmımda kısa süreli ağrı oluyor. bunun nodülle bir alakası olabilir mi ? var ise kulak tıkacı kullanmak işe yarar mı ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Alış

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroidit ve anti tpo

    Merhabalar hocam, 19 yaşında erkeğim kan tahlillerimin sonuçları da tsh:7.27 t3-t4 normal değerlerde, anti tpo: 900. sonra tiroid ultrasonografisi istendi onun sonuçları: tiroid bezi boyutları ve isthmus kalınlığı normaldir. tiroid parankimi heterojen, psuedonodüler görünümdedir (tiroidit). paranki...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Alış

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte ilaç kullanımı

    Merhaba kolay gelsin 12 haftalık gebeyim tiroit bezlerim yavaş çalışıyor diye euthyrox verdiler kansızlık da var 3. ayda ilaç başlayalım dedi bugün gittim gyno ferro sanal verdi ama euthyrox ile birlikte içme dedi pek anlayamadım ne yapmam gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili troid

    Merhabalar doktor bey ben 20 haftalik hamileyim b12 vitamin eksikligi var ve tsh tahlili yaptirdim tsh sonuc 4.461 cikti gebelik 1. trimester 30.38-5.33 0.05-3.70 gebelik2. trimester 0.31- 435 0.41- 5.18 gebelik 3.trimester 0.4-5.18 ferritin 7.6 referans 11-306 folat 17.94 referans 5.20 - 20 vitamin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Alış

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troıd yetmezlıgı

    Doktor bey benım sureklı dusuk oluyor yenı tup bebek yaptım yıne 1 aylık dusuk yaptım tiroidim yavaş çalışıyor ne yapmam gerekıyor teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değerler

    Hocam merhaba ben tüpbebek yoluyla 15.2 hamileyim. euthyrox 50 mg ilaç verdi troitlerim yavaş çalışıyor diye bu ilaç sabah aç karnına olduğu için sürekli kusma miğde bulantıları yapıyor. miğde bulantı hapı zofer ile denedim ilaçlarla çıkarıyorum hiçbir etki olmamış hatta 75 mg ama çıkarttı dr pek ol...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troid için iyot damlası

    Troid metabolizma merhabalar sorum şu olacak troid rahatsızlığım var çok ileri derece de değil ve sanırım buna bağlı metabolizma yavaş çalışıyor gerçi kendimi bildim bileli böyle tiroidle alakalıdır bilmiyorum tam yaşım 50 bu arada çok fazla olmamakla beraber kilo sorunum var 5-6 kilo kadar intern...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Uslu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte troid

    Hocam merhaba ben 13+5 günlük hamileyim hamilelikten öncesinde de tiroidlerim yavaş çalışıyordu euthyrox 150 mg kullanıyordum hamile kaldığımda değerlerim olması gereken aralıktaydı fakat bugün kontrole gittim serbest t3 2,20 serbest t4 0,970 tsh ise 10,23 çıktı tsh değerimin yükselmesi ne anlama ge...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo problemi

    Hayırlı günler doktor hanım bende metabolizma yavaş çalışıyor o yüzden çok kilo alıyorum bu durumda bana ne öneriyorsunuz ilaç yada herhangi bir sebze,meyve varmı bana yardımcı olabilirmisiniz

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Tuba Nergiz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Zayiflamak icin ne yapman gerek

    Merhaba begüm hanım 22 yaşındayım 169 boyum 77 kilom metebolizmam çok yavaş çalışıyor ne yapmam gerekiyor ne oneriyorsunuz

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Begüm Yücesoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Oglum kısa ve zayif

    Mrb doktor bey benim 3 buçuk yaşında oğlum var kilosu 11 boyu da kısa yemek yemesi de güzel neden kilo almıyor hormonları yavaş çalışıyor dedi ler tahlil lerde çıktı ama bir ilaç vermediler çok cnm sıkılıyor onu görünce zayıf ve kısa acaba büyüme hormonun da mı bi sıkıntı var

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Metabolizma

    Metebolizmam aşırı derecede yavas çalışıyor sürekli bi kilo alımı içindeyim ramazanda dahi kilo alıyorum 84 kilo olarak girdigim ramazan ayinda suan 86.5 kilo oldum 2.5 kilo aldim ac kaldığım halde me yapmam gerekiyor yardımınizi bekliyorum simdiden teşekkürler not: yaş 21 boy 1.78

    Doktor Cevabı:

    Dyt. İnteraktif Diyet

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x