Lenfoma

  • hocam merhabalar! annemın omuz arkasında bir kitle cıktı.kitle biyopsi yapıldı histokimyasal incelemede marjinal zon lenfoma teshisi konuldu kan tahlilleri pet temiz cıktı herhangi bir yerde metastaz yok.doktorumuz bekle gör tedavisi uygulumayı uygun gördü.fakat kitle tekrar cıktı ve yine biyopsi sonuc aynı yani nüks söz konusu.şuan cildiye ye doktoru ilgilenıyor ve radyoterapiyi yapılması gerektigini söyledi..sizce bu tip lenfomalarda sadece radyoterapi yeterlımı kemoterapi yapılmıyacagını söyledii.sizce dogrumu..lenfomalarda kemoterapisiz iyileşme olabilirmi..lütfen beni aydınlatırmısınız ve cildiye ilgilenmesi sizce dogrumuu.SAYGILARIMLA...


Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gbm nüksü kemoterapi

    Hocam merhaba, babam 53 yaşında gbm tanısı sebebi ile ameliyat ardındanda radyoterapi ve kemoterapi (6 kür temodal 140 mg.) gördü. tümör 2019'da tekrar nüks etti 19.11.2019'da ameliyat olduk radyoterapi doktoruna gittik 31 aralık'ta mr çekilip ışın tedavisi görüp-göremiceğimizi kararlaştırırız dedi....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gbm nüksünde ameliyat sonrası kemoterapi

    Hocam hekimimiz ameliyat sonrası bölgenin kendini toplaması, kanların çekilmesi nedenlerden dolayı beklemeliyiz ve sonrasında bir mr çektirmeliyiz dedi yani; gbm hastası ameliyat (tümörün %95’i alındı) olduktan 43 gün sonra hatta tedavi planınında oluşturulmasıda üç gün sürse 46 gün sonra mr çekilme...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram yuksekligi

    Rbc referans 4.44-5.61 iken benim 5.64 10^6 hemoglobin sonuç 16.9 hct 40.0-49.4 iken benim 49.5 mpw 9.13- 12.1 iken benim 13.4 mdw 10.1-16.1 iken benim 18.6 p-lcr 18.5-42.3 iken benim 51.6 ly# 1.6- 2.5 iken benim 3.5 10^3 bu değerler yüksek sorun nedir acaba yardımcı olurmusunuz ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanser ön bilgi

    Murat hocam öncelikle saygılarımı sunarım size beni çok mutsuz eden kafamdan atamadıgim bir problemim var hocam annem 52 yaşında 59 yaşında olan teyzem 3 yıldır geçmeyen dil yarası yaşıyordu ve her yapılan tahlilde temiz çıkıyordu belinde oluşan ileri fıtık sebebi ile 4 ay önce ameliyat oldu ve amel...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hdl kolestrol

    Hocam merhaba benim hdl kolestrol ilk ölçümde 51 ıkıncide 57 en sonkide 64 çıktı yüksek yazıyor diğer kolestrollerim sınırın altında bunu düşürmek gerekirmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet miyim

    Hocam merhaba. 2015 yılında alerji için kan testi verdiğimde 15 yaşındaydım şeker değerim 115 çıktı sınırda olduğu söylenmişti. bir gün eczaneden parmak ölçümu yaptırdım 145 çıkmıştı. daha sonra bir diyabet merkezine gidip h1bac 3 aylik testi yaptırdım ve sonuç 91 çıktı doktor şekerimin olmadigini k...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Annem meme kanseri mi

    Hocam merhabalar. hocam sizi tekrkar rahatsız ediyorum çok özür diliyorum ama bu konu çok önemli benim için size daha önceden hepatit ile ilğilide soru sormuştum. hocam benim annemin 3 yıl önce memesinde iyi huylu yağ bezeleri var dendi takip yıllık önerildi. ancak annem kontrollerine gitmedi defa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Glioblastoma

    Anneme gbm teşhisi konuldu. ameliyatla 6 cm tümörün yüzde 90 ı çıkartıldı. moleküler sonucunda idh ile negatif , atrx pozitif , p53 negatif ki 67 %40 çıktı. isından sonra kemoterapi alabilir mi akıllı ilaç ya da immünöterapi önerirmisiniz , gamma knife önerir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme ca patoloji

    Hocam ben size birşey danışmak istiyorum. şu an annemin son tsh değeri 7.6. t3 t4 bunlar normal. son iki yıldır 6 aylik kontrollerinde tsh neredeyse hep yüksek çıktı. calsiyum seviyesi de normal sinirin 1 tik ustundeydi su an osteocare adlı ilaci biraktigindan normal sinirlara düştü. onkoloji uzma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyun nodül

    Merhaba,benim çene altında ve yanaklarımın içinde 2 yıldır geçmeyen fasulyeden biraz daha büyük,ağrısız bezeler var.önemli birşey değildir diye doktora gözükmedim.enfeksiyon mevcut değil vücudumda,son zamanlarda bacaklarımda gereksiz ağrılar başladı,sizce bir doktora gözükmeli miyim?şimdiden teşekkü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Miksekoik izovasküler solid nodül

    Hocam 24 yasında bayanım.bugün boyun usg çekildi. sonuç: troid bezi boyutlari tabiidir. troid bezi parankim ekojenitesi granülerdir. sol lob inferior kesimde 10x7 mm boyutunda miksekoik izovasküler solid nodül mevcuttur. ayrica en buyugu sağ lobda 6x3 mm boyutunda dağinik yerleşimli kistik nodüller...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ca hastasi ldh yüksekliği

    Merhabalar doktor bey. 2013 yılı teşhisli meme ca hastasıyım. rutin kan tetkiklerimde bilurubin biraz düşük ve ldh 280 çıktı. diğer degerlerim normal aralıkta. henüz akciğer grafim kontrol edilmedi. ldh nin yüksekliği beni korkuttu fikriniz nedir? şimdiden tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Intestinal metaplazi?

    Anladım hocam teşekkür ederim,sizin metaplazili hastalarınızdan displaziye çeviren oldu mu?peki dikkat edeceğim bişeyler var mı?gastritim için galiba yediğim içtiğime dikkat edeceğim sadece,zaten sigaram,alkolüm yok beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum,propolis,yeşil çay,kefir tüketiyorum.bende bu m...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Batın tomografi

    Hocam yaşım 22 bende 20 gündür hafif baş ağrıları vardı suandada nefes darlığı boğazda balgam oluyor ve vücudumda hafif ağrılar oluyor bazen istahsizlikta var ben araştırdım ve akciğer kanseri olduğumu düşünüyorum moralim sıfır muhtemelen beynime sıçramış baş ağrım oyuzden olabilir ve genel olarak v...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Intestinal metaplazi?

    Hocam daha 33 yaşındayım içkim-sigaram yok sağlıklı beslenmeye çalışıyorum kilomda normal bugüne kadar en fazla gaz problemim olurdu nasıl bu hale gelmiş midem anlamadım,ailemde 1.derece kanser öyküsüde yok,ne zaman displaziye çevirecek diye bekleyecek miyim böyle?eninde sonunda ilerleyip displazi o...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x