Mamografi sonucunda kanser ihtimali

  • Merhabalar annemin mamografi sonucundan "her iki memede de fibroglandüler doku üzerine süperpoze büyüğü yaklaşık 13 mm çapında bir kaç adet nodüler dansite izlenmiştir"diye rapor etmişler. Ultrason ile değerlendirilmesi önerilmiş. Acaba kanser olma ihtimali varmi? ailede şu anda iki tümör icin tedavisi alanlar var . Bilgi verirseniz sevinirim..

  • Doktor Cevabı:

    Sevgili miray hanım, "her iki memede de fibroglandüler doku üzerine süperpoze büyüğü yaklaşık 13 mm çapında bir kaç adet nodüler dansite izlenmiştir" şeklindeki rapora dayalı bir fikir yürütülemez. bu radyolojik olarak bir hüküm verdirmiyor. hastanın fizik muayene bulguları da çok önem arz ediyor. mamografik olarak kalsifikasyon içermesi de önemli; ki bundan bahsedilmemiş. sadece bir şüphe uyandırıyor. o yüzden meme usg önerilmiş. bence de mamografinin bir radyolog tarafindan tekrar değerlendirilmesi ve hala şüphe devam ediyorsa meme usg yapilmasi ve sonuca göre "meme biyopsisi" uygun olur kanaatındayım. geçmiş olsun ve acil şifa dileklerimle...

    tarihinde cevapladı.

Trabzon Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Smear testi sonucu

    Hocam merhaba acaba smear sonucumu yorumlar mısınız? kanserle alakalı birşey var mı? sahalarda yüzeyel ve intermediate hücreler yanı sıra endoservikal ve metaplazik hücreler görülmektedir.bazı metaplazik hücrelerde nükleus irilesmesi ve nükleus membran düzensizliği şeklinde atipi bulguları dikkat...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aykut Coşkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ciltte pütürcükler

    Hocam merhaba. ben 21 yaşında bir kadınım. 1 aydır kolumun iç kısmında kuru pütürcükler var. düzenli, çevresi yuvarlak. ilk birkaç gün kaşıntı oldu ama şuan kaşıntı yok. dokunduğumda hissediyorum. hafif kırmızımsı. doktora gittim kortizonlu krem verdi ve alerjiden olabilir dedi, ev akarlarına alerji...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serdar Cenk Güvenç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda lenf şişmesi

    Seminel vezikulde kitle seminel vezikulde kitle seminel vezikulde kitle seminel vezikülde kitle merhabalar, babamın psa değeri 8,5 çıkınca ürolojiye basvurduk. renkli emar istendi. hemen akabinde boğazındaki bezeyi farkedince genel cerrah pet-bt istedi. onkolojik f18-fdg pozitron emisyon tomografi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide kalinlasmasi

    Hocam merhaba doktora gittik anneme mide kalınlaşması olabilir endeskopi istedi mide kalınlaşması kötü bşeymi acaba cok takldm bu konuya cevaplarsanz cok sevinirm 🙏

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Nazım Serhat Parlak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoekoik nodül

    Hocam öyle ciddi hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen , biraz çarpıntım biraz halsizlik ve saç dökülme sorunum vardı. tüm tetkikleri yaptırdım d vitaminim 6 çıktı bir de tiroit usg gireyim dedim. rutin kontrol için. kan tahlillerinde tsh, t4, t3 hepsi normal yıllardır da referans araliklarinda çıkıyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Psa yüksekliği

    Hocam merhaba, yaşım 42. 1 ay önce prostat şikayetiyle yapılan psa testi ve ultrason normal çıkmıştı. şimdi rutin kontrolde total psa 2,41 (ref: 0-2) ve serbest psa 0,38 (ref: 0,26 - 4,14) çıktı, idrar yaparken yanma şeklinde değilde, zorlanma şeklinde sıkıntım var. aceba prostat lehine kötü bir dur...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Meme kanseri risk

