Lenfoprofileratif

  • merhaba doktor bey skapulada lateralinde iki adet 1 cm altında lenf nodu vardı 4 ayda hiç büyümedi enson butun ultrasyonları tetkikler yapıldı batın, kasık ,boyun, koltuk, altında küçük reaktif görünümlü patolojik boyutta olmayan birkaç lenf bezi var sadece, periferik yayma ve dğer kan tahlilleri normal ...göze batan sadece bir bölüm var DALAK 100*52MM OLUP NORMAL BOYUTTADIR. DALAKTA YAYGIN YAMASAL HİPOEKOİK ALANLAR SAPTANDI (enfektif süreç ?) (lenfoprofileratif hastalık ?) ilaçlı mr istendi doktor bey ama içim hiç rahat deil birkaç birsey soylerseniz cok sevinirim .. yaygın kelimesi bende kotü birşey hissi uyandırıyo 2015 yılında ciddi akciğer enfeksyonu gecirdim 10 gün hastahanede yattım buna baglı olabilirmi sizin görüşünüz nedir?? bu görüntü bu tahlilleri dikkate aldığımızda nasıl bi olasılık söz konusu olur ?

  • Doktor Cevabı:

    Lenf bezlerinin büyümemesi iyi huylu olabileceklerini gösterir. ancak dalaktakinin incelenmesi uygun olur. geçirdiğiniz infeksiyona bağlı olabilir, ancak diğer sebeplerin dışlanması lazım. mr ve belki sonrasında pet ile aydınlatılabilir. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • doktor bey mr geldi okudum ve suan cokkotu hissediorum..periferik yayma normal , vucuttaki lenf nodulleri hepsi cokkucuk dendi ama bu emar görüntüsü moralimi bayagı bozdu %99 oranda kotuymus gibi bisey olustu aklımda Teknik : Çok düzlemli, çok sekanslı, dinamik inceleme Bulgular: Karaciğer kk uzunluğu 141 mm olup normaldir. Parankim sinyal intensitesi, konturları, hepatik marjinal açılar, intrahepatik vasküler yapıların çap ve seyri normal görünümdedir. Safra kesesi ve koledok kanalı normal görünümdedir. Kese konturları, duvar kalınlığı, kese içeriğinin sinyal intensitesi normaldir. Koledok kanalında obstrüktif etki gözlenmemektedir. İntrahepatik safra yolları normal genişliktedir. Dalak kk uzunluğu 117 mm'dir. yerleşimi, kontur, boyut ve parankim sinyal intensitesi normaldir. Dalak parankiminde multipl T1A'da izointens, T2A'da hipointens nodüler lezyonlar mevcut olup kontrastlı dinamik serilerde bu lezyonlarda dalak parankimine göre daha az kontrastlanma mevcuttur. Geç faz serilerde ise nodüler lezyonlarda kontrast tutulumu izlenmekte olup dalak ile bazıları izointens, basoışarıo hafif hiperintens olarak seçilmektedir. Bu görünüm öncelikle lenfoma gibi lenfoproliferatif hastalıkların dalak tutulumunu düşündürmektedir. Ayırıcı tanıdadaha düşük olasılıkla sarkoidoz ve histoplazmozis gibi dalak tutulumu ile giden benign hastalıklar da düşünülebilir. Pankreas kalınlığı, sinyal intensitesi, konturları, peripankreatik alanlar normal görünümdedir. Sürrenal bezin boyut, yerleşim ve sinyal paterni normaldir. Her iki böbrek yerleşim, boyut, kontur, kortikomedüller sinyal dağılımı, toplayıcı sistem genişlikleri, hiler oluşumlar normaldir. Diffüzyon ağırlıklı serilerde patolojik diffüzyon kısıtlanması saptanmadı. SONUÇ: • Dalak parankiminde multipl milimetrik nodüler lezyonlar (lenfoma tutulumu ? , lenfoproliferatif hastalıklar açısından lab. korelasyon önerilir)

  • doktorbey peki lenf bezini koltuk altından almak dalaktaki görüntünün tanısı için yardımcı olacakmı cok supheliyim... ateş gece terlemesi vs yok. kan tahlilleri temiz, ultrasonlarda paolojik boyutta ve görünümde olmayan lenf nodları var bir kactane, yani dalaktaki görüntü ve bu klinik bilgilerle tecrübenize dayanarak ne yönde sonuc cıkma ihtimali yuksektir emarda lenfoma süphei var... %5 lik bir umudumvar siz birkaç birsey soylermisiniz ?

