Lösemi ya da kan hastalığı olabilir mi?

  • Merhaba hocam. Babamda kronik kc hastalığı ve dalak büyümesi var. Ayrıca kalpte de büyüme var. Yapılan akciğer bt sonucunda pnömoni lehine yorunlanan bulgular görüldü. Vücudunda ödem ve ileri derece kansızlık da mevcut. Son tahlilden sonra kan hastalığından şüphelendiler sizce bu veriler lösemi ya da başka bir kan hastalığı olabilir mi? Şikayet nefes darlığı ve ödem ayrıca huzursuzluk uyuma güçlüğü. WBC: 64,25 kronik yüksek, MO: 2.4 yüksek, NE:55.66 yüksek, EO: 0.81 yüksek, LY: 4.9 düşük, NE: 86.6 yüksek, BA: 3.5 yüksek, RBC: 2.92 düşük, HGB: 6.7 kronik düşük, HCT: 22.9 düşük, MCV: 75.3 düşük, MCH: 22.9 düşük, RDW-CV: 24.4 yüksek, RDW-SD: 63.9 yüksek, MCHC: 30.5 düşük, PLT: 525 yüksek, PT: 11.7 İNR: 1.1 PT%: 74.7 bunlar normal sadece APTT: 39.90 biraz yüksek çıkmış. Bu bulgular lösemi ya da başka bir kan hastalığı için ileri tetkikleri yaptırmalı mıyız? ve olası bir lösemi ya da kan hastalıģı kc kalp dalak ve birçok organda fonksiyon bozukluğu yapmış olabilir mi? Teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba bir periferik kan yayma testi yaptırmak iyi olur. birçok organda bozukluk lösemide olabilir. karar vermeden önce hastalığın adını koymak ve tedaviyi ona göre konuşmak gerekir. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam tavsiyeniz üzerine babamı hematolojiye götürdük. Periferik yayma ve kemik iliği aspirasyonu yapıldı. Hematoloji servisinde de 3 gün yattı ve amonyak yüksekliğı sebebi ile gastroenteroloji servisine gönderildi. Kanı çok düşüktü. Hb: 5.30 Htc: 19.5 Hematoloji servisindeyken 4 ünite kan verildi. Şu an Hb: 8: Htc: 27.5 civarı ama dünkü tetkikte Hb: 8.70 Htc: 29.5 idi. Bir günde bu düşme normal mi? Şu an yapılan lavman Oralac şurup ve birkaç serum tedavi ile amonyak seviyesi 197.7 den 112 ye normal referans aralığına düşürüldü. Hepazec ve Ferinject reçete edildi. Albümin: 2.8 GGT: 63 AST: 36 ALT: 17 ALP: 130 kc fonksiyon testleri bu sekilde. Doku tipleme flow testinde CD 71: 23.7 (0-1) Yüksek olarak değerlendirilmiş. Diğer ölçümler de yapılmış ama sadece CD 71 siyahla yazılmış ve yüksek denilış. Diğer parametrelere ilgili yorum yapılmamİş. Tıbbi Laboratuvar yorum: Myeloid kapısı: %73.4 Kemik iliği asp denmiş. Bu doku flow testi anormal bir değeri gösteriyor mu? Tüm bu bulgular siroz mu kan hastalığı mı lehine?


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hocam çok teşekkürler yanıt için.

    Hocam bu şartlarda derken? çentik olması doğal normal bir durum değil mi😔

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam çok teşekkürler yanıt için.

    Hocam yeniden merhaba. ben muayeneye gittim ve kalın yapıda kızlık zarım olduğu, bir adet çentiğim olduğunu fakat doğuştan olabileceğini söyledi doktor. bu çentik kanamaya engel olmaz değil mi? veya parmak dolayısıyla oluşmuş olabilir mi ? teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda siyahlık

    Hocam merhaba. ben yaklaşık 1 aydır aralıklı gidip gelen gaz sancısı gibi göbek deliği çevresinde ağrı yaşıyorum. bağırsaklarda guruldama, arada da mide yanması oluyordu. bir dahiliye hekimine göründüm. tüm batın ultrason, hemogram, bilirubin, amilaz, demir değerlerim normal. gaita sonucum da temiz....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yapışkan balgam nefes darlığı

    Mrb hocam çay kahve domates salam sosis kola gibi yiyecek içecekleri tüketimde kalp çarpıntısı nefes darlığı baş ağrısı yapıyor histamin intoleransından şüpheleniyorum bi tedavi si ilacı varmıdır hangi bölüme gitmeliyim ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid virüsü

