Merhaba benim sorum plt düşüklüğü ile ilgili.eşimin plt genelde 126-120 ara

  • MERHABA BENİM SORUM PLT DÜŞÜKLÜĞÜ İLE İLGİLİ.EŞİMİN PLT GENELDE 126-120 ARASINDA DIĞER DEĞERLERİ NORMAL. SON 1 SENEYI GEÇIKTIR BOYLE İLÇE HASTANEDE GORUNDUK DR. BURDA PERİFERİK YAYMA YAPTILAR ONDA BIRŞEY CIKMADI.AMA HALA DUŞUK ÖNCEDEN TÜBERKILOZ GEÇİRMİŞSE BU ETKILERMI.COK MERAK EDIYORUM LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUZ.

  • Doktor Cevabı:

    Daha onceki hemocrom degerlerine bakiniz. eger daha onceki kan sayimlarinda da plt degerleri dusukse, bu kan alinan tupteki anti-koagulan olan hassaiyet nedeniyle olabilir. laboratuar farkli bir tupe kan alarak yeniden sayim yapabilir. ikinci bir olasilik ise, vucudun kendi kan hucresine karsi anticor yapmis olmasidir. bu daha gelismis laboratuar imkanlarinda kolayca anlasilir. plt icin sayidan cok fonksiyon onemlidir. esinizin, vucudunda kolayca morluklarin olusmasi, ufak yaralanmalardan sonra kanamanin durmasi icin normalden uzun bir sure gecmesi vs. plt fonksiyonlarinin yeterli olmadiginin bir belirtisi olabilir. esinizin varsa kullandigi ilaclar da plt sayisini ve fonksiyonlarini degistirebilir.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :
Puan : 1 / Oy veren : 1 kişi

.
x