Lenfoma kanserimiyim

  • Kalçanda kitle var dediler iyi mi kotumu huylu diye parça aldılar; MİKROSKOPİK BULGULAR: Bir kısmı kortikal kemik özelliğinde olan biyopsi örneğinde çoğu intertrabeküler alan doku defekti nedeniyle optimal olarak değerlendirilememektedir. Değerlendirilebilen birkaç intertrabeküler alanda; genelde diffüz, yer yer ise paratrabeküler geniş agregatlar oluşturan neoplastik lenfoid infiltrat izlenmektedir. Bu infiltrattı oluşturan hücreler CD20, PAX5 ve BCL-2 ile olumlu boyanmıştır. Ayrıca bu hücrelerin çoğu CD99, bir kısmı CD23 ve BCL-6 pozitiftir. Keratin, TDT, cyclin D1, CD10 ile bu hücrelerde spesifik hücresel boyanma yoktur. Arada çok sayıda CD3 ve CD5 pozitif T lenfositleri izlenmektedir. İntertrabeküler alanlarda neoplastik infiltrat yanı sıra her üç seriye ait hematopoetik hücreler bulunmaktadır. Kemik iliği fibrozisi derece 3 ile uyumludur. VE SONRa KEMIK ILIGI ALDILAR SONUCUM ; MİKROSKOPİK BULGULAR: Kemik trabekülleri arasında yer yer %50, yer yer ise %30-35 sellülarite gösteren ilik dokusu bulunmaktadır. Bu alanlarda her üç seriye ait hematopoetik hücreler vardır. Myeloid seride maturasyon duraksaması yoktur. Megakaryositler yeterlidir. Bazı alanlarda eritroid seri elemanları hafif belirgin olarak izlenmektedir. CD34 ile vasküler yapılar dışında yaklaşık %2-3 hücrede pozitiflik görülmektedir. İnterstisyumda genelde serpilmiş halde, bir-iki alanda ise küçük agregat oluşturan çoğu CD3, bir kısmı CD20 pozitif lenfositler yanı sıra yer yer perivasküler dizilim gösteren CD38 pozitif plazma hücreleri vardır. Kemik iliği fibrozisi genelde derece 1, paratrabeküler 1-2 alanda ise derece 2 ile uyumludur. AYDINLATIRSANIZ SEVINIRIM HOCAM KANSERMIYIM..


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Pv şüphesi

    Yener bey merhaba doktor bizden jak2 ve ekzen 12 testi istedi şu an enabiza jak2v617f sonucu çıkmış mutasyon görünmüyor. acaba ekzen 12 bu test sonucu icindemi yoksa ayrımı çıkacak oda

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kovit 19 olabilirmiyim.

    Esansiyel thrombositoz hastasiyim 19 senedir.kovit19 aşının bize sakıncası varmi.yoksa hangi asiyi tercih etmeliyim.tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfosit yüzdelik yüksekligi

    Menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2461101) soru lenfosit yüksekliği mrb.33 yaşinda bayanim geçen sene mart ayinda kepek problemim için kan verdiğimde lym%44 lym # 2.93 nötrofil%43.6 nötrofil#2.87 çikmişti.kasımda rutin kontrol amaçli tahlil verdiğimde lym %47.9.neut%41.5 lym#2.84 neut...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Myleoproliferatif

    Hocam, hürmetler.. sol omuz ağrısı sebebiyle gittiğim acil servisten yönlendirme sonucunda ,sinsi bir hastalığa yakalandığımi öğrendim ama maşallahim var..hocam, wbc 142 lerden 116 ya, neu; 115 den 101 e düştü.lym % 4,6 eos: 1,13 ve mono 6,29 ile beraber her ne kadar diğer 8 kan değerim farklı olsa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gece terlemesi

    Merhaba ,21 yasında kadinim 1, 5 yıldır ara sıra gece terlemelerim oluyor kıyafetlerim ıslanacak kadar. göğüs çevrem sıklıkla ıslanıyor. şişik lenf bezelerim mevcut biyopsi yapılmadı en büyüğü 18×6 mm boyutlarında olmak üzere koltuk altı kulak arkası çene boyun da mevcut bu bezeler 8 yıldır sis büyü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Hocam iyi günler yaşım 23 erkek hastayım. sigara alkol yok. son 10 tahlilime baktığımda rbc değerlerim ya 6, yada 6ya ulaşmak üzere(en yüksek 6.4). hct değerim en yüksek 53 (genelde 48 47). hgb en yüksek 17.4 (genelde 16.7 17) polisitemi açısından epo testi yapıldı değer 5.3 jak 2 testi için kanı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polisitemi nedir ? tehlikeli midir ?

