Meme ağrısı

  • merhaba hocam yaklaşık 2 aydır sol mememde şiddetli ağrılar yaşıyorum. ara ara azalıyor sonra tekrar artıtor. kalp gittim birşey çıkmadı göğüs hastalıklarında birşey yok. en son meme ultrasonu çekildim sonucu yorumlayabilirmisiniz teşekkürler. her iki meme parankimi fibroglandüler dokudan zengin paterndedir. yazıyor teşekkürler

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    Mastalji (meme ağrısı) dediğimiz bir ağrı sendromu ve genç/orta yaş hanımlarda giderek daha sık rasladığımız bir sorun. genelde kötü huylu bir şeye işaret etmemesine karşın kronikleşmesi durumunda bertaraf edilmesi zorlaşıyor ve bazı hastalar ömür boyu bu sıkıntıyı yaşıyorlar. internet sayfamızda ilgili alt başlığı okuyun. aslında çözümü zor değil. bazı banyolar, bazı bitkiseller, gerekirse kısa süreli bazı ilaç ekleri ile halledilmesi mümkün. bu arada nadiren altta yatan bir patoloji olmadığından da emin olunması gerekiyor. tercihen benimle irtibat kurmanızı, bana ulaşma şansınız yoksa bu konuda uzman ve deneyimli bir cerraha ulaşmanızı öneririm. doğru tedavi stratejisi ile sorununuz süratle ve komplikasyonsuz çözülecektir. sevgiler... doç. dr. sezai leventoğlu **** **** twitter.com/dr. sezai leventoglu (312) 466 30 20 (0533) 602 50 98 (asistan gamze hanım mobil tel) (0532) 446 15 22 (kişisel cep)


Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Mide endoskopi biyopsi sonucu

    Yapılan tetkik 909.820-mide, biyopsi miktar:1 911.160-histokimyasal boyamalar miktar:1 911.160-histokimyasal boyamalar miktar:1 makroskopi -antrum 0.4cm çapta 1 adet krem renkte doku parçası t1p1k sb-öd/ay tb tanı mide, antrum, endeskopik biyopsi: •kronik gastritis •helikobakter...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nusret Erdoğan

    Prof. Dr. Nusret Erdoğan

    Filiz hanım raporunuzda endişe edecek bulgu saptanmamış. gastroskopi doktorunuz, yakınmalarınıza göre size gerekli öneride bulunacaktır.

  • Alkalen reflu gastrit eroziv gastroduodenit

    Merhabalar cnm.ben endoskopi yaptirdim sonuc alkalen reflu gastrit eroziv gastroduodenit çıktı ayrıca korpus da bol miktarda safra vardı sonucum bu tedavisi aldım sizce endiselenecek bir durum var mi

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    Merhabalar; tedavi almanız iyi. kontrol muayenelerinizi ihmal etmeyiniz

  • Mide endoskopi biyopsi sonucu

    69 yaşındaki annemin mide endoskopi biyopsi sonucunu yorumlayabilir misiniz lütfen. mide, antrum, endoskopik biyopsi: •kronik gastritis •kronik inflamasyon (++) •lenfoid follikül (+) •eozinofil (+) seyrek not: mide biyopsisine pas ab 2,5 ve giemsa histokimyasal boyama uygulandı, değerlendirme (+++/...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nusret Erdoğan

    Prof. Dr. Nusret Erdoğan

    Sayın filiz oktay geçmiş olsun. raporun özetini yazmışsınız.tamamını tarayıp gönderebilirseniz doğru yorum yapabilirim. yoksa inceleme yapan patoloji uzmanı meslektaşım sizi aydınlatacaktır. gastroskopi yapan klinik uzman doktorunuz da size yardımcı olur. iyi bayramlar dilerim.



