Levotiron ve göz kuruluğu ilişkisi

  • Merhaba Nuri Bey bende uzun süredir göz kuruluğu var suni gözyaşı kullanıyorum ama geçmedi ayrıca günde 75 mcg levotiron alıyorum. Bu ilacın göz kuruluğu yapma ihtimali var mı? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

  • Doktor Cevabı:

    İlaç göz kuruluğu yapmaz ama tiroid ilacı kullanmanıza sebep olan altta yatan neden göz kuruluğuna sebep olur. yani bir çok kişide tiroid bezi hastalığı yanısıra cilt , göz, saç, allerji, bağırsak vb organlarla ilgili şikayet ve hastalıklar da vardır. sizhastalığı yok eden ilaç kullanmıyorsunuz, hastalığınızı fark etmenizi engelleyen ilaç kullanıyorsunuz. hastalığınızın gerçek tedavisi için crs yapılmalı

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tsh yüksekliği

    Tsh yüksekliği hocam merhabalar 50gunluk kızımın tsh oranları birer haftalık arayla aşağıdadır. 1- tsh 7.7 t3-3.88 t4-1.39. 2- tsh 11.63. t3-4.05 t4- 1.43. 3- tsh 6.65. t3- 4.48 t4- 1.44 çıkmıştır. doktorumuz ılac ıcın erken diyor.takıbe devam edelim dedi. sızın fıkrınızı olmak ıstıyorum.cevap verı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Regl sonrası akıntı

    Merhaba yaklaşık 2 aydır adet döngümde bir farklılık var.tam günümde oluyorum( 30 gün) ama 1 2 gün uzun sürüyor kanama miktarı bazen az bazı gün çok geliyor ve bittikten 4 veya 5 gün sonra pembe renkli bir akıntım oluyor.bunun sebebi ne olabilir,ne gibi testler yapılabilir? cevaplarsanız çok mutlu o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lobektomi sonrasi patoloji

    Saygideger hocam gecen persembe gunu sag lob alindi.hatirlarsaniz biyopsi sonucum 2 kere atipi folikuler lezyon gelmisti an itibatiyle ameliyat patoloji raporum geldi patolojik tani:1.lipom 2.noduler hiperplazi(noduler guatr)lenfosit tiroidit reaktif lenf nodlari sonuc boyle hocam yorumlarsaniz sevi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Trioid nodülü

    Trioid şeker ve kolestrol hastasıyım tsh larım referans aralığında levitrol 100 lük kullanıyorum usg sonucunda sağ lob 14*17*42 mm ortapol anteriorda 3,9*9,3*8,5 mm sınırlarıparankimden net ayırt edilemeyen kistikdejenerasyon alanları içeren izoekoik nodül sol lob10,3*20,8*36 mm isthmus2 mm biletera...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Timik hiperplazi

    Merhaba, hocam boynumda yutkunurken bişey hissettim. önce ultrason sonra mr istediler, raporda: timüs bezi sol lobu boyutları 56*25 mm ölçülmüş olup timüs alt ucu tiroid bezi sol lobu ingerior lokazisyona kadar uzanmaktadır diye ibare var. sonuç olarakda solda daha belirgin timik hiperplazi. yazıyor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüz ve dilde uyuşma

    İyi günler doktor bey benim beynimden mr çekildi eeg çekildi emg çekildi bişey yok deniliyor ama benim yüzümde dilim de uyuşma ve sol elimin yüzük parmağımda hissizlik oluyor denge kaybı oluyor bunun sebebi nedir başka ne tür tetkik yaptırmalıyım vitaminlerim tiroid imde de sıkıntı yok ne yapmalıyım...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Parathormon ve dvitamini

    Hocam iyi akşamlar annem 63 yaşında. haşimathosu var. ilac kullaniyor tiroid degerleri normal. ama d vitamini düşünce kalsiyum ve parathormonu yükseliyor. dvitamini (colefor) haftada 1 tane 1 ay boyunca kullandı. en son yapılan tetkiklerde dvitamini 19 idi. simdi 34.8 oldu. parathormonu 118 idi oda...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit usg

    Mrhb.hocam 11 yaşındaki kızımın tiroit usg yorumlarmısınız?sağ tiroid lobu 13*11*33 (2,7 santimetre küp) sol tiroid lobu 11*12*29 (2,1 santimetre küp)boyutlarındadır.isthmus 2 mm kalınlıktadır.her iki tiroid lobu ve isthmus homojendir.sağ lob posteriorda 5*2 mm boyutunda kistik alan mevcuttur.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Aydın Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen bademcik şişliği

    Hocam merhaba. 19 yaşındayim. benim şikayetim küçüklüğümden beri var surekli bogazda takilma hissi ve bogazimi temizleme isteğim var. özellikle geceleri ve yaklasık 4 seneden beri burun spreyi kullanıyorum aralıksız sürekli burnum tıkanıyor. doktora gittiğimde faranjit olduğunu söyledi. asıl sorunum...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhabalar 50gunluk kızımın tsh oranları birer haftalık arayla aşağıdadır. 1- tsh 7.7 t3-3.88 t4-1.39. 2- tsh 11.63. t3-4.05 t4- 1.43. 3- tsh 6.65. t3- 4.48 t4- 1.44 çıkmıştır. doktorumuz ılac ıcın erken diyor.takıbe devam edelim dedi. sızın fıkrınızı olmak ıstıyorum.cevap verırsenız sevınırım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme usg altı ayda bir kontrol

    İkisi de 2018 in başında yapılmıştı meme başı akıntı rengi yeşil meme başı kantı sonucunda sağmeme : gönderilen 2 lamın 1 i gimza 1 hematoxylen boyadı sol meme gönderilen 2 lamın 1 i gimza 1 hematoxylen boyadı tanı 1-2 sağ sol sitoloji metaryali keratinöz materyal (duktus epitel hücre negatif...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ve tiroit

    Merhaba ben hamileyim 4aylık şuan bu tahliller yapılmıştı 8haftalık hamile iken doktor ultrasonda yapısal bozukluk çıkmış fakat kan tahlillerin normal dedi bu ne demek oluyor tiroit ultrasonunda tiroit parankimi hafif heterojen görünümdedir.her iki lopta paranormal vaskularite orta derecede artmıştı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik tiroit

    Ben şuan 4aylık hamileyim bu tahliller yapıldığında da 8haftalık hamileydim tiroit ultrasonunda tiroit parankimi hafif heterojen görünümdedir.her iki lopta paranormal vaskularite orta derecede artmıştır yaziyor tsh 1.5, st4 1.01 , anti tpo6.4, anti troglobulin 10 bunlar ne anlama gelir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuk da saç dökülmesi

    Merhaba hocam 5 yaşındaki kızım da ara ara saç dökülmesi oluyor elime geliyor tutam böyle azda değil bundan bir kaç ay öncesinde de böyle olmuştu nedir hocam endişelenmelimiyim saygılar

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sürekli şiş bademcik?

    Hocam merhaba. 19 yaşındayim. benim şikayetim küçüklüğümden beri var surekli bogazda takilma hissi ve bogazimi temizleme isteğim var. özellikle geceleri ve yaklasık 4 seneden beri burun spreyi kullanıyorum aralıksız sürekli burnum tıkanıyor. doktora gittiğimde faranjit olduğunu söyledi. asıl sorunum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hayriye Karabulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x