Lenf bezi büyümesi

  • Merhaba, 20 yaşındayım şubattan beri sol mememde ağrılar vardı bu ağrılardan önce koltuk altımda iğne batma hissi oluşuyordu. Şubat sonunda ultrason çektirdim sonuçlar temiz çıktı. Ağrıların devamı üzerine geçen hafta yeniden ultrason çektirdim ve sonucumda "Her iki memede dağınık fibroglandüler doku eko-paterni izlenmektedir. Her iki memede solid kistik lezyon ya da yapısal distorsiyon saptanmadı. Duktuslar normal genişlikte olup patoloji saptanmadı. Her iki aksillada patalojik lenf nodu saptanmadı. Sol aksillada 14,5 mm boyutunda ekojen hilusu görülen reaktif özellikte lenf nodu izlendi. Sağ aksillada korteksi asimetrik kalın en büyüğü 15x6 mm ye ulaşan ekojen hilusları görülen reaktif özellikte lenf nodları izlendi." yazmaktadır. Ultrasonu çeken radyoloji doktoru endişe edilecek bir şey yok lenfte kanlanma var her şey normal enfeksiyona bağlıdır 6 ay sonra yine kontrole gelebilirsin dedi. Daha sonra internette baktığımda bazı doktorlar asimetrik korteks kalınlığının pek iyi bir şey olmadığını söylemişler. Bende bu yüzden endişelendim. Ayrıca 2 3 gündür de boğazımdaki lenf bezlerinde şişlik var. Yada sürekli kontrol ettiğim için baskıya bağlı olarak şişmiş de olabilirler mi acaba. Vücudun farklı yerlerinde de oluşan bu tarz şişlikler ne kadar enfeksiyona bağlanabilir emin olamadım. Daha ileri tetkik için neler yaptırabilirim görüntüleme yöntemi olarak? Lenfoma gibi ciddi birşey olmasından korkuyorum. Sizin yorumunuzu da almak isterim.

  • Doktor Cevabı:

    Yanıtlarım aşağıda doğa hanım, geçmiş olsun yada sürekli kontrol ettiğim için baskıya bağlı olarak şişmiş de olabilirler mi acaba. hayir daha ileri tetkik için neler yaptırabilirim görüntüleme yöntemi olarak? radyasyon i̇çermeyen ve daha hassas bi̇r yöntem olarak meme mr düşünülebi̇li̇r

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 1 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Kan kanseri

    Hocam merhaba babamın yaşı 50. sigara içiyor kilosu hafif var. tansiyon ilacını bırakmış,sonrasında ilaç değiştirmek zorunda kaldı bu yüzden kardiyolojiye gittiğinde yapılan tahlillerde wbc 13 yüksek (4-11) çıkmış .rbc 5.52(4.5-5.9) plt 240 (150-450) mpv 8.2 (7-11) pdw yüksek 20(15-17) hgb 17.3 (13....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma 1 senede oluşur mu

    Merhaba hocam size bir sorum olacak; ben en son eylül ayında boyun usg çektirmiştim reaktif lenf nodlarım vardı. şimdi ise elimi sürekli boynumda ya şişlik varsa diye korkuyorum. o zamandan bu zamana kötü huylu bir kitle oluşurmu? lenfoma gibi ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi kanser

    Hocam merhaba,yaşım 17.vücudumda kalçamın altında kahverengi rengi solmuş morluklar vardı bir sürü,boynumun altında ve kolumda da gördüm.onlar daha mordu.bacağımda basınca solmayan kırmızı mor peteşiler de vardı,pediatriye gittik. acilen trombosite inr ye baktı. sonra periferik yayma da istediler,he...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif lenf nodu

    Hocam methabalar ben 28 yasınfa rrkegım boynumda troıd bezının hemen yanında sol tarafta 19*8 mm şeklinde reaktif lenf nodu izlendi ben oynaya oynaya sıka sıka bu boyuta getirdim doktor önemli bişi değil kötü huylu değil dedi ben de doktora söyledim sıktıkça büyüyor oynadıkça büyüyor dedim oynama de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi şişliği

    Merhaba hocam, ben 1 ay önce lenf bezi şişliği için hastaneye gittim o dönemde soğuk algınlığı geçirmiştim ona bağlı şişmişlerdi, ultrasonda bilateral posterior servikal alanda büyüğü 18x9 mm bir kaç adet lenf nodülleri mevcuttur diyordu. çok kafama taktığım için dün başka bir hastanede bir daha ult...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Okan KUZHAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ingui̇nal bolge lenf nodu

