Lym yüksekliği

  • merhaba.oğlum 9 aylık down sendromlu.2 gündür 37.5-38 derece arasında gidip gelen ateş nedeniyle doktora götürdük.hafif öksürük vardı.doktor boğazında kızarıklık olduğunu söyledi kan tahlili istedi.lym değerinin biri normal biri yüksek çıkmış.acaba viral enfeksiyon mu yoksa ciddi bir hastalık belirtisi de olabilir mi? sonuç min max WBC 4,1 10^3/µL 3,5 10 LYM% 3,0 % 0,5 5 LYM 73,1 % 11 49 GRAN 0,9 2 7 RDW% 13,6 % 11 16 GRA% 22,0 % 50 70 MA 0,2 0,1 0,9 RDWA 62,4 fL 30 150 MONO%4,9 3 9 RBC 4,75 10^6/µL 3,5 5,5 HGB 13,1 g/dL 11,5 16,5 HCT 38,2 % 35 55 MCV 80,4 fL 75 100 MCH 27,7 pg 25 35 MCHC 34,5 g/dL 31 38 PLT 148 10^3/µL 100 400 PCT 0,10 % 0,1 1 MPV 6,9 fL 8 11 PDW 12,5 fL 12 18 LPCR 9,7 - 1 999

  • teşekkür ederim cevabınız için.ateş dün sabah geçmişti.akşama doğru da vücudunda ve yüzünde döküntüler başladı.ses kısıklığı var.iştahsızlık da başlayacak gibi görünüyor.pütürlü gıdaları yutarken zorlanıyor yemek istemiyor .boğazı için ne yapabilirim?

  • Doktor Cevabı:

    Döküntü gövde de çıkmış ve ateş düşmüş ise 6.hastalık( roseala infantum) yada gülcük hastalığı denilen ve bebeklikte görülen basit ve kendikendine geçen bir hastalık olabilir. virüs hastalığıdır. hiç birşey yapmak gerekmez. sanırım bebek te gülücükler dağıtıyordur. beslenme sırasında zorlamayın. aldığı kadar la yetinin.

    tarihinde cevapladı.
  • MERHABA ŞÜKRÜ BEY. LYM YÜKSEKLİĞİ İÇİN VİRAL ENFEKSİYON DEMİŞTİNİZ. OĞLUM 0CAK 2014 DOWN SENDROMLU.1.5 AYLIKKEN YAPILAN KAN TAHLİLİNDE NEU% 19.2 LYM% 64.6 ÇIKMIŞTI.4.5 AYLIKKEN YAPILAN KAN TAHLİLİNDE NEU%18.4 LYM%68.6 ÇIKTI.10 GÜN ÖNCEKİ KAN TAHLİLİNDE SİZE YUKARIDA YAZDIĞIM SONUÇLAR ÇIKTI.BU KEZ VİRAL ENFEKSİYON NEDENİYLE LYM YÜKSEK NEU DÜŞÜK TAMAM AMA ÖNCEKİLERDE DE HEP LYM YÜKSEK NEU DÜŞÜK ÇIKIYORDU.BU DEĞERLER BEBEKLER İÇİN YÜKSEK Mİ YA DA KAÇ OLMALI SINIR.PERİFERİK YAYMA YAPILMALI MI?

  • Doktor Cevabı:

    Bu değerler bebek için normal sınırlarda endişe etmeyin. ancak normal kan sayımı yapılırken elbette perilerin yapılması uygun olur.

    tarihinde cevapladı.
  • teşekkürler.down sendromu olduğu için biraz panik yapıyorum sanırım. ama ciddi bir şey olsa zaten başka şekillerde de belirti verir değil mi?ayrıca diğer değerleri normal sınırlarda zaten.2 ay sonra tekrar troid için kan tahlili yapılacak o zaman periferik yayma yaptırsam olur değil mi?

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Viral enfeksiyonlar nelerdir

    Hocam merhaba tahlillerimde neu bir hafta içinde 40 dan 33 e düşmüş lym 45 den 55 e çıkmis karaciğer enzimlerimde yüksek alt 150 civarlarında ast 86 76 civarlarında geziyor susama hissi de var sadece bu değerler yükseliyor cep dahil diğer değerler normal sebebi ne olabilir doktorum viral enfeksiy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfosit yüzdelik yüksekligi

    Menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2461101) soru lenfosit yüksekliği mrb.33 yaşinda bayanim geçen sene mart ayinda kepek problemim için kan verdiğimde lym%44 lym # 2.93 nötrofil%43.6 nötrofil#2.87 çikmişti.kasımda rutin kontrol amaçli tahlil verdiğimde lym %47.9.neut%41.5 lym#2.84 neut...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfosit yüksekliği

    Mrb.33 yaşinda bayanim geçen sene mart ayinda kepek problemim için kan verdiğimde lym%44 lym # 2.93 nötrofil%43.6 nötrofil#2.87 çikmişti.kasımda rutin kontrol amaçli tahlil verdiğimde lym %47.9.neut%41.5 lym#2.84 neut#2.45 çikmiştir yüzdeliklerin sınirlarin dişinda olmasınin bir önemi var mi?bu ara...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Levent Kurşun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lym pdw yüksekliği

