.lym, alt eos yüksek, ne yüzdesi düşük

  • LYM, ALT EOS YÜKSEK, NE YÜZDESİ DÜŞÜK HOCAM 29 YAŞINDAKİ ERKEK KARDEŞİMİN BAZI KAN DEĞERLERİ ANORMAL ÇIKTI. ZORLA AİLE HEKİMİNE GÖTÜRMÜŞTÜM. KÖTÜ BESLENİYORŞ SİGARA İÇİYOR ÇOK FAZLA CEP TELEFONUYLA KONUŞUYOR.ENDİŞELENİYORUM. AYRICA ANNEMİZ 68 YAŞINDA KOLON KANSERİNE YAKALANDI( ADENAKARSİNOM) KARDEŞİM DEĞERLERİNİ RİCA ETSEM YORUMLAR MISINIZ? CİDDİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLABİLİR Mİ* GEREKİRSEHANGİ UZMANA GÖTÜRMELİYİM. BİZİM GENETİK YATKINLIĞIMIZ OLABİLİR Mİ? YORUM VE ÖNERİNİZİ BEKLİYORUM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAĞLICAKLA. MCV 89 80 - 95 fL MCH 30,3 25 - 34 pg MCHC 34 31 - 37 g/dL HGB 14,9 13 - 17.5 g/dL HCT 43,8 40 - 52 % RBC 4,92 4 - 6.2 10^6/µL WBC 8,13 3.8 - 10 10^3/µL PLT 194 150 - 400 10^3/µL RDW-CV 12,1 12 - 15 % MPV 12 7.8 - 13 fL NE# 3,22 2.8 - 11.1 10^3/µL LYM# [↑] 3,66 0.4 - 2.5 10^3/µL MONO# 0,71 0.4 - 1.3 10^3/µL EOS# [↑] 0,51 0 - 0.3 10^3/µL BASO# 0,03 0 - 0.1 10^3/µL PDW 15,8 9 - 20 % PCT 0,23 0.15 - 0.40 % LYM% 45 10 - 48 % MONO% 8,7 3 - 12 % NE% [↓] 39,6 45 - 78 % EO% 6,3 0 - 7 % BA% 0,4 0 - 1 % Glukoz 93 60 - 110 mg/dl Kreatinin (CREA) 0,8 0,4 - 1,2 mg/dl Alanin aminotransferaz (ALT) 41 0 - 41 % CRP 0,05 0,01 - 0,50 mg/dl TSH 1,01 0.27 - 4.2 uIU/mL

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, kolon kanseri durumunda genetik bir zeminden bahsetmek mümkün olabilir. bu nedenle bahsettiğiniz risk faktörlerinin azaltılması, ortadan kaldırılması ve bir gastroenteroloji uzmanına danışılarak düzenli kolonoskopi kontrollerinin yapılması gerekir. detaylı bir görüşme yapmadan ve muayene etmeden sadece tetkik sonuçlarına bakılarak bir yorum yapılması sıklıkla yanlışlıklara neden olabilir. bu nedenle aile hekiminizin yönlendirmesi önemli. aile hekimlerimiz aldıkları eğitim açısından 1. basamak sağlık hizmetleri konusunda yani koruyucu hekimlik, karmaşık olmayan hastalıkları tedavisi ve ilgili branşa yönlendirme açısından bizlerden çok daha donanımlıdırlar. erkek kardeşinizle ilgili kendisini takip eden aile hekiminin görüşünü almak en doğrusu olacaktır.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kasık ve kalça ağrısı

    Hocam merhabalar 21 yaşındayım,sağ kalça kemiğimin üstünde bir ağrı hissediyorum ayrıca bazenleri kasık ağrısından yürüyemez hale geliyorum.bazen bu iki durum beraber olabiliyor.ayrıca kas seğirmelerimde var vücudumun her yerinde.covid 19 nedeniyle doktorada gidemez oldum?ama mutlaka bayramdan sonra...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ra mi? parazit mi? yada?

    Hocam çok teşekkür ederim 🙏dönüsünüz benim icin cok degerliydi🙏sağlikla kaliniz🙏saygilarimla🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol boyun omuz ve sırt

    Hocam merhabalar öncelikle.26 yaşındayım ve yaklaşık 7 aydır biraz boyun ve daha cok sol omuz sırt bölgem ağrıyor.doktora bi kac kez gittim ve 2 kere röntgen çekildi sadece ve boynumda düzleşme olduğu belirtildi.daha sonra mr da cektirdim.mr sonuclarini assagiya yaziyorum.lutfen yorumlayin. bana ver...