    Hocam kardesim 17 yaşinda erkek.10 gun once kasiginda sislik farketti̇ doktora gitti.ultrason ve kan tahlil yapildi .ultrason sonuç: sağ ingui̇nal bolge i̇nferomedi̇ali̇nde çok sayida buyugu 8×21 mm boyutlarinda korteksleri belirginlesmis lenf nodlari mevcuttur.sol ingui̇nal bolge i̇nferomedi̇ali̇nd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İngui̇nal bolge lenf nodu

    Hocam kardesim 17 yaşinda erkek.10 gun once kasiginda sislik farketti̇ doktora gitti.ultrason ve kan tahlil yapildi .ultrason sonuç: sağ ingui̇nal bolge i̇nferomedi̇ali̇nde çok sayida buyugu 8×21 mm boyutlarinda korteksleri belirginlesmis lenf nodlari mevcuttur.sol ingui̇nal bolge i̇nferomedi̇ali̇nd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemoterapi

    Merhabalar, 20 yaşında, kadın, hodgkin lenfoma hastası; 4 gün önce kemoterapi tedavisi aldı. diş ve diş etlerinde ağrı ve yutkunma zorluğu olduğunu söylüyor. günde birkaç kez karbonatlı su ile gargara yapıyor. bu tür yan etkileri azaltmak için başka ne önerirsiniz? değerli fikirlerinizi bekliyorum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kasıkta kitle

    Son bir haftadır her gün yaklaşık 12 km kadar yürüyorum ve uzun süredir çok hareketsiz kalmıştım. bu anlattığımla ne kadar ilgili bilmiyorum ama kasık bölgemde yaklaşık 1 cm çapında hareketsiz, ten rengimle aynı renkte bir yumru çıktı. ayrıca tam olarak aynı bölgede 2 ay önce mantar problemiyle karş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Okan KUZHAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf büyümesi

    Merhaba.boyun usg yaptırdım ve en büyüğe 9.2×6.0 olmakla çok sayıda lenf bezi bulundu.ekojenliyi nispeten azalmış ve yapısını değişmemiş yazıyor raporda.bu tehlikelimi? bugün kol ağrısıyla koltuk altında da olduğunu fark ettim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Okan KUZHAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid bezi üstünde lenf nodu var mıdır

    Hocam merhabalar. tiroid bezinin üstünde lenf nodları var mıdır? tiroid bezimi elimle ellediğimde çok pütürlü hiseddiliyor ve sanki tirod'den bağımsız küçük şişlikler var gibi hissediyorum. tiroid bezinin normal yapısı pütürlü müdür, yoksa üstünde lenf bezleri şişmiş olabilir mi? saygılarımla, sevgi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf kanseri

    Kardeşimin koltuk altından parça alındı,patolojiye gönderildi lenf kanseri teşhisi konuldu ve daha tedaviye başlanmadı.çok ağrısı var daha yarası kapanmadı.plastik cerrahinin verdiği arveles ağrı kesicisini kullanıyor ve bu onda aşırı derecede terlemeye yol açıyor.bu konuda bize bir yol gösterir mis...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Okan KUZHAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bir soru hakkında

    Hocam merhabalar size bir sorum olacaktı kasık bölgesinde lenf nodları çok büyük olabilir mi ve noddan ziyade yani 2 cm veya daha büyük veya daha küçük bir şişlikten ziyade bombeli ve büyükçe bir şeyin olması ne ile yorumlanır ve iki kasıktaki bu şişliğin simetrik olmaması tehlike arz eder mi teşekk...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pet sonucu değerlendirmesi

    Hocam merhaba.2 /3 aydır boynumda,koltuk altlarında,sağ kasıkta lenf şişmesi yaşıyorum..pet sonucu : 1.supradiyafragmatik ve infradiyafragmatik lenfatik istasyonlarda multipl hipermetabolik lam'lar kuşkulu bulunmuşturur2.sağ iskium posterioru seviyesinde kemik iliği yerleşimli heterojen hipermetabo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ldh yüksekliği

    Merhaba ben 4 sene önce lenfoma tedavisi gördüm. bel ağrım olduğu için bugün yaptırdığım testte ldh aralığı 90-220 iken benim 276 çıktı. ve alp değerim de sınırı 100 iken benimki 103 çıktı. diğer kanlarımın hepsi normal aralıklarda. 4 senedir hiç böyle olmamıştı korktum biraz.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x