Lütfen cevaplayın

  • Hocam, 4 Yıldır Iğdır’da görev yapıyorum, şuan 24 yaşındayım (188 boy-82 kilo), 4-5 yıl önce yapılan alerji testinde ev tozuyla polene ciddi bi alerjim çıkmıştı, bu şehre geldiğim ilk gün acile gittim gece alerjik reaksiyonlarım arttı diye, yazın polen çok ve kışın havası çok kirli, neyse aradan 1 sene geçti artık alerjik reaksiyon (hapşırık, göz yaşarması, kasıntı) göstermiyor vücudum, ama artık son 3 yıldır geçmeyen bir nefes darlığım var, bazen oturduğum yerde bile hissediyorum, genelde göğüsümde baskı hissi veya sırtımda ağrı da oluyor, ama öksürük (bazen çok az) ve balgam yok, hekimlerime 4 yılda 8-9 kez gittim, sft+röntgen çekilip, birşeyim yok deniliyor, bu arada maalesef sigara içiyordumki yeni bıraktım, çünkü sigara içtikten hemen sonra nefesimin daraldığını hissediyordum. Tek merak ettiğim şey bu kronik ve geçmeyen hastalık ney? Çok teşekkür ederim. Amfizem olma ihtimali var mı olsa 4 yılda röntgende belli olur muydu? Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Allerjik rinit ile astım birlikteliği sıktır. solunum fonksiyon testleriniz normal çıksa bile zaman zaman göğüsde sıkışma ve aldığınız nefesin yetmiyor olması astıma bağlı olabilir. sigarayı bırakmanız isabet olmuş, bu yaşta koah olmaz, bu sıkışıklığı hissettiğinizde hızlı nefes açıcı inhalerlerden örneğin ventolin inhaler 2 puf kullanmanız yeterli olabilir. nefes darlığıyla birlikte göğüs ve sırt ağrınız oluyorsa bir kardiyoloğun da görmesinde yarar var. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Ankara Göğüs Hastalıkları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Diyarbakır'dan alerjik astım entube

    Merhaba doktor bey 5 yaşında oğlum alerjik astım tanısı ile yaklaşık 3 yıldır tedavi görüyor. biz diyarbakırda yaşıyoruz ve geçen hafta krup oldu acil servise gittik ve çok sıkışık değildi bende hemşireyim gerekli önlemleri almıştım. ancak 3 4 saat tedavi uygulanmasına rağmen rahatlamadive en son so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ciger tikanikligi

    Hocam merhabalar benim oglum daha 6 aylikken hava makinesi ventolin kullanmaya basladi simdi ise 16 aylik her viral enfeksiyonda gogus hem tikaniyor hemde nefes alamiyor hirlama oluyor , geceleri sik sik uyaniyor simdi nezle burun akintisi var sabah kalktiginda cigerler doluydu hava uaptim hirlama...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kucuk hava yolu koah mi

    Doktor hanim merhabalar nefes darligi sikayeti ile doktora basvurdum. cocukken alerji hastasiydim ve gogsum oterdi ama hic astim ilaci kullanmadim verilmedi. alerjim azaldi yillar icinde ancak mart ayinda ve eylul ayinda bir nefes darligi sorunu yasadim. sft degerler dusuk cikti biraz ama bana soyl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Dane Ediger

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol akciğer lütfen yardımcı olun

    Merhabalar doktor hanım ,28 yaşındayım . bundan 3 - 4 yıl önce bronşit olarak tanı koyulmuştu özel bir hastaneye gitmiştim doktor ileri derecede demişti acile yönlendirip hava verdiler ilaç takviyesi vermişlerdi. daha sonra pek böyle şeyler yaşamamıştım ta kiii.. bu yılın temmuz ayında çok şiddetli...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Astım mi koah mi iyilesir mi?

