Meme kanseri

  • Hocam merhaba annem meme ca evre 2a grade3 hormon+ her2- kem. ve rad. tedavisi biteli yaklaşık 1,5 yıl oldu. koltuk altı temizdi. karaciğer yağlanması vardı. Radyoterapi sonrası zatürre olmuştu geçen yıl ve 1 ay hasanede yattı. 1,5 ay önceki tomografimiz şöyle. Yine o dönemde izlenen sağ akciğerde üst-orta lob düzeyinde subplevral alanda belirginlik gösteren peribronşial kalınlaşmalar , milimetrik sentrilobüler opasite artımları, eşlik eden bu düzeyde subplevral alanda yerleşimli milimetrik nodüler lezyonlar stabildir. Yine o dönemde izlenen sağ akciğer alt lob superior segmentte fissür komşuluğunda yerleşimli 3-4mm olarak ölçülen nodüler lezyon stabildir. Sağ akciğerde subplevral alanlarda tanımlanan lezyonlar RT ye sekonder değişiklikler ile uyumlu olarak yorumlanabilir. Klinik korelasyon önerilir. O dönemde izlenen sol akciğer alt lob postreior -anteromedialbazal segment subplevral lokalizasyonlarda yerleşimli santrali düşük dansiteli öncelikle organize pnömoni ile uyumlu büyüğü parankim penceresinde 12mm yi geçmeyen nodüler lezyonlarda tam-tama yakın regresyon saptanmıştır. Mediastinal kısa aksları 1cm yi geçmeyen lenf bezleri ve diğer bulgular stabildir. Yeni gelişen progresyon gösteren nüks -metastatik lezyon saptanmamıştır. Fakat annem 13-14 gündür günde 3-4 kez boğulurcasına öksürüyor ve balgamı var. Başka bi rahatsızlığımız yok. Göğüs doktoruna gittiğimizde akciğer filmi ve homogrom biyokimya istedi normal dedi sırtınıda dinledi normal dedi akciğer filmi içinde normal fakat bi noktayı göremiyorum bi kendi doktorunuza gösterin dedi. Kendi doktorumuzda antibiyotik ve şurubunuzu kullanın geçmesse gelin dedi. Çok endişeleniyoruz üzülüyoruz kesin akciğer metastazımıdır bu. Uzun oldu ama teşekkür ederiz ilginize. :(


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sağ akciğer iltihap

    Hocam iyi akşamlar babamın kanında ve sağ akciğerinde yüksek oranda iltihap çıktı. kilo kaybı, iştahsızlık, halsizlik göz kapaklarında düşüklük var. akciğer kanseri belirtilerine baktım uyuşuyor malesef. tam teşekküllü bir hastaneye gitmemizi söylediler. acaba özel yazahaneniz varmı? çarşamba günü g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kanseri

    Çok teşekkür ederim hocam benim merak ettiğim sadece akciğerimden mi kontrol olmam lazım vücudumun başka yerinde de çıkar düşüncesiyle rutin vücut kontrolü de yaptırmam lazım mı

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kanseri

    İyi günler hocam 4kasım 2019 tarihinde sağ akciğer de bulunan 12 mm çapındaki nodül için ameliyat oldum ve sağ alt lobum alındı patoloji sonucum in sitü adonecarsinom çıktı beni onkoloji bölümüne yönlendirmeye gerek olmadığını söylediler 6 aylık akciğer takibi verdiler ve ben onkoloji doktoruna git...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğerlerin su toplması

    Iyi gunler hocam bizim hastamız 60 yaşında erkek şeker hastası 22 şubatta kalp damarları yüzde 90 tıkandığı için baybas oldu ameliyattan 10 gün sonra akciğer enfeksiyonu oldu ve akciğerleri su toplamaya başladı bu sebepten 3 aydır yoğun bakımda yatıyor bilinci açık kanser testleri yapıldı temiz çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cea değeri ve akciğer kanseri

