Merhaba hocam eşim eylül ayında endokrin bölümünde tiroid için kan tahlili

  • Merhaba hocam Eşim eylül ayında endokrin bölümünde tiroid için kan tahlili verdi ve sonuçları şöyle: Tsh =0,03 (0,34-5,60) T3 =4,11 (2,5-3,9) T4 =0,98 (0,61-1,48) Tsh reseptör antikor =14,8 (0-14) Anti tpo antikor =391 (0-9) Doktorumuz tiroid uptake çalışması önerdi.14 aylık kızımız var,anneyi emiyor.Uptake çalışması yaptıralım mı? Ne önerirsiniz? *eşimin daha önce şubat ayındaki tsh sonucu 46,92 (0,34-5,60) , ağustos ayındaki tsh sonucu 0,02 (0,34-5,60) çıkmıştı* Saygılar…

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba şubat'tan ağustos'a kadar ilaç almadan düzeldiyse tiroidit atağı söz konusu. ilaç almadan bir ay sonra k ontrolu uygun olur.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

.
x