    Merhaba hocam , sol dizimde ameliyatlık olmayan bir menisküs sıkıntısı var 2020 nisan’dan beri ,, aynı sıkıntıları bu sefer diğer dizimdede yaşamaya başladım ve daha da şiddetlenerek dizde bu sefer yanma şeklinde geceleri oluşan kalçaya kadar artan ağrılarım oluşmaya başladı ve bu neredeyse 2 aydır...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sonuçlarım

    Hocam merhaba ben bazı kan sonuçlarım hakkında bilgi alacaktım. 19 yaşında bayanım. wbc = 12.72 // rbc = 5.15 // hgb = 13.7 // hct = 42.17 // mcv = 81.8 // mch = 26.7 // mchc = 32.6 // plt = 408 // mpv = 8.5 // pct = 0.349 // pdw = 15.8 // lym = 3.39 // lym % 26.7 // mon = 0.55 // mon % = 4.3 // neu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üşüme sebebi

    Değerli hocam, 1 ay önce dizlerimde iltihaplı romatizma başladı, plequenill verildi. aynı zamanda idrarda protein kaçağımda var, herhangi bir ilaç veya işlem yapılmasına gerek olmadığı söylendi. fakat ben 10 gündür tamamen protein ve tuzu kestim.. beslenmem tamamen bitti diyebilirim. 10 gündür de sı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Crp yüksekliği

    Merhaba hocam benim kan tahlilim sonucunda wbc,neu,hgb,lym gibi hemogram değerlerin hepsi normal iken crp 17.16 mg/l çıktı vücudumda ağrılar var bu arada. hocam anormal bir durum söz konusu mudur ? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfosit yüksekliği

    Mrb 1 ay sonra yaptiŕamadim pandemiden dolayi.8 ay sonrasi geçen hafta yaptirdiğimda sonuclar şöyle ;wbc=5.91 rbc=4.52 hgb=11.7 hct=36.3 plt=318 mch=25.9 mchc=32.2 neut=2.45 lym=2.84 neut % 41.5 lym% 47.9 .yine neutla lym nin yüzdeliklileri aralik dışında 8 ay arayla normal araliğin a gir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği

    Meraba doktor hanım kızım 1 yaşında rutin kan tahlilinde wbc 16,86 neu 8,34 lym 7,39 mon 1,05 rbc 4,84 hgb 12,9 hct 37,2 plt 452 ferritin 39,83 diğer bütün değerler normal çıktı. hiç bir rahatsızlığı ateşi vs yoktu. wbc değeri neden yüksek çıkmış olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lym wbc yüksekliği

    Hocam peki bu değerler korkulacak kadar yüksek mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lym wbc yüksekliği

    Hocam merhaba, yaklaşık bir ay önce verdiğim kan testinde lym 5.10 wbc 11.9 lym% 42.50 çıktı. doktor viral enfeksiyon olabileceğini söyledi ve antibiyotik verdi. ama benim görünürde bir rahatsızlığım yoktu grip vs. 2015 yılında da sonuçlar buna yakın çıkmış. yaşım 21 fakat kendimi bildim bileli diş...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lym yüksekliği

    Hocam merhaba, verdiğim kan testidne wbc 11.9 lym ise 5.10 çıktı. doktor viral enfeksiyondur dedi ve antibiyotik verdi fakat görünürde hiç bir şey yok . sadece kendimi bildim bileli dişlerimde problem oluyor çürük ağrı vs. 2015 yılında verdiğim kan testinde de buna yakın sonuçlar çıkmış. bu durum di...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lym yüksekliği

    Hocam merhaba, verdiğim kan testidne wbc 11.9 lym ise 5.10 çıktı. doktor viral enfeksiyondur dedi ve antibiyotik verdi fakat görünürde hiç bir şey yok . sadece kendimi bildim bileli dişlerimde problem oluyor çürük ağrı vs. 2015 yılında verdiğim kan testinde de buna yakın sonuçlar çıkmış. bu durum di...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv wbc lym yüksekliği

    Hocam aşağida yazdiklarim normal değer dişinda olanlardir. verilen kağitta değer araliği yaziyor aralik dişindakileri size bildiriyorum. not: hocam 2 hafta önce yani 107.günümde hiv testi yapmıştım sifiliz ve hepatitlerde onlarda negatif geldi. hemogram; wbc: h 11,3 değer araliği 4 - 10.6 ly # h 4,1...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ürik asit yüksekliği

    Çok sağolun cevapladığınız için hocam ellerinizden öpüyorum,size son birşey soracağım hocam bana bugün kan testi yapıldı hocam bende #lym:2,78 ,lym:36,2 birim ,wbc:7,71 -rbc:5,67, hgb:16,4 çıktı sizce bu tahliller normal mi bir sıkıntı var mı sizi bir daha rahatsız ettiğim için özür dilerim hocam ce...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x