Lenf nodlari

  • Hocam nasilsiniz iyisinizdir insallah annemin bogazin da 2 yildir sorun var hocam bi turlu sonuc alamadk biyopsi den bi ara verdik tekrar bogazi agriyinca tekrar biyopsi oldu sonucu yazim Tani: sag jugulodigastrik bileske lenf nodu, ias+hb -immatur lenfoid hucreler not: sitomorfolojik bulgular lenfoproliferatif proces dusundurmektedir. Biopsi (eksizyon veya trucut) onerilir. Bu biyopsi sonucu hocam doktor inceledikten sonra emar istedi ilacli emar sonucunuda size aktarim **** planda se t1 , fse t2 koronal planda se t1, fat sat tse t2, sagittal planda st1.. klinik bilgii: tiroid nodulu, lap?,endoskopi saglim.. bulgular orofarenks, hipofarenks, larenke, trakea hava kolonlari simetrik ve tabiidir. Epiglot kalinve odemli gorunumdedir. Yalanci vokal kordlar kalin ve odemli gorunumdedir. Ancak su evrede eslik eden patolojik difuzyon kisitliligi saptanmadi. Takip inceleme onerilir. Bilateral parotis, submandibuler, sublingual bezleri morfoloji ve sinyal intensite dagilimi dogaldir.Tiroid glandi heterojen gorunumde olup ugs bulgularin ile birlikte degerlendirilmesi onerilir. Larengeal kartilaj ve yumusak doku olusumlarinin morfoloji ve sinyal intensite dagilimlari dogaldir. Bilateral juguladigastrik bileskede en buyugu sagda yaklasik 20x10 mm boyutlarinda ve bilateral level 2'de kisa aksi subsantimetrik,bazilarinda diffuzyon kisitliligi izlenen lenf nodlari mevcuttur. Bilateral parotis gland komsulugubda kisa aksi subsantimetrik birkac adet lenf nodu mevcuttur. ( intraglanduler lenf nodu?). Ayrica her iki servikal level 5 duzeyinde kisa aksi subrantimetrik birkac adet lenf nodu mevcuttur. İnceleme planina giren diger boyun kemik, kas, yumusak doku olusumlarinin morfoloji ve sinyal intensite dagilimlari tabiidir. Emar ve biyopsi sonuclari Hocam haftaya ameliyat olcak parca alincak tam sonuc ciksin diye korkyorum hocam kanserm acaba diye nolur sonclari nasil kotu bisy varmi sonucta kusur bakmayin cok uzun oldu:((

  • Doktor Cevabı:

    Şimdilik kötü denecek bir sonuç yok ancak sonuçta yolunda gitmeyen bişeyler var, bunun açıklığa kavuşması için yapılacak biyopsi sonucunu beklemek gerekli, geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İlaca rağmen düşen tsh değeri

    Ek bilgi: prof. dr. ayşe çarlıoğlu ayşe hocam merhabalar. bana nisan ayı başında t3 t4 yüksekliği ve tsh düşüklüğü (tsh=0.064, t3= 5.58, t4= 2.20) nedeniyle hipertiroidi teşhisi konuldu ve bir ay sonra kontrol istendi. kontrole kadar günde aç karna sabah 1×1 thyromaz ilacı ve sabah akşam tok karn...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo değeri

    Merhaba hocam benim anti tpo değerim 18 ama diğer bütün tiroid değerlerim normal. ultrason da normal. ürtiker oluyor ben de 2 sene önce de olmuştu geçmişti tekrar başladı . anti tpo ile tek başına ilgisi olabilir mi? anti tpo ile alakalı ise tsh veya diğer troid değerlerinin de yüksek olması gerekmi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Malignite şüphesi

    Selamlar. isthmus üzerinde 1 cm nodül iiab sonucu malignite yönünden şüpheli. ameliyat olacaksam acaba sadece kitle mi alınıyor yoksa tiroidin baya bir kısmı mı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodül ultrasyon

    Selamlar. nodülüm 1 cm olduğu için biyopsi önerdiler.içim rahattı ama yine de yaptırmak istedim. 5 mart birinci biyopsi sonucum önemi belirsiz a tipi. 9 nisan ikinci biyopsi sonucum malignite yönünden şüpheli. ikinci biyopsimi yaparken doktor yine sonucun atipi gelirse bu iyi huylu birşey yok dediğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh hormonu değerlerim

