Lenf bezeleri

  • Merhaba hocam kizim 3 yasinda 2 aydir karin agrisi sikayeti var yogun idrar yolu enfeksiyonu vardi suprax surupla tedavi gorduk iltihap gecti.bu arada 2 defa daha karin agrisindan dolayi doktora gittik en son 3 hafta once ateslendi aksam acile goturduk.karin agrisida vardi orada kustu.idrar kan tahlili biyokimya ast 32.98 haric digerleri normal.hemogramda ise normal olmayan MCV 77 MCH 25.8 PCT 0.148 MON%10.3 NEU%60.7 BAS%0.4 cikti digerlri normal.sadece 1 gece atesi 38.5 oldu baskada olmadi.sonra ensede beze farkettim doktora gittik ultrason cekildi. her iki servikal zincirde buyugu submandilbular alanda 19×6mm boyutlarinda korteks kalinliklari artmis bir kac adet reaktif lenf nodlari izlendi ayrica her iki suboksipital alanda 7×3mm reaktif lenf nodu izlendi yaziyor.ayrica sag inguinal bolgede 9×2 sol inguinal bolgede 7×2 mm boyutlarinda bikac adet reaktif lenf nodu, sag aksiller bolgede 10×5mm boyutlarinda kortikal kalinlik artisi gosteren yagli hilusu secilen reaktif lenf nodu izlenmistir sol aksiller bolgede 6×4mm capinda lenf nodu izlendi.hemogram bakmadilar sadece bakilan sedimantasyon 4 Alkalen fosfataz 293.85 bide LDH 307 (yuksek) cikti karin ultrasonu normal.doktor boyundaki bezeler enf.dan olabilir ama kizinizin kol atinda da bezeler var bunlar tehlikeli olabilir dedi.namik kemal univers.docent cocuk doktoruna gorunduk fiziki muayene yapti lenf nodlarina bakti tahlil ve tetkiklere bakti bunlarin hic bir onemi yok dedi.ve karin agrisi barsak kaynakli olabilir dedi kontrolede gelmenize gerek yok dedi.kizimda ozellikle aksamlari belirginlesen sirt yanak ve kollarda kizmizi dokuntuler var asiri huzursuz gece terlemesi atesi kilo kaybi farketmedik.ne yapmjaliyiz iki doktorda farkli konustu ne yapmaliyiz hocam endise ediyorum.bu bezeler tehlikelimidir ne yapmak lazim sadece takip etmek yeterlimi? Ama kizimda ates yok bilemedim bu ultrasonlarda anormal birsey varmi acaba

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar. raporda bahsedilen lenf nodları hep reaktif tabir edilmiş ki reaktif lenf nodlarının sebebi enfeksiyondur. biraz boşuna endişeye sevk etmiş sizi.. reaktif denmişse reaktiftir. nitekim koltuk altında tehlikelidenen lenf nodlaır en büyüğü 1 santim.. önem arzetmez ki. ancak ben radyoloji uzmanı olarak bahsettiğiniz ultrason raporlarını yorumlamayı tercih ederim. kan sonuçları ve kliniği elbette onu muayene eden klinisyen arkadaşların işi.. radyolojik açıdan değerlendirmenin ötesine geçersem haddimi aşmış olurum. geçmiş olsun dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Radyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Acomanevrizma

    Merhaba; acom düzeyinde embolize anevrizma imaji izlenmiş olup nüks-rezidu lehine anlamli bulgu izlenmedi. anlamlı kelimesi teknik bir terim olarak cümle bütünlüğünü sağlamak amaçlı ile mi ? yoksa, birşey var ama ,anlam ihtiva etmiyor anlamında mı pek anlayamadığım için yardımcı olursanız sevinirim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özenç Minareci

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Radyasyon zararı

    Hocam bu kadar eadyasyon kısa sürede mi çıkar yoksa uzun dönemde mi gösteriyo etkisini kesin kanser olacaz gözüyle bakıyoruz bu kadar radyasyona

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Radyasyon zararı

    Hocam merhaba 15.11.2018 akciğer bt 20.03.2019 beyin 30.05.2019 beyin yine sonra 22.09.2019 alt üst abdomen bt ve 4 kere röntgen sonra 20.11.2019 alt üst abdomen 22.02.2020 alt üst abdomen ve 26.02.2020 alt üst abdomen ilaçlı bide son olarak 13.03.2020 ilaçlı mr istedi doktorum kitle takibi için biş...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mr raporu sonucu

