Lym yüsekliği nötrofil düşüklüğü

  • MERHABA OĞLUM 0CAK 2014 DOĞUMLU DOWN SENDROMLU.1.5 AYLIKKEN YAPILAN KAN TAHLİLİNDE NEU% 19.2 LYM% 64.6 ÇIKMIŞTI.4.5 AYLIKKEN YAPILAN KAN TAHLİLİNDE NEU%18.4 LYM%68.6 ÇIKTI.10 GÜN ÖNCE ATEŞLENDİ VE DÖKÜNTÜ OLDU ATEŞ SONRASI.KAN TAHLİLİNDE LYM%73.1 NEU DEĞERİNİ TAM HATIRLAYAMIYORUM AMA YİNE DÜŞÜK ÇIKMIŞTI VİRAL ENFEKSİYON DEDİ DOKTOR.BU KEZ VİRAL ENFEKSİYON NEDENİYLE LYM YÜKSEK NEU DÜŞÜK TAMAM AMA ÖNCEKİLERDE DE HEP LYM YÜKSEK NEU DÜŞÜK ÇIKIYORDU.BU NE ANLAMA GELİYOR.BU DEĞERLER BEBEKLER İÇİN YÜKSEK Mİ CİDDİ BİR HASTALIK BELİRTİSİ OLABİLİR Mİ? PERİFERİK YAYMA YAPILMALI MI

  • Doktor Cevabı:

    Hayır, hastalık belirtisi değil, 5 yaşına kadar lenfosit oranı zaten normalde de nötrofil oranından yüksektir, hafif bir viral enfeksiyonla bile de biraz daha yükselir, yalnızca lenfosit oranıyla değerlendirme yapılmaz, tüm kan tablosu önem taşır, diğer bütün değerler normalse ve muayenede doktor sorun görmüyorsa endişe gerekmez!

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Demir eksikliği ve kansızlık varmı

    Değerli hocam 1 haftadır ibs sendromu nedeniyle colidur günde 3 kez 2'şer tane kullanıyorum. 14 günlük bu tedavi sonrasında probiyotik kullanmaya başlayacağım.. fakat suan kullanırken bile hala dışkıda yumusaklık ve bağırsaklarda ağrım oluyor.. hocam birde bağırsakta yanma gibi bir acı oluyor bazı t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne yapmamız gerekiyor?

    Ali bey iyi günler annemin 1 yıl önce kolesterolü yüksek çıkmasıyla birlikte günde 1 defa ator içiyordu araya pandemi girdikten sonra neredeyse 2 3 ay atoru içemedi çünkü hastaneye gidemeyip yazdıramadı geçen ay kan vermek için doktora gitti ve kolesterolü 120 çıktı ve ayrıca karaciğer değerleri de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği ve kansızlık varmı

    Değerli hocam iyi çalışmalar. mch: 31.6 - wbc: 9,13 - rbc: 4,24 - hgb: 13,4 - hct: 38,5 mcv: 90,8 - mch: 31,6 - mchc: 34,8 - plt: 323 mpv: 9,5 - pct: 0,31 - %lym: 32 - %mon: 7,2 %neu: 60 - %eo: 0,5 - %bas: 0,3 - pdw: 9,7 rdw-cv: 12,1 - rdw-sd: 40 - p-lcr: 20,6 ferittin: 18,1 - b12: 476 .. hocam demi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Merhaba iyi günler. 20 yaşındayım. elidor sağlıklı uzayan saçlar şampuan kullanıyordum onu bıraktım sysoss aldım fakat aşırı dökülme yaptı. elidorda da dökülüyordu ama o kadar değildi sonra bıraktım sysoss u eczaneye gittim bana zigavus siyah sarımsaklı şampuan verdiler. onu kullanmaya başladım. saç...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba doktor bey, ben 23 yaşındayım ve haziran 2019 tarihinden beri aşırı saç dökülmesinden şikayetçiyim (şubat- nisan 2019 yoğun stres yaşadığım bir dönemdi ve bir yıldır vejetaryen besleniyordum). fakat ilk başlarda mevsimsel diye düşünüp önemsememiştim. sonra da covid nedeniyle doktora gidemedi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Sorunu unutkanliksorusu sorusu sorunu unutkanliksorusu saygilarhayatimi etkilemeyen basit unutkanlik icin dr ginkobloba gunde250mg ve nootropi 2*1 veruldi ayrica gerginlik ocon buspon gunde bir tane verdi hocam orta yaslilar ocin antidepresan ve anksiyolitikler zararli diye okumustim dogrumu bu dus...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Neslihan Akkişi Kumsar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Hocam 14ve 15yaşında iki oğlum var ikisinde de yoğun sac dökülmesi var d vitamini ve b12 eksikliği çıktı ilaç kullanıyoruz saçları çok azaldı inceldi tüy gibi oldu sac dipleri görünüyor dokulen saçları tekrar cikar mi ailede genetik dökülme yok dedesinin bile saçları cok gur saçları heryerden dökülü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Damla Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fıtık agrisi

