Mavi terleme

  • Merhaba hocam iyi günler benim bebeğim 14 aylık ve sürekli kıyafetleri mavi oluyor anlam vermiyordum bugün araştırdım mavi ter oluyormuş nedeni ne acaba yardimci olur musunuz

  • Doktor Cevabı:

    Sayın irak aktay çocuklarda mavi terleme "kromhidroz hastalığı" na bağlı olabiliyor. bir çocuk uzmanı tarafından görülüp takip edilmesi uygundur. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

Antalya Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ferit’in eksikliği

    Hocam merhaba, 4yıllık tüp mide ameliyatlıyım bu yıl ferit’in düzeyim düşmüş beslenmeye bağlı sanırım hocam 3kutu ferpelx fol kullandım 1ay sürdü test yaptırdım ferit’in değerim 9 dan 16,64 yükselmiş demir(serum) 127 ve demir bağlama kapasitesi 232 çıkmış tedaviye devam mı etmeliyim .. ayrıca demir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun çevresinde 3 tane beze olduğunu fark ettim randevu tarihini beklemem...

    Hocam merhaba bana geçen ay demir eksikliği anemisi tanısı konuldu ve 4 kutu ferinject kullandım. i̇laç öncesinde her gün sebepsiz ateşim çıkıyordu ilaçtan sonra da durum değişmedi, doktoruma söylediğimdeyse yorulduğun için ateşin çıkıyor olabilir dedi. ancak geçen tesadüfen ensemde çene altımda ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet ile ilgili

    Sayın sevim turhan hocam, ben 11 yaşımdan beri düzenli olarak (28-31günde bir) 4-4,5 gün adet olan birisiydim. ocak’ta 20 yaşıma gireceğim, 18.5 yaşımdan beri yani yaklaşık 1 yıldır adetlerim yine düzenli (28-31 günde bir) ancak adet kanamam 2 gün sürüyor. 1 yıldır hep böyle. hatta 1.5 yıl olacak y...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Plt yuksekligi

    Mrb hocam hemogram biyokimya tahlillerim normal sadece plt referans araligi 387 benim cilkan plt degeri̇m 487 bazen referans araliginda oluyo plt yuksekligi ne demek pıhtılaşmami var 1 ay once korona olmuştum plt yuksekligi ciddi bir durummu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kaburga altı batma sırtta yanma hissi midede bazen yanma stres ve sürek...

    Çok teşekkür ederim saygıdeğer hocam. son bir sorum olacak. oroferon demir hapı kullanımı sonrası göğüs kafesi arkası yanma ağrı ve gaz çıkınca mide yanması ekşimesi başladı. 1 haftadır var bu süreç. yani reflü tarzı bir durum. stres de belki etki etmiştir tabi ama oroferonun bu yan etkisi prospektü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sırt ağrısı

    İyi günler hocam sırt ağrısı öksürük ve sol kürek kemiğimin altında eğilirken esnerken gerilirken sanki kemik batıyo çok acıyo dayanılamz bi ağrı 5 kere akciğer film çekildim hiç bişey yok dendi bt çekilmedi ama geçmedi bi sorun varmıdır acaba grafide bişey gözükmediysa bt de çıkar r mı tomografid...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ziya Kurban Yurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın ağrısı

    Merhabalar.bnm sıkıntılarım 2yıl önce siyah kaka yapmamla başladı buna balon gibi şişen karın+baş dönmesi eşlik etti birkaç ay içinde 66kilodan 58kiloya düştüm hep kilo vermek istiyodum ama o dönemde kilo vermek için bir çabam olmadı şuan 55kiloyum.demir eksikliği anemim var dönem dönem hap kullanıy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kaburga altı batma gerginlik sırtta hafif batma tarzı ağrı yanma anksiy...

    Sol kaburga altı batma ve şişkinlik gaz yemek sonrası dışkılama hissi hocam merhaba. benim sol kaburga altında yemek yedikten sonra ağrı batma bunu takiben yanma şişkinlik hatta yanlara sırta vuran hafif ağrı ve yanma oluyor. fakat gaz çıkardıktan sonra yada dışkıladıktan sonra büyük ölçüde rahatlam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Insulin direnci

    İyi günler doktor bey.. b12-175...fonlar 3.54..insulin37.1...tokluk kan şekeri 85..ferritin8.77...kolesterol 219 ldl kolesterol 140. hocam boyum 163 kilom 65.. iki saat birsey yemediğimde ellerim titremeye başlıyor.. sizce insulin direnci için hap kullanmam gerekirmi... kilo alımı da söz konusu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol kaburga altı batma sırtta yanma hissi midede bazen yanma stres ve sürek...

    Sol kaburga altı batma ve şişkinlik gaz yemek sonrası dışkılama hissi hocam merhaba. benim sol kaburga altında yemek yedikten sonra ağrı batma bunu takiben yanma şişkinlik hatta yanlara sırta vuran hafif ağrı ve yanma oluyor. fakat gaz çıkardıktan sonra yada dışkıladıktan sonra büyük ölçüde rahatlam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt yüksekli̇ği̇

    Hocam merhaba 4 bucuk yasında oglum talasemı tasıyıcısı. bugun tahlıl yaptırdım plt 506 rdw-cv 18.4 mpv 10.7 diger kan degerlerımdede dusukluk yukseklık var talasemı tasıyıcısına baglı olarak. ama rdw degeriyle mpv degeri bu kadar yukselmemıstı önemlı mı bu yukseklıkler hocam.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Merhaba hocam oğlumun yaklasik bir buçuk yıldır koltuk altında lenf bezi var bı kaç kez usg çekildi ve reaktif olduğu söylendi şimdi kontrol ettiğimde biraz büyümüş bı sikinti olurmu belli bir süredir sıkıntı çıkarmayan lenf nodu bundan sonra sıkıntı cikarirmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonucu

    Hocam merhaba kızımın tahlil sonuçlarında referans dışında olan değerler şu şekilde lenfosit%67.6 alt14 b12. 1006 tdbk 415 trigliserit.43.merak ettiğim bir durum da tdbk 415 fakat demir 67 ferritin 19 normal değerlerde .bu tahlili boynundaki lenf bezlerinin büyümesi üzerine yaptırmıştık.bu durumda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Elli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sırt ağrısı

    İyi günler doktor r bey benim surtımda sol tarafnda kürek kemiğinin altında batıyo gerlirken hapşırırken öksürürken gmğüs kafesim çok ağrıyo ayakta durunca eğilincede çok ağrıyo geçmeyen bi öksürük var midem hep şiş sanki çık yemek yemişim gibi nefws almamı engelliyor 5 gere akciğer grafisi cekti...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Tayfun Kermenli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kaburga altında yemek sonrası batma sancı şişkinlik sırta yayılan yanma...

    Hocam tüm cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ederim. son kez rahatsız ederek bir şey sormal istiyorum. sizin kıymetli tecrübelerinize göre bende ki bu demir eksikliğinin sebebi bağırsak yada mide kaynaklı olma ihtimali çok düşük mü? (bu arada gaitada gizli kan 2 kere bakıldı negatif çıktı) ve oro...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x