Mcv düşüklüğü

  • Hocam merhaba,sizden randevu aldık gelicez ama ben yine merak edip sormak istedim burdan.16 aylık bebegımın mcv değeri 12 aylıkken 79.7 idi 16 aylıkken 76.7 çıktı.Yani çok az düştü.ama 1 yasından sonra kan ilacını kestik. Birde bu kan tahlilini 4 saat açken yaptırdık.referans değer aralıgı 80-98 ama bizimki 76.7 olduğu için korktuk biraz.diğer değerleri şöyle.. referans değerleri dışında olanları yazıyorum size sadece öbürleri normal kansızlık yok yani.NEU 1.63 LYM 5.84 %NEU 19.8 (düşük) %LYM 70.8 (yüksek) HCT 39.5 MCV 76.7. Demir bağlama kapasitesi 135 düşük (Demir ve toplam Demir bağlama normal )ama.ben sadece mcv ye takıldım,kan değeri düşük olunca mcv düşermiş bizimkisi normal olduğu halde düşük ,sizin yorumunuzu rica ederim.tşk ederim


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Lenf nodu buyumesi

    Sayin doktorum daha once yazmistim size oglumla ilgili,bogazin sag ve solunda 11 mm ve 14 mm,oksipital bolge 5 mm lenf nodu vardi..aradan 6 ay gecti bogazi bilmiyorum ama kafasindakiler gecmedi..birkac doktora goturdum biri bunlar patalojik degil dedi onemsemedi,digeri bunlar cok ufak ben bu durumda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropeni hakkında

    Leyla hanım merhaba, 7.5 yaşında bir oğlum var,bu yaz uzun süren bir bronşit geçirdi .tam kan sayımında netrofil değeri düşük çıktı (320).daha sonra rutin her ay yaptırdığımız kan sayımında netrofil 200-390 arasında seyretti,bu arada monosit hep yüksek çıktı (%15-18).çocuk hemotoloğuna yönlendir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram tahlili

    Merhaba doktor bey, bundan yaklaşık bir buçuk sene önce kızımın rahatsızlığıyla ilgili görüşmüştük sizinle. sonrasında 1,5 yıl boyunca kızım nezle bile olmadı, ta ki anaokuluna başlayana kadar eylül ayında okula başladığından bu yana bir hafta hasta bir hafta iyi şekilde bu güne geldik. geçen hafta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dört yaş kan sayımı sonucu

    Merhaba oğlum 4 yaş 4 aylık bugün rutin yıllık muayene ve kan alımı için doktora götürdüm. muayene normal . biyokimya normal hemogram değerlerinde dört tanesinde sapma var.platelet üst sınır 439 oğlumda 467. platelet alt değeri olan mpv, pdw,p-lcr normalin biraz altı. platelet alt değerleri iki ben...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Merhaba hocam 2bucuk yaşındaki oglumun tahlil sonuçlarını yorumlayabilirmisnz rbc.5.26 mch 25.5 maç 73.5 neu%35.3 eos#0.15 diğerleri refrrans değerleri içinde genelde harita dil nedeniyle kan testi yapilmistik boyu 94 cm kilosu17 gelişimde bi sıkıntı yok bunsonuclara göre tedirgin olacağımız bi sor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt düşüklüğü ve b12 yüksekliği

    Merhaba hocam 7 yaşında kızımıza kan testi yaptırdık. plt 154 çıktı referans en düşük 175 gözüküyor bunun normali 150 değilmi b12 1085 çıktı azami referans 880 gözüküyor diğer sonuçlar normal bu herhangi bi sıkıntı teşkil edermi herhangi bir vitamin kullanmıyoruz.şimdiden çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansızlık

    Merhaba hocam 21 aylık oglum son 4 5 aydır kansizlik durumu var ayrıca çok sık grip hasta olan bir çocuk degil çok şükür ama busekilde cikiyor acaba ciddi bir hastalık sinyallerimi kan ilaci bestiron kullandik yaklaşık 1 aydir çok vermedim wbc5.75 10^3/ul 4 - 12 rbc 4.45 10^6/ul 3.5 - 5.2 hgb 11...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropeni hastası

    Teşekkür ederim hocam aşılarını yaptırmalımıyız immün değerleri alerji testleri normal çıktı t ve b hücreleri ve yayması normal iyi çıktı değerli yorumlariniz için teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne yapacağımızı şaşırdık

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Yunus KESER YILMAZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ferritin yukselmesi

    Oğlum 62 aylik. 3 ay once tahlil yaptik. demir eksikligi var denildi .ferro sanol kullandik 1 ay sonra tahlil yaptik değerlerimiz yukselmemisti. 2 ay daha kullandik .saglik ocaginda tahlil yaptik. ferritin 82 cikti.(referans araligi 5-67 ), serum demiri 98 (referans araligi 45-160) , total demir b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne yapacağımızı şaşırdık

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksiği

    Hocam merhaba 4,5 aylık erkek çocuğumda g6pd enzim eksikliği var. lokosit 7,03 hemoglobin 9,8 eritrosit 4,28 hematokrit 30,9 mcv 72,3 mch 22,9 mchc 31,7 trombosit 535 rdw 13,2 nötrofil 25,5 lenfosit 62,2 monosit 10,4 eosinofil 1,6 basofil 0,3 notrofil 1,8 lensofil 4,37...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan testi sonuçaları

    Merhaba hocam 3,5 yaşınsa bir oğlum var. yaptırdığımız rutin kan testinde hgb 12,8 (ref:14.1-18.1) hct 37.6 (ref:43.5-53.7) mcv 79.8 (ref:80-97) pdw 8.3 (ref:9-19) lym# 4.35 (1.32-3.57) testleri yüksek ve düşük olanlar. dr una gitmemize birkaç gün var. rica etsem siz yorumlayabilir misiniz? teşekkür...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropeni hastası

    İyi günler hocam benim 8 aylık kızımın nötrofilleri düşük 4 aylıkken aşılardan sonra başladı 300 lere kadar düştü şu anda 1300 lerde ama sağlık durumu çok iyi bir defa enfeksiyon geçirdi enfeksiyon anında nötrofil yükseliyor çocuk hemotoloji takip ediyor sizce iyi huylumudur diğer tahlilleri normal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mcv düşüklüğü

    Hocam merhaba,sizden randevu aldık gelicez ama ben yine merak edip sormak istedim burdan.16 aylık bebegımın mcv değeri 12 aylıkken 79.7 idi 16 aylıkken 76.7 çıktı.yani çok az düştü.ama 1 yasından sonra kan ilacını kestik. birde bu kan tahlilini 4 saat açken yaptırdık.referans değer aralıgı 80-98 ama...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x