Lütfen bir yol gösterin

  • “Safra kesesi duvar kalınlığı artmış olup kese lümeninde büyüğü 2 cm olan çok sayıda taş gözlemlenmiştir. Kese ile karaciğer arasındaki planlar oblitere görünümündedir. Kese komşuluğunda karaciğer parankiminde difüzyon kısıtlanması oluşturan yaklaşık 7.5 cm çapında patolojik sinyal Sahası mevcut olup tanımlanan sinyal sahasında irregüler heterojen kontrastlanma ve difüzyon kısıtlanması mevcuttur. Postkontrast serilerde kese duvarlarında da heterojen kontrastlanma gözlenmekte olup bulgular karaciğere invaze bir safra kesesi tümörü ile uyumlu olabilir. Karaciğer sağ lobdaki 7.5 cm’lik patolojik sinyal sahasından biyopsi ile değerlendirme gereklidir. Ayrıca karaciğerde difüz yağlanma bulguları mevcut olup sağ lob uzun aksı 222 mm ölçülmüştür. Karaciğerde segment 4-8 düzeyinde fokal perfüzyon anomalleri gözlemlenmektedir. Karaciğer hilusunda periportal alanda büyüğü 17-15 mm ölçülen birkaç adet patolojik lenf modu gözlemlenmektedir. “ kıymetli vaktinizi ayırıp bize bu yazılar sonucunda nasıl bir yol izlememiz gerektiğini belirtirseniz çok seviniriz . Annem çok rahatsız ve birkaç doktor çok olumsuz konuştu umut yok dercesine sizden birşeyler duyabilmeyi umuyoruz iyi günler

  • Doktor Cevabı:

    Evet maalesef iyi gözükmüyor ama yinede kesin tanı konulması gerekiyor. kesin tanı olmadan konuşmak mümkün değil. akdeniz üniversitesi de doç dr ismail demiryılmaz ve medstarda okan erdoğan a danışabilirsiniz

    tarihinde cevapladı.

Antalya Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrek taş

    Hayri bey merhaba ben 23 yaşındayım 6 ayda bir düzenli olarak ultrasona giriyorum çünkü böbreğimde ve saframda önemsiz olduğu söylenilen küçük lezyonlar var. yalnız 6 ay önce olmayıp, bugün girdiğim ultrasonda bunlara ek olarak sağ böbrekte üst pol kaliksi içinde 6,6mm yeni oluşmuş ve posterior gölg...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi

    Hocam merhaba.2016 aralık da safra kesesi alındı. yeni yeni aynı şikayetlerim tekrarlar oldu yine uykudan uyandıracak derecede ağrı giriyor aynı bölgeden ve sırt ağrılarım geri geldi safra kesemde alındı ama bu ağrıları ne tetikliyor olabilir hocam iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi

    İyi günler 2016 aralıkta safra kesesi ameliyatı oldum.şikayeterim kaburga bitiş yerinde şiddetli ağrı nefesimin kesilmesi birde sırt ağrılarım oluyorsu.safra kesesinde taş oldugu söylendi kapalı ameliyatla alımdı.raporda iltihaplanma oldugu da yazıyormuş.şuan tekrar geceleri uykumdan aynı ağrılarla...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide sorunu

    Saygilar degerli oglumun mide sikayetleri soyle yemek ile ağrı ve dolgunluk hissi artıyor. sağ kaburga kemiklerinin alt kısmında orta kesimlerde ağrı cevab veriyorumn mide koruyucu icmemis uykudan uyandirmiyor su ictikce sikayet hafifliyor abdestle sikayet azalmiyor sebebve caresi ne

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emin Akyıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi taşı

    Merhaba hocam sağ kaburga altında geçmeyen agrı sebebiyle doktora gittim incelemeler sonucunda safrada 10ml taş olduğu görüldü inceleme yapılmadı yeteri kadar ameliyat denildi ilaçla erime gibi imkanı yokmu şuan için çok ağrım yok ameliyattan sonra şikayetlerin hala devam ettiği söyleniyor çıkmazda...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Koray Koşmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi taşı