  • doktor bey son olarak birsey sormak istiorum lenfoma süphli bi dalak tutulumu var ama ( histoplazmozis) gibi bening bir hastalık olabilecegide yazıyor ve benim yaslasık 3 yıldır burun kenarında cenede basımda bazen kolumda bacağımda iltahaplı egzema cıkıyor hiçbirzaman tamamen temizlenmedi bazen azalıyor bazen artıyor bu dermatolojik bir sıkıntı gibi görünsede bu hastalıkla baglantısı olabilirmi acaba bu bir ipucu olabilir mı?

  • doktor bey patoloji raporum cıktı Patoloji sonucun geldi yorumlarısınız dalak tutulumu sonrasında biyopsi yapılmıştı. . 2K/Y MİKROSKOPİ : TANI : Non-nekrotizan granülomatöz lenfadenit, aksiller lenf nodu, eksizyon MAKROSKOPİ : 3,3x2,5 cm ölçülerinde, adipöz görünümlü doku. raporumu bir romatolog gördü ve simdiye kadar lenfoma die korktuk aylardır, lenfoma olmasada cıddı birsey dedi lenfoma kadar tehlikelimi yuzumde cıkan yaralar dısında bir sikayetim yok antibiyotic antifungal tedavilerle gecebilcek birsey deilmii yorumlarmısınız

  • Doktor Cevabı:

    Tüberküloz-sarkoidoz türü bir hastalık. bir tehlikesi yok, ancak takibi ve tedavisi için göğüs hastalıkları uzmanına görünmenizi öneririm.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Lokosit yuksekligini hakkinda

    Hocam ben size ilk sorduğumda aml ngs yeni nesil dizileme genetik paneli siz bana hemotolojik hastalığı na yatkınlık olup olmadığını için bir test demiştiniz o zama çok sevinmiştim ama şimdi kanserini var diyemi yapmışlardır. saygilar

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Uludağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lokosit yuksekligini hakkinda

    Sayın değerli hocam benim 4ay oldu lokositim 11.08.11.8 arasi hocam hemogram 13.1 hemotokrit39.7 trombosit 371 eritrosit 4.33 hocam periferik yayma notrofil 74 normali 40.72 lenfosit 16.normali 20.40 monosit 8 normali3.12 ezogelin 1 normali0.2 eozifilin 1 normali0.7 comak 0 normali 0.8 trombosit ye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lokosit yuksekligini hakkinda

    Ahmet hocam iyi akşam hocam ben bu testi aml ngs yeni nesil dizileme genetik panelini 30 gen bana cevap bu çok geniş bir test yazmış bana bunu.homotolijiye yada genetiye sor demiş hocam oda genetikci sorduğum hoca bide prf hoca neden geniş bir test demiş kendisi bilmiyormu.bu testi saygilar hocam...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Uludağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lokosit yuksekligini hakkinda

    Dayin değerli zerdari hocam ben bugün tekrar hemogram baktıydım hocam lokosit 20gun önce 11.08 idi bugün bajtirdim 11.87 cıktı hemogram 13.6hemotokrit 40.1 trombosit 344 ne#8.6 yuksek eritrosit 4.36 hocam bende kan kanserini var acaba bu lokosit neden hep öyle çıkar çok yüksekli hocam hocam 20 gün ö...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lokosit yuksekligini hakkinda

    Değerli hocam lokosit formulu (hemoto-onkoloji yetiskin) notrofil 74 normali 40 -72 lenfosit 16 normali 20 40monosit 8 normali3 12 eozinofili 1 normali0.7 bazofil1 normali0.2 comak 0 normali 0.8 trombosit sayisi yeterli kümeli eritrosit normokrom normositer hocam lokosit formulunde değ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Uludağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi belirtileri

