Menepoza girdim mi

  • MERHABALAR HOCAM; 46 YAŞINDAYIM 6 AYDIR ADET GÖRMÜYORUM TEST YAPTIRDIM E-2 164,8 LH 35,5 FSH 24,17 PROLAKTİN 16,41 MENEPOZA GİRİŞ DEDİLER TARLUSAL VE DİVİNA KULLAN 6 AY DEDİLER DIŞARDAN HORMON ALMAK KULLANMAK DOĞRUMU KARAR VEREMİYORUM BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ALLAH EMANET OLUN :)

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, sonuçlarınıza göre tam olarak menapoza girmemişsiniz ve menapoza giriş dönemindesiniz diyebiliriz. tarlusal kullanarak adet görmeniz uygun. çok ateş basması şikayetiniz yoksa divina kullanmanızı önermem. tarlusal için de kullanmadan önce meme kontrolü yaptırmanızı öneririm. memede şüpheli bir durum varsa tarlusal ve herhangi hormon ilacı uygun değildir. geçmiş olsun. saygılarımla. op. dr. ali bahadırlı

    tarihinde cevapladı.

Bursa Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Adet kanamasında değişiklik

    Merhaba. adet kanamam normalde 7 gün sürer. 5 günü yoğun 2 günü lekelenme şeklinde. kanda bakılan hormonlarım normaldi. adet miktarım 3.günün gecesinde çok azaldı. çok kaygılı günler geçiriyorum. nedeni bu olabilir mi? kanın rengi de soluktu. ilk iki gün yoğundu gayet kanamam. 6 pet değiştirdim bu g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Hocam merhaba ben 12 haftalık hamileyim cmv igg2.65 cmv igm negatif rubellla igg pozitif kırımızı punto ile belirtmişler igm negatif toksoplazma negatif igg igm negatif normal mi çok endişelendim gizle

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi raporu

    (endoskopi patoloji raporu merhabalar doktor bey, annemin kansızlık şikayetlerinden dolayı özellikle menopozdan sonra baya halsizlik yaşadı. endoskopi+kolonoskopi oldu antral gastrit çıktı ve helikopter bakteri çıkmıştı beslenmeye dikkat etmesi söylendi 1 sene geçti ve yine endoskopi oldu patoloji...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endoskopi patoloji raporu

    Merhabalar doktor bey, annemin kansızlık şikayetlerinden dolayı özellikle menopozdan sonra baya halsizlik yaşadı. endoskopi+kolonoskopi oldu antral gastrit çıktı ve helikopter bakteri çıkmıştı beslenmeye dikkat etmesi söylendi 1 sene geçti ve yine endoskopi oldu patoloji raporunda enflamasyon epitel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Secita brintellix çarpıntı

    Hocam sağ olun peki birşey sorabilirmiyim size brintellix 10 mg kalp damar ritim yan etkisi varmı acaba ? çünkü 1 er ay kullanıp 3 kez bırakmıştım bu ilacı ama hanı nadir taşikardi yapmıştı saç dökülmesi burun tıkanıklığı kas ağrısı üşüme mide ağrısı gibi yan etkiler yapmıştı panikte yetersiz.secita...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik olabilir mi

    Gebelik takıntım var. cinsel birliktelik yaşamıyorum ancak klozet, koltuk, sandalye benden önce bir erkek oturup boşaldıysa diye kahroluyorum. ya elime değdiyse ve ben onu vajinamın içinde soktuysam? ya vajinaya değdiyse kıyafetim vardı ama.. adetime 4 gün var. karnım çok şiş. karnımda bir ağırlık h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Menopozda kahverengi akıntı

    Merhaba 49 yaşındayım. yaklaşık 3 yıl önce menopoza girdim. iki gündür kahverengi kanla karışık akıntım oluyor. doktora gideceğim yakında, kötü bir şey olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menopoz ve hamilelik

    Merhabalar, hocam 46 yaşındayım.yaklaşık 1 senedir adet döngüm 20 ve 25 gün arasında değişiyordu. bu ay 15 gün gecikti.tahlil sonuçlarım hcg: < 0,100 - ca-125: 7,75 - e2: 93,33 - fsh: 3,84 çıktı. stresli bir dönem geçirdim.12 gün önce antidepresan kullanmaya başladım. adet gecikmesine etken olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Melih Bestel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lucrin depot 3,75

    Merhaba hocam, ben 43 yaşında tüp bebek tedavisi görmekteyim. 2 yumurta toplama sonrası doktorum, transfer öncesi 3,75 lucrin depot verdi, ancak tiroid değerlerim yükseldi. iğneden sonra 17. gün tsh 21 oldu, normalde 1,5 idi. hipotiroidi hastası olarak 2006’dan beri düzenli euthyrox kullanıyorum, 3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yaygın vücut ağrıları

    Merhaba ayşen hanım cevaplarınız için çok teşekkür ederim öncelikle , kansızlığım var bu doğru hemoglobin 11,9 ferritin 29 hematokrit 40 ama sanırım ciddi düzeyde değil .magnezyum 1,7 kalsiyum 9,5 b12değerim 400 kalsiyum hariç magnezyum ve b12kullanmaya başladım. bu arasa tiroid değerlerim normal ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yaygın vücut ağrıları

    Merhaba ayşen hanım yorumlarınızı çok içten ve samimi buldum bu yüzden soruyu size sormak istedim robot doktorlardan ve hep aynı robot cevaplardan epeyce sıkıldık . 35 yaşındayım sürekli kullandığım bir antidepresan var paxil son zamanlarda başladığım nexium 40 ve kadın doğum uzmanının pms şikayetle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet olamadım ne yapmalıyım

    22 yaşındayım. polikistik over hastasıyım. son adet başlangıç tarihim 6 eylül 13 ekimde cinsel ilişkim oldu sabahına ella içtim, adet olamadım 23 ekim de tarlusala başladım, 30 ekimde ilaç bitmişti ve her ihtimale karşı 30 ekimde kanda gebelik testi yaptırdım negatifti. şu an 9 kasım ve hala adet o...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Buğra Okşaşoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Test sonucu

    Merhaba hocam adetimin 2. gunu yaptigim hormon test sonuclari su sekilde tsh : 1.89 estradiol 44.12 lh 8.49 fsh 7.64 progesteron 0,214 prolaktin 8.57 adetlerim duzenli 26 gunde bir oluyorum gecen ay adetimin ucuncu gununde yaptirdigim teste lh 6 fsh 5 cikmisti bir ayda bu kadar yukselmesi normalmi b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menepoz belirtileri

    Hocam iyi akşamlar.45 yaşındayım 30 yaşımda genel anestezi sezayen ile 38 yaşımda epidural sezaryen ile doğum yaptım.periyodlarım son doğumuna kadar 28 gün olarak devam etti ve normal şekilde 6-8 gün oldu.son 1 yıldır periyodlarım 24 gün 26 gün 28 gün olarak değişiyor ve en fazla 4 gün sürüyor.henüz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İhtimal varmıdır

    Hocam merhaba, beklenen adete 6 gün kala korunmasız ilişkiye girildi.sonrasında beklenen adet günümde kanamam başladı.kanama ilk 2 gün pedden taşacak şekilde yoğun diğer günler normale dönmüştü ve toplamda 6 gün sürdü kanama. bu durumda hamilelik riski kesinlikle ortadan kalkmışmıdır.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x