Lösemi hastaliği

  • Hocam kolay gelsin benim beş yaşında bir yeğenim var kendisi lösemi hastası yaklaşık 7 aydır tedavi görüyor kan değerleri bazen düşüyor doktorlar bize kemotropiden kaynaklandığını söylüyorlar bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim birde trimbositi düşüyor sık sık

  • Doktor Cevabı:

    Çocukluk çağında lösemi tedavisinde sadece kanser hücrelerini öldüren tedaviler çok azdır ve her lösemi tipinde yoktur.verilen tedaviler hem kanserli hücreyi hem de hasta hücreyi öldürür. tedaviler kemik iliğindeki tüm hücre gruplarını öldürdüğünden kan sayımlarında, özellikle beyaz küre, trombosit ve hemoglobinde düşmeler görülür. kan sayımlarının düşük olduğu bu dönemlerde hücreler dışarından kan olarak, eritrosit, trombosit süspansiyonu olarak verilebilir. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Polisitemi

    Eksik yazmışım hocam. raporda "is-ncn 0 saptanmistir. bu değer major moleküler yanıt ile uyumludur." yazıyor.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi

    İyi günler doktor bey. yaşım 29,erkek. 4 yıldır sekonder polisitemi tanısı alıyorum. son yaptırdığım testte rbc=5,72(4-5,5), hgb=18,4(13,2-17,3), hct=53(39-49), wbc=10,10(4-10,5), neu=7,25(2-7), neu=71,3(40-70), lym%=19(20-50), plt=265(150-450) çıktı.3 yıl önce yapılan testlerde jak2 mutasyonu sapta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaval kemiği agrısı kanser mi

    Hocam merhaba kaval kemiği lösemi ile ilğili soru sormuştum. hocam kan ve idrar tahlillerim çıktı. hocam hemogram degerleri normal ama alp 148 , hdl 36, serbest t3 4.54 ... sedimantasyon normal crp normal... hocam alp yüksek olması kemik kanseri yazıyor napıcagımı şasırdım hocam.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kaval kemiği agrısı kanser mi

    Hocam merhaba kaval kemiği lösemi ile ilğili soru sormuştum. hocam kan ve idrar tahlillerim çıktı. hocam hemogram degerleri normal ama alp 148 , hdl 36, serbest t3 4.54 ... sedimantasyon normal crp normal... hocam alp yüksek olması kemik kanseri yazıyor napıcagımı şasırdım hocam ya

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lokosit yuksekligini

    Sayın değerli hocam 20.01.2020de hemogram yaptırdım lokosit 15.46 hemogram 12.4 hemotokrit36.6 trombosit 334 neut#8.46 monosit#0.86 normali 0.086 hocam eritrosit 4.09 normali 4.1 5.1 hocam 24.01.2020 tekrar yaptırdım burdada lokosit 11.08 normali 4.10 hocam hemogram 12.5 hematokrit 38.8 trombosit 33...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaval kemiği agrısı kanser mi

    Hocam tekrar merhabalar hocam ben size daha önceden kaval kemiği ağrısı ile ilğili soru sormuştum kaval kemiği ağrısı kan kanseri belirtimisidir diye. hocam ben ortapedi doktoruna gittim muane oldum film çekti normal dedi. hocam benim geçen günlerde 1 hafta boyunca yüzümün sol tarafı uyuştu bende...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lösemi belirtileri

    Merhaba.bir süredir kilo kaybı ve gündüz ateşim oluyor.antibiyotik aldım yine geçmedi.kendiliğinden geceleri iniyor.kemik ağrılarım da oluyor.vitamin d eksikliğim çıktı.7ng/ml.bu kilo kaybı yaptırırmı?kaşıntı da var.ağzımda iki defa peteşi oldu.küçük nokta. ve kan testi yaptırdım.lösemi ile ilgili...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemide hepatit

    Merhaba serdar bey.kardeşim 25 yaşında erkek.doktoru lösemiden konuşdu.ateşi kilo kaybı boynunda beze var.morarmaları oluyor.iki hafta evvelki kan sayımının tekrar etmesini istedi doktor.kardeşimde hepatit b de var.bu durumda onun tedavisi mümkünmüdür? bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüylü hücreli lösemi

    Hocam çok özür dilerim sorumu eksik bilgilerle sormuşum burda yeniden düzelttim değerli hocam ben thl hastasıyım haftada bir defa cladrabin aldım toplam 7defa.3ay sonunda akım sitometri sonucum cd3+t hücrelerde cd4 cd8 oranı 48e41 olarak bulundu..lenfoid serinin yüzde 2si...,b lenfositlerinin yüzde...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lösemi hastalığı

    Hocam selam ben 24 yaşındayım benim kaval kemiğimde biras büyük bir morluk var dün aslında küçüktü bu sabah büyümüş ayrıca 2 hafta önce boğaz agrım vardı ve gecmisti bugün bidaha başladı ama dün dondurma yemiştim halsizlikte var bundan 20 gün önce kan testi yapılmıştı normaldi hatta 30 gün önce gene...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Sedimentasyon 13 (6-12) crp 7.1 ( 0.0-3.5) mo% 5 (8.5-11.7) ly# 4.2 (1.3-2.0) ba% 1.9 (0.2-1.0) ne# 5.7(2.2 - 4.8) diğer tahliller normal wbc ise 10 çıktı yüksek gözükmüyordu tahlilde korkuyorum acaba babam lösemi ya da kan kahseri olaxilir mi internette hep öyle çıkıyor

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi belirtileri

    Hocam merhabalar. hocam benim yaklaşık 2 ay önce yüzümün sağ tarafı özellikle sağ kaşımın üstü çok şiddetli ağrıdı. daha sonra hocam beyin mr çekildi ve sinüzit var dendi fakat ağrılarım hala devam ediyor. hocam benim son günlerde ateşim, gözlerimde kızarma, halsizlik, diş etlerimde kanama hocam bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lösemi belirtileri

    Hocam ben size lösemi ilğili biraz önce soru sormuştum. hocam öncelikle bu kadar erken cevap verdiğiniz için size çok çok teşekkür ediyorum. hocam periferik kan testi lenf bezlerimin büyüdüğü zaman dahil hemotolok, genel cerrahi, kulak burun boğaz, dahiliye, doktorları ve en az 10 kbb doktoruna muan...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi belirtileri

    Hocam merhabalar. hocam benim yaklaşık 2 ay önce yüzümün sağ tarafı özellikle sağ kaşımın üstü çok şiddetli ağrıdı. daha sonra hocam beyin mr çekildi ve sinüzit var dendi fakat ağrılarım hala devam ediyor. hocam benim son günlerde ateşim, gözlerimde kızarma, halsizlik, diş etlerimde kanama hocam b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi belirtileri

    Hocam merhabalar. hocam benim yaklaşık 2 ay önce yüzümün sağ tarafı özellikle sağ kaşımın üstü çok şiddetli ağrıdı. daha sonra hocam beyin mr çekildi ve sinüzit var dendi fakat ağrılarım hala devam ediyor. hocam benim son günlerde ateşim, gözlerimde kızarma, halsizlik, diş etlerimde kanama hocam b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x