    Selamlar hocam. gecen ay uzun suredir gecmeyen bas asiri bas agrisi sebebi ile tahliller yapildi ve doktorum hematolojiye yonlendirdi. yapilan testlerde serum epo 3,9 / hgb 16,8 / hct 52,3 / rbc 5,84 / pct 0,34 / ferritin 21 çıktı. polisitemi oldugunu yasim genc oldugu icin kemik iligi ornegine gere...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda hgb yuksekligi mi

    Sayin hocam merhaba, kulak çevresindeki damar atma olayı icin norologa basvurdum. sigara icen biriyim. kan verdim. degerlerin hepsi normal, 1 tanesi haric. hct nornal aralikta, tromblsit, wbc, lokosit normal.sadece hgb 12-16 arasinda olmasi gerekmis, bende 16.7 cikti. erkeklerde 17.5 seviyesine kada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tedavi bilgisi

    Hocam merhaba. babamız üç yıldır multiple myeloma tanısı ile tedavi görmekte. doktorumuz kovid olduğu için hasta bakmaya ara verdi. siz kabul ederseniz size gelmek isteriz.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerleri bademcik

    Hocam merhabalar 3 haftadır sol bademciğim şiş 2 dr tonsilit teşhisi koydu antibiyotiklere rağmen inmedi kan testimde pdw 15.8 çıktı diğer değerler normal sol boynum ben kulak arkası hafif ağrıyor elime gelen bir şişlik yök ancak bademciğin inmemiş olmaması beni korkutuyor. bademcikte herhangi bir a...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik iliği biyopsi değerlendirmesi

    Hocam merhabalar 14 aralık kan tahili sonucu hemoglobin 18,7 ref aralığı(12-16). hematokrit 56.9 ref aralığı (32-52). lokosit 9.62 ref aralığı (3,91-8,77). eritrosit 6.52 ref aralığı(4-6). notrofil 66.4 ref aralığı(43-65). eritropoetin 9 ref aralığı (2,60-18,50) bunsonuclar neticesınde o gün f...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan ve kemik iliği sonuc değerlendirmesi

    Hocam merhabalar 14 aralık kan tahili sonucu hemoglobin 18,7 ref aralığı(12-16). hematokrit 56.9 ref aralığı (32-52). lokosit 9.62 ref aralığı (3,91-8,77). eritrosit 6.52 ref aralığı(4-6). notrofil 66.4 ref aralığı(43-65). eritropoetin 9 ref aralığı (2,60-18,50) bunsonuclar neticesınde o gün f...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Üst bacakta sebepsiz morarma lösemi belirtisi midir

    Ben 18 yaşındayım üst bacakta kaşıntı sonucu ciddi morarmalar oluyo 1 haftadıe araştırdım lösemi belirtisi olduğunu görünce çok korktum. doktora gitmekten çekiniyorum bu sebeple:( sadece üst bacak morarması olan biri olarak diğer hiçbir lösemi belirtisini göstermiyorum. lösemi olma ihtimalim düşük m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodları

    Reaktif lenf nodları reaktif lenf nodları mrb hocam 38 yalındayım koltuk altımda sızlamalar vardı dahiliye dr gittim ultrason çekildi ultrason sonucunda bunlar yazıyor her iki aksillaya yönelik yüzeysel usde en büyüğü sağda 21x7mmm ölçülen santral yağlı hilusları korunmuş reaktif görünümünde lenf n...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sabri Oğullar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi zararı

    Hocam iyi günler.oğluma sinüs tomografisi çekildi.zararlarını duyunca çok korktum.10 yıl içinde lösemi olur yazmışlar.gerçekten böyle mi ?lütfen bilgilendirirmisiniz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x