    Hocam, yakın zamanda kısa aralıktaki tsh değerlerim: 15 martta 1.638 çıkarken 21 nisandaki 0,309 çıktı. d vitamini referans aralığı 75-375 iken değerim 25 çıktı. bu zaman aralığında antidepresan, anal fissür için krem ve kolojen kullanmaya başladım. d vitamini eksikligi ya da kullandığım bu ilaçlar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Halit Abdullah

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ve tiroid bezleri

    Sağ tiroid lobu 17×18×36 mm sol tiroid lobu 12×16×28 mm boyutlarındadır. isthmus 2 mm kalınlıktadı. her iki tiroid lobu ve istmus parankimi homojen olup her iki tiroid bezi inferirorunda birkaç adet milimetrik boyutlu kolloid kist izlenmiştir. tanı bilgisi:e03 hipotiridizim,diğer yazıyor kağıtta....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam çok acil

    Hocam merhaba. bir arkadaşım için yazıyorum. arkadasım haftalarca süren ve ilaçla geçmeyen baş ağrısı, görme sorunları ve mide bulantısı gibi şikayetlerle nörolojiye başvurdu. mr sonuçlarında normalin dışında siyah ile yazılan sonuçları aşağı yazıyorum. lütfen yorumlayıp bir yol gösterir misiniz....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit ilacı

    5 sene tiroit ilacını bir kutu kullanmış bırakmış takipte yapılmamış babaannemin bakımında halam sorumlu okuma yazmaları olmadığı için neyin ne olduğunun farkında değiller o zamandan beride tiroit ilaci kullanmadı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uygunsuz sinüs taşikardisi

    Hocam merhabalar 20 yaşındayım. kaygılı ve çok hastalık hastası biriyim sürekli kendimi ve kalbimi dinliyorum ve sınava hazırlanıyorum. 6 aydır her gün şiddetli çarpıntılar yaşıyodum nabız 150 civarı oluyodu. 1 ay önce kardiyolojiye gittim ve ekg sırasında hep olan hatta daha şiddetli çarpıntı atağı...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Uygunsuz sinus tasikardi

    Hocam merhaba yazmıştım ben tekrar detaylı anlatmak istedim. 20 yaşındayım. kaygılı ve çok hastalık hastası biriyim sürekli kendimi ve kalbimi dinliyorum ve sınava hazırlanıyorum. 6 aydır her gün şiddetli çarpıntılar yaşıyodum nabız 150 civarı oluyodu. 1 ay önce kardiyolojiye gittim ve ekg sırasında...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kani Gemici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit ilacı

    Merhaba hocam benim 82 yaşındaki babaannemi bir iki ayda bir kriz tutuyor sıtmalanıyor esneme geliyor halsiz düşüyor sonra 4 5 gün kendini toparlayamiyor kendisi bayağı zayıf doktora götürdük ultrason ile böbrek karaciger o bölgeye bakıldı bir şey yok kabizlik ilacı vermiş o kadar tabiki şikayetleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh hormonu değerlerim

    Hocam, yakın zamanda kısa aralıktaki tsh değerlerim: 15 martta 1.638 çıkarken iken 21 nisandaki 0,309 çıktı. d vitamini referans aralığı 75-375 iken değerim 25 çıktı. bu zaman aralığında antidepresan, anal fissür için krem ve kolojen kullanmaya başladım. d vitamini eksikligi ya da kullandığım bu il...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mr sonucu (gliotik sinyal değişikliği)

    Hocam merhaba. babam 61 yaşında şeker ve tansiyon hastası. sol elinde uyuşma şikayetiyle nöroloji doktoruna gitti ve mr çekildi. mr sonucunun hepsini yazıp zamanınızı almak istemiyorum. olumsuz yazan değerlendirme sadece '' her iki serebral hemisferde periventriküler derin beyaz cevherde non spesi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik şekeri

    Merhaba hocam 28 haftalık gebeyim evde şeker ölçüm cihazıyla şekerimi takip ediyorum açlık şekerim yemekten yarm saat önce 60 ile 68 arası çıkıyor tokluk şekerim yemekten 1 saat sonra ise 90 ile 125 arası çıkıyor sonuçlar normal mi acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo yuksek

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama tsh t4 t3 olan diğer değerlerim normal.hasimato hastalıgı tanısı için tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh yükselmesi mi gerekiyor?öyleyse ilaç mı kullanmam lazım bu tahlillere göre , ürtiker başladı sorunun bundan olabileceğinden şüpheleniyorum teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x