    Doktor Cevabı:

    Fzt. Mehmet Kartal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alkol intoleransı

    Merhaba, 29 yaşında bayanım, yaklaşık 4 yıldır nadir olmak üzere alkol sonrası yüzde sıcaklık hissi ve kızarma yaşıyorum. haftada iki en fazla üç kere 2 kadeh şarap içerim çoğu zaman olmuyor aslında ama önceden hiç olmazdı. alkol çeşidine göre spesifik değil, 1 tane biradan ya da 2 kadeh şaraptan s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin değeri

    Hocam iyi günler fibramiyalji teshisli bir hastayım kan ferritin değerim 3-4 ayda 90'dan 580'lere kadar geldi fibramiyalji ile bağlantısı olabilir mi siz ne yapmamı önerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ra mi? parazit mi? yada?

    Değerli hocam, öncelikle okuyacağınızı umut ederek teşekkür ediyorum.34 yaşındayım 2yıl önce helicobacter kaynaklı iki kez endoskopi yapıldı sonrasında çeşitli sıkıntılar ile birçok doktora gittiğimi söyleyebilirim sırasıyla yaygın seğirmelerim, kas ağrıları, gözümün önünde sabit siyah nokta, kulak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lupus değerlendirilmelimi

    Merhaba hocam bir ay önce şiddetli eklem agrisi ve halsizlik ile uyandim .atesim ölçtüğümde 36.5 ken bütün vucudumun içten yanıyordu.öyleki bu alevlenmeyi beynime kadar hissettim.1 hafta sonra toparlandim ama hala sabahlari el uyuşmasi ve bir süre tutuklukla uyaniyorum.ağzım da yüzümde gözlerimde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalçada kitle

    Merhaba hocam. fibromiyalji hastasıyım omuzlarımda var genel ağrım. iki haftadır sol kalçamda yukarıda elime gelen bir kitle bir doku var. ağrım yok dokununca oluyor bazen. ama bugün çok ağrım var. liposarkom,fibrom gibi bir şey olabilir mi yoksa fibromiyalji iltihabı ilerlemiş olabilir mi yoksa baş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Can Koşay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Duloxx 30 mg

    Merhabalar hocam duloxx 30 mg kullanıyorum. ilacı sabah 11 de alıyorum . oruca başladım. sahurda 3 te ilacı içiyorum. bu şekilde ilacı içince yan etkileri olurmu. orucun iki günü başımda ağrı ve baş dönmesi oldu.ilacin saati değiştiği için midir. oruç tutmama engel olur mu bilgilerinizi rica ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yaygin agrilarim oluştu

    Doktor bey iyi akşamlar efendim.yaklaşık 10 aydır romatizma hastalığıyla tanışmis 35 yaşında erkek bir hastayım. düzenli kullandığım bir ilacım yok ekmek şeker , meyve vs yemiyorum (doktor tavsiyesiyle) diyet ile yasamima devam ediyordum bu surecte arada tek veya en fazla iki eklemi tutan 1gunde gec...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta sızılar

    Merhaba öncelikle ben eşimin kanser olmasından şüpheleniyorum çünkü sırasıyla rahimin her yerini bartholin bezinin içi karın boşluğunu bir memesi bir kolun ve omzunun toplam her yerin deri altındaki et kısımlarının yara var gibisızladığını hapşırırken öksürürken çok iğne gibibatma sızlama olduğunu s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalca agrisi

    Hocsm merhaba , 1 yildir yogun bir sekılde omurga ,diz ve kalça agrısı cekıyorum surekli kas agrisi denip ilac kullaniyorum. son aylarda kalca agrim uyutmayacak derecede suruyor.kalcamin arka ve yan taraflarinda yskici bir agri seklinde dixime kadar agrisi devam ediyor.mart ayında kalca mr cektırd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerleri ve ağrılar

    İyi günler hocam size bir şey danışmak istiyorum. 36 yaşındayım 2 senedir kış aylarının 4 ayı sürekli hasta olmaya başladım boğaz şişliği, sabahları halsizlik, kas ağrıları, ve özellikle sol kol omuz ve kürek kemiği çok ağrıyor uykudan bile uyarıyor iş yaparken omuzdan sırtımdan derinin içinden bir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şiddetli eklem ağrıları

    Doktor bey merhaba yaşım 38 corona ülkemizde görülmeden hemen önce soğuk algınlığı ve eklem ağrısı şikayeti ile doktora gittim antibiyotik tedavisi oldum ancak eklem ağrıları şiddeti artarak devam etti. omuzlarımda ellerimde ağrı ve tutukluklar var ağrılar gezici tarzda sanki akıllı bir çip gibi geç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas agrilari

    Merhaba hocam yaklaşık 4 ay önce ağır bir tonsillit geçirdim tedavi gördükten 10 gün sonra boynumdan başlayan bir ağrıya her gün yeni bir kas agrilarim oluştu boynum kolum omuzlarim ayak topuklarim çenem bacaklarim ve kalcam inanılmaz agrilarim var çapa da romatizma ole ilgili tetkikler yapıldı heps...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x