Mesane felci

  • Mrb hocam 13 aylık oğlumuz mesane felçi diyorlar böbrek yüzde 13.5 çalışıyor diyorlar yapacak birsey yok dediler ne yapmamız gerekiyor ama çocuk hergun rahat idrarini yapıyor bezi dolu oluyor lütfen bizi bilgilendirmisiniz teşekkür ederim şimdiden

  • Doktor Cevabı:

    İdrar yolu iltihabına karşı dikkatli olmalısınız; her hastalık belirtisinde, ateşlenmede idrar tahlili de yapılmalı. böbreklerin ikisi değil de bir tanesi mi o kadar çalışıyor, onu belirtmemişsiniz. buna sebep olacak reflü hastalığı (vur) var mı yok mu o araştırılmalı. buna göre tedavi planlanabilir. erkekse sünnet olması faydalı olur. bundan sonraki öneriler de, tespit edilecek farklı durumlara, takipte karşılaşacaklarımıza göre değişir. sırtında çukurluk, kıl demeti gibi görüntüler var mı? yürümeye zamanında başladı mı? büyük tuvaletinde sorun var mı bunlara da dikkat etmek lazım. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Erkek hocam sol böbrek tam ayında yürüdü dişler tam ayında çıktı büyük tuvaletini rahat yapıyor bir sıkıntı yok idrar kaçağı var dediler ne yapacağımızı bilmiyoruz lütfen yardım edin ne nereye gidelim Allah razı olsun hocam

  • Doktor Cevabı:

    Sizin takibinizi çocuk ürolojisi uzmanı planlayacak, sonrasında çocuk hst uzmanı takip edebilir. sünnet olmadıysa sünnet yaptırın, düşük doz koruyucu antibiyotik tedavisi alması iyi olur. reflünün geçip geçmediği ve böbrek gelişimi takip edilecek (ultrasonla). çocukluktan itibaren de zaman zaman tansiyon ölçtürmeniz iyi olur. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Acil ne olur

    Merhaba hocam tansiyon için arastirma. yapıyorlardı fakat verilen bir sonuç çıktı pth 156 d vit 8 böbrek ast alt normal kalsiyum normal 9.3 hocam. şimdi d vitaminden kaynaklablir mi hocam ben bir köyde öğretmenlik yapıyorum dr için ilçeye gitmem gerekir o da haftaya kadar dün geceden beri panik...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cinsel hastalık

    Hocam 100günü aşkın geçti ve benim hayla penisimdeki şişlik geçmedi sıklıkla masturbasyon yaptğm içn geçmiyor muhtemelen geçen gün lavaboda sarı akıntım oldu çok azcık zorlanmadan kaynaklı tekrar test yaptıriyimmi 17 günde 1kez 54 günde 1kez yaptm hepsnde temiz çktı tekrar yaptiriyimmii hocam şişlik...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Acil ne olur merhabalar hocam benim sorum erken yaşta tansiyon araştırması ve hocam yapılan tahlilde fosfor potasyum iyi d vitsmini 9 ve hocam demir bağ kap ,230 magnezyum normal potasyum normal ve ferittrtin 13 pth yüksekliği 156 neden hocam ne yapmam lazım şimdi bu bir. tümör mu ne yapmaliyim hoca...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet duzensizligi & tüylenme

    Mrb hocam adet düzensizliğim ve tüylenmem var hormon tahlillerimde sürekli dhea-s hormonum (930) yüksek çıkıyor doktorum diane 35 ilacını verdi sizce bu hormonu düzenlemeye yardımcı olurmu bu hormonu düzenlemeye baska ilaç varmıdır?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Merhabalar hocam benim sorum erken yaşta tansiyon araştırması ve hocam yapılan tahlilde fosfor potasyum iyi d vitsmini 9 ve hocam demir bağ kap ,230 ve ferittrtin 13 pth yüksekliği 156 neden hocam ne yapmam lazım şimdi bu bir. tümör mu ne yapmaliyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda lökosit

    Merhabalar hocam, benim çocukluktan beri böbrek rahatsızlığım var sağ böbrek normalden küçük ve daha az çalışıyor, bir üniversite hastanesinde takip altındayım son kontrollerimde sürekli idrarda lökosit çıkıyor 5-6 civarında diğer tüm değerlerim normal idrar kültürü de temiz, bu sebeple tbc kültürü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Egfr değeriii

    Hocam egfr değerinin her zaman 60 çıkması normal midir?tansiyon hastası ve annesi böbrek kanserinden genç yaşta vefat etmiş biri için.kontrole götürmeli miyim?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek hastalığı

    Böbrek yüzde sekiz çalışıyorsa ameliyat edilmesi şart mi hocam eğer ameliyat edilmezse diğer organlara bir şey olur mu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Abdulkerim Temiz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çift sistem toplayıcı

    Merhaba hocam mailde telefon numarası gözükmüyor.şahsi mailininizden mailime atarmısınız telefonunuzu tşk

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Köse

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polikistik böbrek

    Iyi gunler, hocam! ultrasonugrafi sonucumu degerlendirirmisiniz?teşekkür ederim! 44 yaşinda, bayanım. böbrek hastasıyim, nakil hazırlıklrindayim....her iki böbrek boyutu belirgin derecede artmıştır ve her iki böbrekte polikistik böbrek ile uyumlu görünüm mevcut olup renal parankim seçilememektedir....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik bobrek

    Ali bey saygılarımı sunarım benim yaşım 39 bundan 6 ay önce bi hamilelik geçirdim hamiligimin 5 ayında tansiyonun yükseldi protein kaçağı cikti 6 aylıkken karnında oldu 3 gramdi hastaneden çıkınca şimdi 1 gramlarda ilaç kullanmadım tansiyonun kendiliğinden düştü tansiyon ilaçları çok düşürdü tansiyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitamin ve acth eksiklik

    Merhaba bugun endokrinoloji uzmanina gittim, kendisi acth hormonunun degisken oldugunu, 115 in cok asiri yuksek olmadigini, benim sikayetlerimde bu hormonla alakali bir sorun olmadigini soyledi ve baska hormonlarinda testlerini istedi. test sonuclarimda; kortizol: 16.8 prolaktin: 10.8 , lh: 1.95 ,...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil.ne olur

    Yardimm lutfen tansiyon alfamed dışında var dediniz dr gittim ve dr bana yaşım genç olsudugu için vfm yapicsk ama şöyle hocam yapılan ürüner ultrason ve pelvik ultrasonda birşey çıkmadı sadece pelvis varvasyonu felan çıktı üst batın da hocam alt batında kist ama kadın doğum yok kist dedi sonra iwa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Köpek hastalık ve tedavi hk. lütfen

    Hocam, elimizden geleni yapiyoruz. sıcak tutuyoruz, evimizin salonun da hijyenik tutuyoruz. yaş mama ve kuru mamayı sıcak su da ıslatip karıştırıp veriyoruz, suyu eksik olmuyor, hocam sizce şuanki tedavi tamamen uygun mu duruyor? tekrar etmek isterim, günlük 0.5 cc immuneks-ş, 0.5 cc calpol, 0.33 z...

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim (Pratisyen) Ahmet Subaşı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı şüphesi

    Hocam iyi günler. sitede yorumlarınızı okuduktan sonra size danışmak istedim böbreklerimde solda milimetrik sağda büyüğü 3mm ebatlı birkaç adet taş var. ilk gittiğim üroloji doktoru 3mm lik taşı taştan saymıyoruz dedi. daha sonra deterjanadan mı ya da tanzikten mi bilmiyorum birazda evhamlıyım köpü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x