  • Kan tahlili

    Sn hocam kan tahlili sonuçlarım serbest demir bağlama 301 total demir bağlama 355 demir (serum) 62 tsh t3 ve t4 normal degerlerinde anti tpo 2351 tiroid usg de nodule rastlanmadı. demir eksikliği için doktorum ferro sanol duodanol verdi ilacı kullanmaya başladığımdan beri koyu yeşil ishal duru...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Merhaba ergün bey, demir eksikliğiniz olduğu ve erkek olduğunuz için, gastroskopi ve kolonoskopi yapılması iyi olur. demir eksikliğinin sebebi bulunur. ağızdan demir ilacı size dokunmuş ve ishal yapmış, o nedenle bunu doktorunuza bildirirseniz size iğne şeklinde demir verebilir. siz de yiyecekl... Cevabı gör

  • Göğüste sıkışma ve yumruk hissi

    Merhaba hocam, 27 yaşındayım, çarpıntı ve göğüs ağrısı şikayetleriyle 2018 kasım ve 2019 şubatta iki kere ekg, troponin ve eko testleri yapıldı, ikisinde de sadece ekoda eser my, eser ty çıktı, doktor kalbimde sorun olmadığını söyledi. ama 1 aydır bende nefes alırken zorluk da başladı sanki midemde...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    Mide veya yemek borusu sorunuyla ilgili olmasi daha muhtemel. gastroskopi ve efor testi uygun olur.

  • Bağırsak düzensizliği

    Hocam öncelikle iyi günler dilerim.yaklaşık 3 ay önce bağırsak alışkanlıklarımda değişim ve aşırı gaz şikayeti ile bir dahile uzmanına başvurdum debridant ve duspatalin, colidur verdi ilaçları kullandım şikayetlerim azaldı ama geçmedi gaitada gizli kan bakıldı ve kan görülmedi. bende yaşadığım ilde...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    Merhaba. huzursuz barsak sendromu tanısı bir dışlama tanısıdır. yani hastada organik hastalıkların ekarte edilmiş olması gerekir. huzursuz barsak sendromunda kilo kaybı çok beklediğimiz bir durum değildir. hatırı sayılır bir kilo kaybınız var. bu nedenle organik hastalıkların dışlanması için ileri... Cevabı gör



  • Endoskopik biyopsi

    Hocam merhaba, annem anemi tedavisi almaktayken doktoru tarafından endoskopi önerildi yapılan gastroskopi ve patoloji sonucu aşağıdaki gibidir, özofagus: servikal, torakal ve distal özofagus mukoza renk ve görünüm doğal z çizgisi ön kesici dişlerden 38cm, hiatal kıskaç 39cm'de geçildi. ösofagogastri...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Meral SÖZEN

    Uzm. Dr. Meral SÖZEN

    Bu sonuçları değerlendirmem doğru olmaz bu sonucu doktorunuz ile görüşmelisiniz. bu işlemin güvenirliği benim açımdan tartışılır. patolojik sonuçta mide mikrobu çıkmış.

  • Sol göğüs ağrısı

    Merhaba. sol göğüs duvarımın karnıma birleştiği yere çok yakın şekilde 3-4 aydır gün içinde belli aralıklarla devam eden ağrı var. sırtıma da vuruyor. ağrı sert bir şekilde vuruyor. ağır yemek sonrası daha da artıyor.ne yapmalıyım hangi doktora gitmeliyim. bu geçen zamanda öksürük grip te olmadım gö...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    Yemekten sonra artan şikayetler nedeniyle sorun da olabilecek organlar öncelikli olarak mide pankreas ve safra kesesi dir gastroskopi ve üst batın ultrasonu öncelikli olarak uygun olur. yaşınız ve aile öykünüze bağlı olarak yapılmadıysa kolonoskopi gündeme gelebilir

  • Gastroskopi

    Hocam merhaba, annem anemi tedavisi almaktayken doktoru tarafından endoskopi önerildi yapılan gastroskopi sonucu aşağıdaki gibidir, alınan biyopsiler 15 gün sonra çıkacağından dolayı herhangi bir problem var mı yok mu bilgi verir misiniz ? özofagus: servikal, torakal ve distal özofagus mukoza...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    Merhaba; ülser mevcut. tedavi alması uygun olur



  • Eroziv gastrit

    Cevabınız için teşekkürler endoskopi 2 yıl önce yapıldı midemdeki problem ilerlemiş olabilirmi.ve eroziv gastritin tedavisi tam olarak ne acaba.cunku sadece asit baskilayicilar veriliyor.helikopak antibiyotik tedavisi sizce gereklimi çünkü bakteriyi tamamen yoketmiyormus bu antibiyotikler gastritin...