    Doktor bey merhabalar 38 yasinda bir bayanim. hayatim boyunca bir kez bile sigara kullanmadim alkol de kullanmiyorum. yalniz 15- 28 yas arasi cok siddetli ( kucukken daha fazla olmak kaydiyla) bahar alerjim vardi. mayis temmuz arasi maskesiz sokaga cikamazdim. polenle cok karsilasinca geceleri go...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hakan Solak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Astim miyim koah mi

    Doktor hanim bu zor zamanimda hizli donusunuz ve aydinlatici aciklamalariniz icin cok cok tsk ederim. ellipta ise yaramayinca doktorum foster verdi. o biraz daha etkili gibi ama yine de tam rahatlama olmuyor. henuz 3. gunum toplamda da 8 gun oldu inhaler kullanali. 1. bu ilaclar zamanla mi tedav...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Dane Ediger

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Astim miyim koah mi

    Cok tsk ederim doktor hanim yalniz sormak istedigim sey sudur. doktor bana hafif astım dedi. sizinkinin derecesi hafif dedi. hastaligin gidisati nasildir? mutlaka astım krizi gecirecek miyim? her an ya kriz gecirirsem korkusu icerisindeyim. alerjik astim mi normal astim mi oldugumun ayrimi n...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Dane Ediger

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol akciğer

    Merhabalar doktor bey, 28 yaşındayım . bundan 8 yıl önce bronşit olarak tanı koyulmuştu . ve bu yılın temmuz ayında çok şiddetli öksürük burundan nefes alamama göğüs ağrısı öksürürken acı gibi şikayetlerle doktora gittim . nefes testi ve akciğer filmi sonucunda kronik astım çıktı alerjik olarak. bro...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sedat Bayrakçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koah mıyım?

    Çok teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Dane Ediger

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Astim miyim koah mi

    Merhabalar doktor hanım çocukluk döneminde saman nezlesi ve şiddetli alerji yaşadım. astım denilmemişti o yıllarda ama polenlerle çok sık temas ettiğimde göğsümde ötme oluyordu nefes alırken. uzun yillar da claritine kullandim. şimdi 38 yaşındayım alerjim çok çok azalmıştı ama bu arada reflü ve ür...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Dane Ediger

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil astim miyim

    Merhabalar doktor hanım çocukluk döneminde saman nezlesi ve şiddetli alerji yaşadım. astım denilmemişti o yıllarda ama polenlerle çok sık temas ettiğimde göğsümde ötme oluyordu nefes alırken. şimdi 38 yaşındayım alerjim çok çok azalmıştı ama bu arada reflü ve ürtiker ataklarım var. mart ayında hafi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koah mıyım?

    İyi günler hocam.ben küçükken zatürre ve uzun süre bronşit tedavisi görmüştüm.her ilkbaharda da allerjik nezle,öksürük çekiyordum,derken 45 yaşlarımdan sonra allerjik bronşit ataklarıyla doktorlara gittim(onların teşhisleriydı bu).geçen sonbahar sakarya devlet hastanesinde bir göğüs hastalıkları uz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Dane Ediger

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Annem için yardım.

    Çok teşekkür hocam. durumu epey düzeldi. iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Dane Ediger

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Annem için yardım

    Merhaba hakan hocam. annem 71 yaşında kronik astım bronşit ve son 3-4 senedir koah hastası. normalde kullandığı inhaler ilaçları var fakat dün göğsünde baskı ve nefes almakta zorlandığı için aile hekimi gelerek muayene etmiş. ilaç olarak ventopium plus nebul günde 4 adet, pulmicort nebul günde 2 ade...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hakan Solak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Annem için yardım

    Merhaba çağla hocam. annem 71 yaşında kronik astım bronşit ve son 3-4 senedir koah hastası. normalde kullandığı inhaler ilaçları var fakat dün göğsünde baskı ve nefes almakta zorlandığı için aile hekimi gelerek muayene etmiş. ilaç olarak ventopium plus nebul günde 4 adet, pulmicort nebul günde 2 ade...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Çağla Uyanusta Küçük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x