Maltofer ve şeker

  • Merhaba Ali Bey, Ara ara demir eksikliğim oluyor, bu nedenle halsizlik sac dökülmesi vb. gibi belirtiler nedeniyle yone demir eksikligim oldugunu düşünüp 20 gün maltofer oral flakon kullandim ve kullanim sonrasi demir eksiligimi kontrol ettirmek icin aile hekiminde test yaptirdim; sonuç demir eksiligim cikti. Ferro Sanol duodenal hap mideme dokundugu icin baska bir doktor Maltofer i vermişti ve onu rahat kullabildigim icin tekrar onu rica ettim. Yalniz bu tahlilde Glukoz degerim 114 ve Plt değerim 432 çıktı. Şeker icin 1 ay seker kullanma beslenmene dikkat et sonra yine tahlil yapalim dedi. Merak ettigim maltofer in içeriğini kontrol ettigimde tatlandirici olarak sükroz ve krem kullanilmis, sekeri kestim ama bu ilaci her gun iciyorum ve bu nedenle yine seker almis oluyorum. Ilacin icinde sukrozun etkisi nasil etkiler glukoz degerimi, kullanmaya devam mi etmeliyim yoksa baska bir ilac mi almaliyim demir icin? Bu arada yasim 35 boyum 168 cm kilom 50.

  • Doktor Cevabı:

    Demir eksikliği ve buna bağlı aneminin sık nedeni kronik kan kaybıdır. ama tabii beslenme barsaktan emilim bozukluğu vs başka nedenleri de var. bir kere neden bulunmalı kaybın durdurulması gerekir. i̇kinci ilke depolar da boşaldıysa mesela depo demiri ferritin de düşükse demir değerleri normale geldikten anemi düzeldikten sonra en az 3 ay daha tedavi sürdürülmelidir. çeşitli demir preperatları var. ben daha çok demir sülfat kullanmayı tercih ediyorum. mideye dokunduğu durumda tok almasını öneriyorum. ama madem kullandığınız preperati iyi tolare ediyorsunuz bence ona devam ediniz. evet diyabetiniz olabilir ama onun içindeki sükrozdan çok daha fazla karbonhidratı bir çok yiyecekten zaten alıyorsunuzdur. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum baska ne yapabilirim her gün 7zeytın hafyada3y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sizce de böyle mi durum

    Hocam iyi günler oğlumda minimal change hastalığı var yaşı şuan 22 ve 1 senedir hiçbir ilaç kullanmıyor çok şükür şuanda gayet iyi i̇nternette bu hastalık için çocuklukta sık tekrar edip genelde çoğunda yani yetişlikte geri tekrarlar dönmez diye nüks etmez genelde büyük ihtimal yetişkinlerde bir dah...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lupus şüphesi

    Hocam merhabalar 24 yaşında kadınım tırnağım da sanırım adı beau olan çizgilerden mevcut yatay olarak iki elimin 3 parmağında da var hafif engebeli tümsek gibi duruyor yüzük parmaklarımda ve serçe parmaklarım da yok cildiye doktoruna gösterdiğimde çok elleme ve manikür yaparken dikkat et dedi sadece...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • B12 yüksekliği

    Hocam merhaba annemin kan tahlilinde b12 si 2000 çıktı ldh 462 crp 25 ferittin 674 çıktı ilik kanseri olabilirmi hocam sıkıntı çıkar mı acil dönüşünüzü rica ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobolin

    Ali hocam kolay gelsin...hocam sürekli olmayan nefes darlığı şikayetiyle öncelikle kardiyoloji(efor ekg eko) normal sonrasinda göğüs polk(röntgen nefes testi) normal...hocam 10 saatlik açlıkla verdiğim kan değerlerinde wbc 11.32...hemoglobin 17.4...rbc 5.90...pct 0.313...hocam son 10 kan testimde hg...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrisi

    Ali hocam iyi akşamlar....hocam 1 saat önce karın bölgesinde kramp tarzinda kesik kesik bir iki defa ağrım oldu sonrasında su gibi ishal dışkıladım...şimdi hafif bi mide bulantim var gibi karin ağrım yok...hocam karin agrisi-ishalden 1 saat önce tavuklu bi yemek yedik ailecek ailenin diğer bireyleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vitamin eksikliği

    Hocam merhaba öncelikle. benim uzun süredir sabahları şiddetli kas ağrısı ve halsizlik sorunlarım var. ayaklarımda kas gerilmesi ve karıncalama var. 1 yıl önce ekim ayında i̇ç hastalıkları kan tahlili yaptı hidrosi 25 vitamind 12.9, ferritin 7.3, glikoz 88, kalsiyum 9.3, b12 336, hgb 12.5, mcv 65, r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bu i̇şlem hastanın hayatını kurtarır mı ?

    Sayın hocam merhaba. rahatsız ettiğim için özür dilerim. dedem 80 yaşında, 167 cm boyunda ve 83 kg ağırlığında. 2010 yılında atriyal fibrilasyona bağlı olarak gelişen emboli neticesinde felç geçirmiş ve sol tarafında marjinal güç kaybı yaşamıştı. 1 ay boyunca yataklı serviste ted...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas ağrısı halsizlik

    Merhaba hocam 37 yaşında bayanım sorum. sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum. 2 defa sabah idrarımda kan gördüm doktora gittim lökosit çıktı o zaman karaciğer değerlerimde yükseldi tedavi sonrası normale döndü idrarda protein kaçağı yok böbrek değerlerim normal.hocam diğer sorum bir kaç yıldı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Muayene hakkında

    Hocam merhabalar saygılar. hocam merhabalar ben 20 yaşında erkeğim. bundan 1 sene önce 1 ay steroid kullanıp bıraktım. i̇laçlar danabol 10 mg ve proviron 25 mg . bunları bir ay kullandım. ve geçen gün endokrinolojiye gittim. hormon değerlerim normal çıktı. ve testis ultrasonu çekti. testis boyutlar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İvp için soru

    Hocam merhaba ben de atnalı böbrek çıktı 23 yaşındayım ısrar de 6 eritrosit ve 4 lökosit 2 bakteri çıktı bu hep vardı zaten bu oranlarda yıllardır, ilaçlı tomografiye girmiştim 8 ay önce gayet normal çıktı değerlerim. kreatinin değerim 0.67 üre 11 mg hocam kum dökmüyorum çünkü ıdrarde kristal yok ya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi demir eksikliği

    Hocam merhaba sağlık raporu için hastaneye gittim rbc : 3.7 (3.8-5.0) **** (11.7-15.5) mchc :32.7 (33-36) **** (11-15) demir :38 (50-170) transferin satürasyonu :10 (15-50) total demir bağlama kapasitesi :378 (250-450) **** (10-291) hocam bana ya demir eksikliği anemisi ya akdeniz anemisi taşıyıcısı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacaklarda ödem

    Hocam tekrar iyi günler,bugün babamın bacaklarında ki ödem için doktora gittik 6 ay önceki tahliller eski dedi yeniden tahlil yaptırdı;hba1c 6,7,akş 129,üre 43,kreatinin 1, ü.asit 8.4,ast 22,alt 19,ggt 33,alp 112,amilaz 77,sodyum 148(136-146)potasyum 4,52,albumin 4.4,t.protein 7.2,fosfor 3.9,kalsiy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alfa bloker

    Hocam merhabalar , benim mesane boynu yüksekliği rahatsızlığım var . ameliyatın üreme sağlığında olumsuz etkisi olduğu için üroloji doktoru evlenip çocuk sahibi olana kadar alfa bloker kullanmam gerektiğini söyledi . bu kullandığım ilaç uzun vadede (9-10 yıl ) böbreklere zararı olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç prospektüsü

    Hocam selamlar , ilaçların prospektüsünde yazan , böbrek ve karaciğer için özel kullanımı bulunmamaktadır demek ; ilacın böbrek ve karaciğere olumsuz etkisinin olmadığı anlamına mı gelir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x