    Hocam merhaba yaşım 39 dönemsel baş ağrılarım nedeniyle beyin mr çektirdim raporda (sol bazal ganglion kapsüller düzeyde 11 mm boyutunda ovoid şekilli kistik lezyon izlenmektedir.lezyon çevresinde glotik sinyal değişikliği oluşmuştur.sekel kistik değişiklik açısından anlamlı olabilir.) şeklinde koyu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfadenopati

    Doktor bey mandibula kemiğinin olduğu yerin iç kısmımda dıştan elimle oynadığımda 2 3 cm lik bir top hareket ediyor.o bölgeler dokununca acıyor sağda hafif bir acı var.tiroidlerin olduğu yerin üstünde de kemiğe yapışık 1 2 cm lik oynamayan şişlik hissediyorum özellikle solda ama bu ne anlayamadım.ç...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anevrizma baş ağrısı

    Merhaba hocam,28 yaşındayım,2007 yılında baş ağrısı şikayetiyle doktora gittim beyin anevrizması teşhisi konuldu,2015 yılında embolizasyon yapıldı izmir ege de .birkaç ay öncesine kadar çok iyiydim baş ağrılarım oluyordu ama ilaçla geçiyordu.birkaç aydır yine geçmeyen şiddetli baş ağrılarım var buna...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Olcay Eser

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Safra kesesi taşı

    Teşekkürler doktor bey soruları gecikmeden cevaplandırdığınız için.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi taşı

    Cevabınız için tşk doktor bey kendimi yanlış ifade ettim galiba safrada taş üç aylıkken teşhis kondu ,şu anda kızım 22 aylık antibiyotik kullanımından dolayı oluştuğu söylendi, meslek hayatınızda safra taşının kendiliğinde geçtiğine tanık oldunuzmu cevabınız için tşk

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi taşı

    Merhaba doktor bey 22kızım var 3 aylıkken safra kesesi taşı teşhisi kondu bu ultrasyonlar en fazla beş saat açlıkta çekiliyor yaklaşın sekiz aydırlıda safra kesesi semikrote kontrakte gözüküyor fundusta 14 mm taş ekosu olduğu söylendi tüm batında yoğun gaz var dendi bu şekilde tam açlık olmada 4 sa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodlari

    Oğuz hocam sizi rahatsi ediyorum çok özür dilerim hocam cevaplarınız insanı rahatlıyor hocam ben boğazımdan usg çekildi triod bezi fizyolojik ust sınırdadır.sagda 4.1x1.8x1.6cm solda 4.2x9.1x1.7cm ölçülmüştür.heriki bezi eko strukturu kabalasmistir.(klinik ve laboratuvar triosu yazmis)boyundaki yap...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin mr sonucu

    Hocam merhaba, baş dönmesi şikayeti ile açık mr çektirdim. diğer tüm bulgular için normal demekle birlikte en sonda “aksiyel t2 sekansında sol prepontin sisterna içerisinde tek kesitte 3*4 mm büyüklüğünde hipointens nodüler yapı izlenmektedir. görünüm ilk planda parsiyel volüm ile uyumlu olarak değe...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gliotik odak

    Merhabalar hocam 27 yasinda erkek mr sonucum hocam sag frontal grus hizasinda supkortikal ak madde de 3 mm capinda silik konturlu nonspesifik hiperintens odak mikroanjiopatik gliotik odak diye geciyor şikayetlerim halsizlik yorgunluk yurudugumde denge kaybi yasiyorum ellerim cok soguyor karincalanma...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bt beyin tomografi

    Değerli oğuz hocam anamnez olmayan hastada değerlendirme ve yorumlar suboptimal olabilir gereklilik halinde (klinik bulgular yada eski incelemelerde uyumsuzluk durumlarda)ayrıtılı anamnez ve eski incelemeler dahilinde rekonsultasyon önerilir. kontransiz olarak yapılan incelemede intrakraniyal mesa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ameliyat sonrası şişlik

    Hocam merhaba.2 hafta önce sol testisimin derisindeki apse için doktora gittim.ultrason sonucunda"ciltaltı yağ dokusunda 12*6 mm boyutlarında, milimetrik kalsifikasyonlar da içeren hipeokoik solid lezyon mevcut"denmekteydi. doktorum bana bunun yağ bezesi lipom olduğunu ve aldırmam gerektiğini söyled...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gangliogliom

    Merhaba hocam babam baş dönmesi baş ağrısı kolda ve yüzde uyuşma şikaytiyle doktora baş vurdu önce tomografi çekildi bi kitle tespit edildi daha sonra mr da 7×5×4 kitle tespit edildi amaliyat dendi amaliyatını yaptırdık pataloji sonucu ganglioglam 2.derece ki değeri %3 çıktı ancak kitlenin hepsi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x