Merhaba , ben 44 yaşındayım ( 50 kg , 155 cm boy ) hipotiroid ( hipertiro

  • Merhaba , Ben 44 yaşındayım ( 50 kg , 155 cm boy ) hipotiroid ( hipertiroid vardı 1994 de ameliyat oldum daha sonra hipo oldu ) problemim kolestrol bi turlu dusmuyor...Total 230- 247 arasında LDL 150-179 arasında HDL 48-52 arasında oynuyor. Trigliserid ise 90-95 arası .. 6 ayda bir kontrol yaptırıyoum. ilac kullanmmadım hic cunku zaten light urunler kullanıyorum , tereyag yemem et yemem ,salam sosis yemem , yani verilen diyetlerin % 90 nu zaten yaşam stilim. Herşeyim ölçülüdür... Kemik yogunlugu azalması dısında başka sağlık problemim yoktur. Kolestrol konusunda bana öneriniz varmıdır. Tiroid hastalıklarının Kolestrol uzerinde etkisi oldugunu duymustum.. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla Sema Sağlam

  • Doktor Cevabı:

    Evet tsh değerini mutlaka normalize etmek gerekir... bunun yanında hiperlipidemi için ilaç kullanmalısınız... balık yağı kullanmanızı öneririm.. günde iki kez.. tsh testinizin sonucunu ve kullandığınız ilacın dozunu yazarsanız tekrar tedaviyi regule edelim..

    tarihinde cevapladı.
  • Cevabınız için çok teşekkur ederim. 2 hafta once yaptırdığım TSH değeri 2,129 uU/ml 2005 yılından beri 4 gun tam 3 gun yarım levotiron kullanıyorum ve 6 ayda bir test yaptırıyorum .. Değerler hep 1.5 uU/ml ile 2 uU/ml arasında kaldı.... Saygılar Sema

  • Doktor Cevabı:

    Evet şu durumda ötroid statustasınız... bu durumda troid hormon eksikliğine bağlı kolllesterol yüksekliği düşünülmez.. hiperlipidemi için medikal tedavi, d,yet ve egzersiz planlanmalıdır..

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

.
x