    Merhaba cekilen ultrason sonucunda safra kesesi nornal boyutlarda olup , lümende milimetrik kalkül ve minimal ekojen safra camuru izlenmistir.safra kesesinde büyüğü lateral duvarda 4*3.5 mm boyutlarında olmak uzere 4-5 adet polip ile uyumlu görünüm izlenmistir.merhaba bu sonuca gore ameliyat olmami...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Safra kesesinde taş ve çamur

    Tüm batın ultrasonografi incelemesinde; “safra kesesi anterior duvarına impakte görünümde 5.4mm ölçülen hareketle konumu değişmeyen hiperekojen kalkül mevcuttu. kese boynunda en geniş yerinde 13.24 mm ölçülen ekojen safra çamuru izlenmektedir.” tedavi yöntemi nedir? değerli görüşlerinizi bekliyoruz.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Savaş Sipahi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesinde taş

    Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Reha Artan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesinde taş

    3/11/2004 doğumlu kızıma safra kesesi taşı teşhisi konuldu. tahlil sonuçlarında safra kesesi kontarktedir. kontrakte kese içerisinde milimetrik boyutlarda çok sayıda taşlar mevcuttur. karaciğer parankim ekojenitesi grade 1 hepatosteatoz lehine artmıştır. ameliyatla safra kesesi alınması gerekir ded...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Reha Artan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tetkikleri

    17 yaş kız çocuğu için bu değerler normalmi acaba herhangi bir hastalık belirtisi varmı bazı değerler normalin dışında bazıları üst değerlere çok yakın yardımcı olursanız çok sevinirim. crp 0 (normal 0-5), amilaz 89 (normal 22-80),glukoz 94 (normal 74-106),bun 12 (normal 8-20),kreatinin 0,9 ( normal...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emin Akyıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi taşı (kolelitiazis)

    Bir rahatsızlığı bulunmayan hastanın ursodeoksikolik asit tedavisinde taş erirken kanalı tıkayabilir veya iltihaba yol açabilir mi ilaçın gereği var mıdır sizce yoksa sadece takibi mi yapılsın

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi taşı (kolelitiazis)

    Merhabalar sevgili hocam yaşı 22 1.85 boy 67 kilo olan hastanın birkaç adet çamurla taş arası birde 5mm taş görüldü şikayeti yoktur sabah 2 akşam 2 ursodeoksikolik asit başlanılmıştır 1 taş erirken kanalı tıkayabilir veya iltihaba yol açabilir mi ilaçın gereği var mıdır yoksa sadece takibi mi yapıls...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Safra kesesi taşı (kolelitiazis)

    Saygıdeğer hocam 22 yaşında 187 boy 67 kilo olan hasta batın usg de birkaç adet çamur birlikte birde 5 mm taş çıkmış sabah 2 akşam 2 ursodeoksikolik asit başlanıldı acaba ramazanda oruç tutabilir mi uzun süre aç kalınacağı için safra açısından taşları arttırma gibi bir sakıncası var mıdır eğer oruç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cemalettin Camcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi taşı (kolelitiazis)

    Saygıdeğer hocam 22 yaşında 187 boy 67 kilo olan hasta batın usg de birkaç adet çamur birlikte birde 5 mm taş çıkmış sabah 2 akşam 2 ursodeoksikolik asit başlanıldı acaba raamazanda oruç tutabilir mi uzun süre aç kalınacağı için safra açısından taşları arttırma gibi bir sakıncası var mıdır eğer oruç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi taşı (kolelitiazis)

    Saygıdeğer hocam 22 yaşında 187 boy 67 kilo olan hasta batın usg de birkaç adet çamur birlikte birde 5 mm taş çıkmış sabah 2 akşam 2 ursodeoksikolik asit başlanıldı acaba raamazanda oruç tutabilir mi uzun süre aç kalınacağı için safra açısından taşları arttırma gibi bir sakıncası var mıdır eğer oruç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x