    Doktor hanım merhabalar, doktor hanım benim memelerimde fibroadenom var inanın imkanım olda ankara’ya gelip size muayane olmayı çok istiyorum. internetten sizi buldum en son çarem sizsiniz beni çok korkuttular ne olur bana cevap verin çok sevinirim hocam. sizinle durumumu paylaşmak istiyorum ;...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Beyza Özçınar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciger tomogrofi

    Hocam merhaba babam 66 yasinda kontrol amacli akciger tomogrofi cekildi sigara kullaniyor bu sonuclar riskli ve akciger kanser suphesi varmidir yardim rica çekim tekniği: spiral bt cihazı ile; toraksın, transaksiyal planda, yrbt tekniğiyle, ivkm enjeksiyonu yapılmaksızın, 0,5 mm kalınlığında aralıks...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Pelin Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yemek borusu kanseri

    Hocam merhaba, annemin yaklaşık 3 ay kadar önce midesinin üst kısmında yoğun ağrıları başladı.yapılan endoskobide sorun gözükmedi doktor biyopsi bile almaya ihtiyaç duymadım dedi. şu anda bu ağrılar göğüsünün ortasına geçti ve boğazında sanki bir şey varmış gibi bir hissiyatı olduğunu, yutkunmada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ca15-3 değeri

    Merhaba, ananem şuan 77 yaşında kendisine 2018 yılında meme kanseri teşhisi kondu ameliyatla kitle ve lenf bezleri alındı. evre 3 olduğu söylendi.kemoterapi ve radyoterapi gördü fakat kemoterapi sırasında meydana gelen idrar yolu enfeksiyonu vücuduna yayıldı ve sepsis teşhisi ile yoğun bakımda kaldı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda uzun süredir hemoglobin pozitifliği

    Merhabalar hocam babam 58 yasında ve ocak 2021 de gittiği rutin üroloji kontrolünde idrarda hemoglobin 1+ ve eritrosit 3.8 çıkmıştı. ultrason yapıldı herhangi bir soruna rastlanmadı psa değeri de normal. bir ay sonra tekrar kontrole gitti hemoglobin eser eritrositte normal sınıra 0.80 e düşmüştü....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Her tuvalette makattan kan gelmesi

    Hocam kolay gelsin, şimdiden teşekkür ederim. 30 yaşına yeni girmiş, 80 kilo 1,77 boyunda erkeğim, ailemde dedem kolon kanseri ve 70 yaşında vefat etti. tuvalet sırasında taze yara kanı gibi kan geldi ve hekime başvurdum. bana doxium ve procto-glivenol krem verdi krem verdi. 23 gündür kullanıyorum a...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Güven Atasoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 20 gündür geçmeyen makat kanaması

    Hocam merhabalar, öncelikle kolay gelsin. yaklaşık 20 gündür tuvalet sırasında kanama var. doktora gittim ve bana doxium 500 ve procto-glivenol krem verdi 20 gündür düzenli kullanıyorum ama kanama hala devam ediyor. 20 gün boyunca bir kere tuvalet esnasında 1 kere de tuvalete gitmediğim için kan yok...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kadir Uskuay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sperm gelmemesi

    Hocam merhaba eşim adına sizden bilgi almak istiyorum bizim normal yollarla çocuğumuz olmuyor sperm dışarıya çıkmıyor çünkü doktora gittik bir kaç testten sonra sedafed diye garip bir ilaç verdi reçetesinde burun tıkanıklığı yazıyor 3 kutu günde 4 doz kullan sonra androlojiden kayıt oluştur gel 1 ay...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tükürük bezi

    Hocam merhaba ben mardin'dr oturuyorum. tükürük bezlerimde sert şişlik var.biyopsi yapılması gerekiyormuş.sizi önerdiler. hocam size nasıl ulaşabiliriz? her gün hasta bakıyor musunuz?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x