    Merhaba hacam benim eşim 29 yaşında belinde iki adet fıtık var ve fırınların biraz küçük olmasına rağmen çok agri çekiyor bazen bir hafta boyunca yatalak kalıyor hareket bile edemiyor ne yapacağımızı bilmiyoruz lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emre Esen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba 20 yaşındayım bir kaç aydır saçlarım çok fazla dökülmeye başladı normalde 2,5-3 senedir dökülmem vardı fakat şu bir kaç aydır çok fazla dökülmeye başladı. doktora gittim kan tahlilimde bir şey çıkmadı saçımda egzama olduğunu söyledi doktor ve içinde badem yağı ve başka bir şey daha olan bi k...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dudak iç kısmında gecmeyen beyaz lekeler

    İyi günler hocam dudaklarımım iç kısmında derisi sertleşme vemercimek büyüklügünde beyaz lekeler oluyor 1 hafta sürüyor sonra dudaklarımın derisi soyuluyor 1 hafta işmeye başlıyor tam iyileşiyor derken tekrar sertleşme sanki bir zar gibi oluyor aynı yerlerde beyazlama oluyor ve soyuluyor 4 senedir s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Damla Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaitada gizli kan

    Merhaba hocam 10 aylık oğlum var demir eksikliğinden doktorumuz demir damlası verdi sonradan değerler normale döndü ama doktorumuz gaita analizi istedi gaitada gizli kan pozitif çıktı ve doktorumuz endoskopi yapmamızı önerdi ama oğlumun hala küçük olduğunu düşünerek bunu kabul etmedik oğlumun iştahı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlişki sonrası kanama

    Merhabalar eralp bey geçen yıl smear testim atipik hücre anormalliği ascus du,bu yıl yine ascus hpv negatif, doktorum kolposkopide mozaik görüntü gördüğü için biyopsi aldı sonuç, kronik servisit skuamöz metaplazi acaba mozaik görüntü ve çıkan sonuç hastalık başlangıcımı. ilişki sonrası şişlik ve kan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Eralp Başer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Baş dönmesi ve basınç

    Merhaba hocam. benim sorunum haftada 1 olan baş dönmesi. beynimin ön tarafında o anda sanki kan oynuyor gibi basınç hissi oluyor. kendimi o an kötü hissediyorum 5 dk sonra bu hafif baş dönmesi ve basınç geçiyor. en son dahiliyeye gitmiştim demir eksikliğim cok fazlaydı birde d vitaminim düşüktü. ama...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sac dokulmesi

    (asuman hnm bugün diğer oglumun tahlilleri yapildi)hdl kolesterol 35 mg/dl 35 - 65 150 mg/dl kardiyovasküler hastalık riski ldl kolesterol 94 mg/dl < 130 >130 mg/dl kardiyovasküler hastalık riski demir paneli (fe-tibc-ubc) demir(fe) 96 ug/dl 65 - 175 uibc (ansatüre demir bağ.kap.) 204 ug/dl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam iyi günler 24 yaşındayım şubat- marttan beri saçım dökülüyor dökülen saçlarımın ucu beyaz ocak ayında annemi kaybettim normalde saçları çok gürdü ama baya bir seyrelme var saçlarımın yanlarında ve tepemde ensemde ablamın saçı baya gür 46 yaşında ama dökülme yok halamın saçında var cildiye dokt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Burhan Engin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x