    Cevabınız için teşekkürler.serdar bey kolumun ön tarafında tromboz yarandı.sizin öneriniz üzerine hematolojiye gittim ve periferik yayma yapıldı.sonuçlar temiz çıktı.dalak ve karaciğer normal.trombozun 1 ay evvel renkli emar çekilirken elimin üzerine yapılan iğneden olduğu söylendi.ateşim hala zaman...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahli sonuçları

    Hocam 1 ay öncede size soru sormuştum o zaman sedimentasyon (0-20) 18 çıkmıştı.bugünde sedimentasyon (0-20) 16 çıktı. ek olarak bugün crp (0-6) 1,08 çıktı.hemogramda; hgb;(12-17,5) 14,2 eritrosit;(4-5-5,9) 4,59 hematokrit (36-53) 42 mch (26-32) 30,9 mcv (80-98) 91,7 mchc (31-37) 33,8 lökos...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polistemia vera ve gebelik

    Hocam merhaba yaşım 28 kadinim.ben 9 10 yildir polistemia vera hastasiyim. nigde de yasiyordum kan tahlillerimde sıkıntı ve bende rahatsizlik olunca ankara onkolojiye sevk ettiler. kemik iliği biyopsisi yapildi o zamanlar sonuç şu şekilde : kemik iliği biyopsi metaryelinden hazırlanan kesitlerde kem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi belirtileri

    Merhaba.bir süredir kilo kaybı ve gündüz ateşim oluyor.antibiyotik aldım yine geçmedi.kendiliğinden geceleri iniyor.kemik ağrılarım da oluyor.vitamin d eksikliğim çıktı.7ng/ml.bu kilo kaybı yaptırırmı?kaşıntı da var.ağzımda iki defa peteşi oldu.küçük nokta. ve kan testi yaptırdım.lösemi ile ilgili...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lösemi ve hepatit

    Merhaba.doktorumuz 25 yaşında erkek kardeşim için lösemiden şüpheleniyor.yarın tam teşhis konulur diye düşünüyorum.kardeşimde hepatit b var.bununla mücadele edip kazanma şansı ne kadar? bunun tedavisini yapabilecek iyi bir hastane varmı başka ülkede ya da burada?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polistemia vera ve gebelik

    Hocam merhaba yaşım 28 kadinim.ben 9 10 yildir polistemia vera hastasiyim. nigde de yasiyordum kan tahlillerimde sıkıntı ve bende rahatsizlik olunca ankara onkolojiye sevk ettiler. kemik iliği biyopsisi yapildi o zamanlar sonuç şu şekilde : kemik iliği biyopsi metaryelinden hazırlanan kesitlerde kem...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Selam hocam.bir doktorun yazısında okudum.bir konuda bazı testler yapılmasını istedi.bunlar arasında tiroid globulin ve glukagon hormonlarına bakılmasını tavsiye ediyor.bunların kan tahlil kodları nedir?bende sağlık bakanlığının sitesinden bu testlerin hangi hastanede yapılabildiğine bakacağım?bilgi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan degerleri

    Selam.son yaptırdığım hemogramdakı değerlerimi yorumlarsanız sevinirim. hb-15.6 ht-44.7 rbc-5.12 mcv-87.3 mch-30.6 mchc-35.0 rdw-13.8 wbc-8.9 notrofil-52(47-72)- 1(1-6) lenfosit -40 (19-38) monosit-6 eozinofil -1 plt-251 mpv-8.9 pdw-13.1 pct-0.22 eçs(western)-3

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bet raporu

    Hematoloji doktoruna gitmistim hocam pet e bakti birsey yok bunda kan hastaligi ile ilgili dedi.suvmax yuksek cikmasi kilodan olabilir mi hematoloji doktoru oyle dedi .beyin sinir cerrahi gorsun belde iltihap olabilir dedi.kilo ile suvmax degeri yuksekligi arasinda iliski dogrumudur hocam yanitlars...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pet-bt raporu

    Pet-bt raporu serebral ve serebellar gri kortikal alanlarda yas ile uyumlu beklenen duzey ve simetride fdg dagilimi mevcuttur.subkortikal yapilar normal gorunumdedir.bas-boyun bolgesinde bileteral submandibuler bolgede, servikal seviye 2a'da birkac adet subsantimetrik yagli hilusu secilen minimal hi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x