    Hocam babamın covid testi pozitif çıktı bugün 2.günü. dün burnu tıkalıydı sesi değişmişti biraz öksrüğü vardı ateşi çıkıyordu ama bugün halsizliği arttı başı ağrıyor, kulakların oraları ağrıyor, gözlerinin içi kıpkırmızı kanlandı ateşi 38.3 e çıktı. parol veriyoruz 37.6 oluyor. 52 yaşında 2 doz sino...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücudum kalp gibi atıyor

    Hocam merhabalar , kaburganin bittiği yer ile göbek deliği arasında bir kısım muhtemelen mide yaklaşık 1 aydır kalp gibi atıyor. el ile bastırılınca çok daha net belli hissedebiliyorsunuz. hatta dışarıdan bile belli oluyor atışı. ayrıca iştahsızlık söz konusu acıktığımı hissedemiyorum ama yemem g...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalça kemiği ağrısı

    Hocam selamlar 19 yaşında erkeğim kalça kemiği yani leğen kemiğinde 1 aydır geçmeyen bi ağrı var 4 ay önce yine böyle bi ağrım vardı doktorum alt batın mr çekelim demişti bende tamam deyip çektirmiştim hiç bişi çıkmamıştı şimdi yine aynı tür ağrılarım var yinemi mr çektirmem gerek ağrım şiddetli d...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilirubin yüksekliği

    Merhaba murat emin bey , bilirubin total 0,30 - bilirubin direkt 0,13 şeklinde geldi sonuçlarım bilirubin direkt referans aralığı 0-0,5 yazıyordu , neden yüksek çıkmış olabilir ki , sizce sorun nedir ? yardımcı olursanız çok sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer hastasıyım

    Merhaba hocam benm ak ciğerim söndü 4 ilde tedavi aldm 3 ay hastanede yattım bir çok tahlil yapıldı hastalığım bulunamadı teşis konulmadı şimdi evde solunum makinası kullanıyorm nefes problemim var hemen yoruluyorum

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Selahattin Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lösemi ya da kan hastalığı olabilir mi?

    Hocam tavsiyeniz üzerine babamı hematolojiye götürdük. periferik yayma ve kemik iliği aspirasyonu yapıldı. hematoloji servisinde de 3 gün yattı ve amonyak yüksekliğı sebebi ile gastroenteroloji servisine gönderildi. kanı çok düşüktü. hb: 5.30 htc: 19.5 hematoloji servisindeyken 4 ünite kan verildi....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aydınlatırsanız sevinirim

    Hocam merhaba kafamı çok karıştıran bir şey hakkında sorum olacak.hook effect(kanca etkisi)denen bi şey varmış.bazı kadınlarda hcg hiç yükselmiyormuş bu nedenle hamileliği boyunca veya yaklaşık 4 ay olana kadar pozitifi göremeyen kadınlar varmış.bunların sayısı o kadar çok ki.youtubeda yabancı pek ç...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sürtünme olayı

    Hocam mayıs ayında da normal zamanında adetini olmuş yaklaşık 4 ay geçti ve 4 kez adet olmuş oluyor belirti felan da olmamış hiç kesinlikle yoktur dimi?

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sürtünme olayı

    Hocam iyi günler 23 ocak’ta arkadasım adet olmuştu biz 2 şubatta sürtünme olayı yaşamıştık çıplak bi şekilde boşalma felan olmamıştı zevk suyundan ve ucundaki spermden şüphe ediyorduk arkadasım 17 şubatta adet olduğunu söyledi.(23ocaktan sonraki adeti 17 şubat normal mi peki hocam?) sonra hocam 16 m...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Merhaba hocam iki tarafın iç camasiri varken surtunmeyle hamile kalinir mi diane 35 kullanıryorum bir aydır ondan önceki ay da bir ay yasmin kullandım hamile kalmam mumkun mudur hiç bir şekilde öyle boşalmadi peçeteye boşaldı ri̇sk var mıdor ten tene temas mevcut değil ella kullanmali miyim

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cevaplarsanız sevinirim hocam..

    Iyi günler hocam.değerli vaktinizi ayırırsanz çok sevinirim...19 şubatta sürtünmeli ilişkim oldu.vajina içine girme ya da boşalma sööz konusu değil.5 martta adetim oldu ama adetim öncekilerden azdı.yerleşmeden korktum.daha sonra 3 nisanda adet oldum ilk kez pms yaşamadım ama ilk iki gün adet ağrım o...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x