    Merhabalar hocam babam 55 yaşında 2.evre büyük hücre akciğer kanseri bir sene önce ameliyatla sol üst lob alındk koruyucu kemoterapi gördü kontrolleri devam etmekte ayrıca iyi huylu prostat büyümesi tespit edildi son yapılan iki testte ilkinde cea değeri sınır 3 ken 7.3 ikinci testte cea değeri sını...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. A. İrfan Taştepe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer ca

    İyi günler hocam kolay gelsin 31 yaşında akciğer ca hastası yım tagrisso 80 mg kullanıyor dum şimdi röntgen de sağ akciğer de yara görünüyor ne yapmam lazım acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Özet

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciger kanseri

    Hocam sivastan yaziyorum amcama 4 ay önce akciger kanseri teshisi kondu sigara alkol kullanmiyor kemo terapiyi kaldiramiyor ne yapmamiz lazim orayami gelelim yardimci olurmusunuz

    Doktor Cevabı:

    Dr. Hakan Özkul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bt zararları

    Merhaba hocam 28 yaşındayım 2018 11 ayından iki üç ay arayla 2 beyin 1 akciğer ve 4 kere alt üst abdomen bt çekindim 6 kezde röntgen 2020 2 ayına kadar hocam yıllık dozu aşmışmıyım yada kanser olma ihtimalim nedir bilgilendirirseniz hocam bide kanser olursa hemen mi çıkıyo yoksa yıllar sonra mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşe Ahsen Bakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi zararı

    Merhaba hocam 28 yaşındayım 2018 11 ayından iki üç ay arayla 2 beyin 1 akciğer ve 4 kere alt üst abdomen bt çekindim 6 kezde röntgen 2020 2 ayına kadar hocam yıllık dozu aşmışmıyım yada kanser olma ihtimalim nedir bilgilendirirseniz hocam bide kanser olursa hemen mi çıkıyo yoksa yıllar sonra mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ersen Alp Özbalcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sağ alt kaburga kısmı

    Hocam merhaba 2002 spor esnasinda kaburgam kirildi. 36 yasindayim. kaburgamin sag alt tarafı ve yukariya dogru batma söz konusu . nefes alinca batiyor cok ani hareket edemiyorum . gata da en son gittigim doktor bu agriyi sürekli cekeceksin baska yolu yok diye gönderdi ankaradan bursaya üstelik. süre...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sayımı

    Hocam günaydın yaşım 20 erkek bireyim, işe giriş için yapılan kan sayımım da rbc değerim 6.37 ref. ara. 3-5.8, mcv değerim 78 ref. ara. 80-97, mch değerim 23.8 ref. ara. 25-34, %mon değerim 14.5 ref. ara. 4-10 şeklinde çıktı diğer değerler normaldi, doktor bey sigarayı bırakmamı önerdi ama ben zaten...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer ca

    Hocam babam küçük hücreli akciğer kanseri 4. evre lenf nodlarına sıçramış ve omurga kemikte silik radyoterapiye ihtiyaç duymadıları bir metastaz var. kemoterapi alıyoruz ama bittikten sonra sıçrama durumu çok yüksek dediler. ne yapabiliriz bu konuda sizinle iletişime geçmek istiyoruz.

    Doktor Cevabı:

    Dr. Hakan Özkul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciger malignitesi

    Tesekkur ederim.randevu aldım.ilginiz icin tekrar tesekkur ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rontgen ve zararlari

    Merhaba hocam. ben bebekligimden beri astim hastasiyim. benim hastaligim anlasildigi andan itibaren ailem beni farkli farkli doktorlara goturmusler ve 10 yasima kadar en az 20 akciger rontgenini bilincsizce cektirmisler. merak ettigim sey ileride bundan dolayi kanser vb hastalik yasamak. yani hem as...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciger malignitesi

    Doktor bey 23 yasindayim.çekirde devlette hemsireyim işe yeni basladim rutin alinan pa akciger grafisinde kitle göründü ilk bt sonra ilacli bt cekildim 23*18 mm kitle göründü bu gün de pet cekildim 24*20 mm onda da sağ akciger alt lob süperior segment düzeyinde hipermetobolik noduler lezyon akciger...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x