Meme ca

  • mrb hocam ben 30 yaşındayım.2018 temmuzda meme ca tesrisi konuldu.2 evre koltuk altı sıçrama yok.8 kur kemoterapi 33 seans işin 1 yılda koruyucu herceptin aldım.öncesinde meme alınmadı sadece tümörlü bölge temizlendi.ailemde meme ca yok. genetik test yapıldı. brca1 de heterojen mutasyon cıktı.brca2 mutasyon yok.tomoksifen ve aylık lucrin le devam ediyorum.hocam ne önerirsiniz yakın takiple gitmeyi mi yoksa ameliyatı mi lütfen cevap verin tsk ederim..

  • Doktor Cevabı:

    Bu durumda her iki memenin alınıp yeniden meme yapılması daha doğru olabilir. ama fertilite durumu ve önünüzdeki hayatı planlamak için ile iyi bir danışmanlık almanız gerekir. daha ayrıntılı bilgi için ****’a yazın

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Malign kanser ?

    Hocam akciğerdeki lezyonun patoloji sonucu cevaplarsanız çok mutlu olurum ... tanı::akciğer sağ alt paratrekeal ebus ia yayma hücre bloğu : skuamöz hücreli karnisom ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam iyi günler size ultrason sonucumu yazıyorum karaciğer sağ lob vertikal boyutu midklavikuler hatta 167mm ile artmıştır.(hocam bu bir önceki ultrasonda 19.5 cm idi acaba neden sonradan böyle olmuştur?) karaciğer konturları düzgün olup parankim ekosu grade 2 steatoz ile uyumlu artmıştır. karaciğe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atom tedavisi

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.atom tedavisine bugün itibariyle 23 gün var ne zaman diyete başlanmalı iyotsuz tuzu istediğimiz kadar kullanabilirmiyiz birde kaya yada deniz tuzu olması farkedermi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pankreas karaciğer safra hastalığı ?

    Hocam bu son sorum. sizi rahatsız ediyorum özür dilerim.. hocam bugün cerrahiye gittim tahlillerde bir sorun olmadığını söyledi el muayenede de ileumda sıkıntı var gibi dedi..ama benim ağrım kaburga altında yatınca farkedemiyorum yerini.usg çektirdi sonuç şöyle çekum ve çıkan kolon medialinde fusi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bademcik büyük

    Slm 12 yasinda kızımın sol bademcigi sağ göre belirgin şekilde büyük sürekli 2 yıldır rekleri aynı nedeni nedir teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Myastenia gravis ve basedow graves

    Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim doktor bey şöyle bir problemim var ilk şikayetim sağ gözde ptosiz oluşmasıydı sonra endokrin ve nöroloji doktorlarına gittim emg yaptırdım düzende zeki beye sonucu hafif derecede bozukluk çıktı toraks tomografide timüs bezinin büyük olduğu ve 3 bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Maling filloides tm

    Iyi günler hocam. 41 yaşındayım. kasım ayı sonunda geniş eksizyonla aldirdigim ve trucat biyopside fibroadenom ön tanili lezyona malıgn phyllodes teşhisi kondu. biyopsi raporunda 4 ve 3 toplamda 7 cm lik bir kitleden bahsediliyor. tümör kenarındaki salim meme dokusu su kadardır denilmiyor ancak sını...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim ağzı kanseri şüphesi

    Sayın hocam hpv negatifken aşı yaptırsam ascus geçermi fayda edermi bu arada en çok merak ettiğim hpv cinsel yolla bulaştıdığı kanıtlanmamış dedi doktorum hpv yi pozitifleştiren bir çok etken sebep oluyormuş sebepleri nelerdir ona göre korunalım aydınlatırmısınız sonuçta siz jinekoloji onkolojisiniz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Eralp Başer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pet sonucu

    Cengiz hocam merhaba.babamı kanlı balgam gelmesi şikayeti ile göğüs bölümüne götürdük.ultrason,tomografi ve pet çekindik.bronkoskopi de istendi henüz sıra gelmediği için çekinemedik.pet sonucu şu şekilde sol akciğer alt lob laterobazal segmentte plevraya yaslanan,proksimalde alt lob bronşuna doğru u...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Atom tedavisi

    Papiller korsinom tiroit kanseri merhaba hocam 18 yaşında ki kızım 6 kasımda total tiroidektomi ameliyatı oldu sonuç papiller karsinom klasik varyant çıktı ve 2 ay sonra atom tedavisi için gün verdiler. ameliyattan önceki ultrasonda nodül boyutu 20x15mm idi.bir ay sonraki kontrolde sintigrafi sonuc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis bölgesinde yag bezesi

    Kendi kendine geçmesi durumun da korkulacak birşey varmı peki hocam ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim ağzı kanseri şüphesi

    Merhaba eralp hocam size sorum olacaktı rica etsem cevaplarmısınız 13 yıllık evliyim yeşil akıntı ve ilişki sonrası kanama şikayetiyle mayıs ayında smear testi ve hpv prc testinde atipik hücre anormalliği ascus bakteriyel vajinis çıktı hpv negatif ti ekim ayında doktorum kolposkopi yaptı hafif hücre...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Eralp Başer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boğazda kabarcık

    Merhaba hocam boğazımda bir kaç yıldır (yutak kisminda) ağzımı actigimda rahatlıkla görebildiğim ve hiç gecmeyen kırmızı kabarcıklar mevcut. bunlar ile ilgili bır kac sefer kulak burun boğaz doktoruna gittim. ilaç verdiler ama yıllardır hiç geçmedi.ilac olarakda reflü ilaçları ve alerji ilaçları k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Teoman Dal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mds hadtaligini

    Degerli yener hocam benim hemograminin sonucu lokosit 11.08 normali 3.8 10 rbc4.07 normal hemograbin 12.5 hematokrit 38.8 mcv 95.4 normali 80.95 plt 333monosit 0.59 normali 0.24.0.36neu#8.46 normali 1.56 6.13 hocam bu tahlillere göre mds yada aml olabilirmi hocam benden bu testti istediler aml ngs...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Leep ameliyatı

    Salı günü leep ameliyatı oldum ameliyattan sonra kanamam durmadı ve 5 saat ara ile tekrar ameliyat edip dikiş attılar şuan az az lekelenmelerim var bu durumdan sonra herhangi bir problem çıkarmı nelere dikkat etmeliyim tşkler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x