    Doktor Cevabı:
    Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Öztürk

    Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Öztürk

    Asit baskılayıcı ilaçlar pek çok mide hastalığının esas tedavisidir. helikobakter mikrobu için her zaman antibiotik gerekmez. hekiminiz tahlil sonuçlarına ve şikayetinize göre kararını verecektir. hastalığın daha ilerlemesi mümkündür ama bu yeniden gastroskopiyi gerektirmez. tedaviye rağmen şikayetl... Cevabı gör

  • Karınagrısı

    Esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle lkalinlasma giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bulundu m ı...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Servet Yetgin

    Op. Dr. Servet Yetgin

    Merhaba, eşinize gastroskopi yapılmış ama o mide ile ilgili asıl kolonoskopi yapılması yararlı olacak. elde tanı ya ait ne veri var da salazopirin başlandı onu da anlamadım. istanbul da hemen her hastanede gastroenterolog var. sizin bir genel cerrah tan ziyade gastroenteroloji uzmanı ile temasa geçm... Cevabı gör

  • Karınagrısı

    Saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle lkalinlasma giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    Gastroskopi değil, kolonoskopi yapılması gerek. bana göre kalın barsağın iltihabi hastalıklarından biri olma olasılığı yüksek bir üniversitenin gastroenteroloji kliurmanız en iyi çözüdür. geçmiş olsun



  • Mide agrisi

    Menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2207151) soru karınagrısı agrısı hocam saygilar geçmişte ınflanatuvar barsak hastalıgı yuzunden kalın barsakta belli yerde duvar kalınlaşması vardı verilen salazoprın tedavisiyle düzeldi ultrasonda birşey cıkmadı mide içinreflu yuzunden endoskopi ö...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Hüseyin Yönder

    Op. Dr. Hüseyin Yönder

    Öncelikle çok geçmiş olsun, ibh ile ilgili şikayetleriniz ve kontrolleriniz için güvendiğiniz bir gastroenteroloğa gitmenizi ve belli aralıklarla kolonoskopi kontrollerinizi yaptırmanızı önerebilirim çünkü verdiğiniz bilgiler herhangi bir cerrahi girişim endikasyonunu düşündürmüyor. herkeste olabil... Cevabı gör

  • Yutma ve mide sorunlari

    Hocam merhaba , benim sorunum cok karmasik ufakta olsa fikir verebilirseniz sevinirim. öncellikle 27 yasindayim ve anstiyete ve hastalik hastaligim var . 1.5 yil stres ve alkolden dolayi mide ve bagirsajk problemleri yasadim o zamanlar doktor gastrit dedi 1 ay gibi ilaclari kullandim spor yaptim...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    Merhabalar; en başta gastroskopi(endoskopi) yaptırmanızda fayda var. sorun yoksa lakin problem devam ederse pasaj grafisi çekilinebilinir.duruma göre hareket etmekte fayda var

  • Mide agrisi

    Menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2206128) soru mide agrısı hocam saygilar geçmişte kalın bardakta belli yerde duvar kalınlaşması vardı verilen salazoprın tedavisiyle düzeldi ultrason temiz cıktı mide içinreflu ıcın endoskopi önerildi bundan sonra şikayetleri barsak için olmasa ultraso...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt

    Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt

    Mideniz için gastroskopi yapılabilir. enflamatuar barsak hastalıklarının acil ameliyat gerekmedikçe tedavisini gastroenterolog yapmalı. salazoprinin dozunu gastroenterolog ayarlaması uygundur. cerrahi gerekmedikçe ameliyat yapılmamasını öneririm






.
x