Lekelenme tarlusal

  • Merhaba..yaşım 44.. 7,5 cm miyomum var. ve bu miyomla ilgili parça alındı benden temiz çıktı sonuç.adetlerim çok yoğun ve çok uzun sürüyor..2 ay adet görmeyince tarlusal aldım kullandım 7 gün sonra gelmeyince dr.a gittim hormon tahlili yapıldı.. prolaktin hormonun biraz yüksek çıktı ve 5 cm kistim oluşmuş..tekrar tarlusal kullandım ve dostinex içtim 2 kapsül..adetim geldi ama bu seferde adetim bitmesine rağmen lekelenmem devam ediyor 4/5 gündür..açık çay rengi gibi bazende kahverengi..tekrar kontrole gideyim mi acaba? kistten kaynaklı mıdır yada tarlusal 2 kutu arka arkaya içmemden olabilir mi yada adet gecikmesinden..

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar kontrole gidebilirsiniz, kist için bakılabilir , ilaç ta lekelenme yapabilir iyi günler dilerim

    tarihinde cevapladı.
  • Tekrar gitiim hocam kistim küçülmüş yada patlamış.smear alamadı içerde kan var diye.progwstan yazdı bu sefer.ilac bitireli 6 gün oldu ama adrt olamadım olucak gibi kasiklarim agriyo ve arada lekeleniyorim.. ben ne zaman adet olurum yada yinemi olamıcam


Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Polikistik over

    Merhaba doktor bey benim daha once 3-4 cm yumurtalik kistim ciktigi oldu ama evlendim evleneli 7-8 ay gayet duzenli adet dongum ve agrisiz kistsiz sureclerim gecti. yalniz son 2 aydir her sey tepetaklak oldu. mesela bu ay surekli kahverengi akinti (hatta bazen kanla karisik yogun) ve sindirim sistem...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Pehlivan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over

    Merhaba doktor bey benim genelde adet duzensizligim var ve evlenmeden once de zaman zaman kist olusuyordu 4cm civari ve ilac kullaniyordum geciyordu. ama hic 2-3 ay regl gormedigim olmadi en fazla 1.5 ay gecikmisti. bu boyle devam ederken ben evlendim ve ilk 8 ay adetlerim hic agrisiz ve gunu gunune...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Folikül kisti

    Merhaba hocam. tomografi sonucunda “her iki overde milimetrik boyutlu folikül kistleri izlenmiştir. douglasta minimal serbest sıvı izlenmektedir.” yazıyor. adetim düzenli hiçbir problemim yok. tomografiyi adetim bittikten 3 gün sonra çektirdim. kasıklarımda ve belimde hafif ağrılar var. bunların anl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai Pekkafalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Rahim kalınlığı

    Merhaba doktor hanım. ben 48 yasındayım ,birinci evre meme ca hastasıyım ve 2017 yılında ameliyat oldum.ameliyat sonrası başlanan ilk kemoterapi ile adetlerim kesildi. zoladex 2020 ocak ayında kesildi ancak ben yine adet görmediğim.yani dört yıldır adet olmadım. üç ay önce tamoksifen kesilip letu b...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Miyomlar ameliyat gerektirir mi?

    Merhaba hocam, geçtiğimiz hafta çekilen mr sonucuna göre uterusun büyük olduğu ve en büyüğü 7 cm olan intramural miyomların ve sol overde 2 cm çapında ve mm boyutta endometrıoma oluşumlar var denmiş. basit kistlerden de bahsedilmiş. rutin kontrole gidene kadar şişkinlik ve regl miktarında biraz ar...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Meltem Şafak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menopoz olabilir mi

    Merhaba doktor hanım. dün yapılan onkoloji kontrolünde batın us de ''uterus normal boyutlardadır. endometrium çift duvar 6.7 mm olup, servikste nabothi kistleri mevcuttur. her iki over atrofik olarak vizüalize edilmektedir. i̇ntraabdominal serbest mayii izlenmemiştir '' yazıyor. menopoz da olduğuma...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Menopozda korunmak gerekirmi

    Merhaba doktor bey. dün yapılan onkoloji kontrolünde batın us de ''uterus normal boyutlardadır. endometrium çift duvar 6.7 mm olup, servikste nabothi kistleri mevcuttur. her iki over atrofik olarak vizüalize edilmektedir. i̇ntraabdominal serbest mayii izlenmemiştir '' yazıyor. menopoz da olduğuma...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Emrah Beyan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dermoid kist

    Hocam merhaba ben 23 yaşındayım bugune kadar hiç düzensiz ağrılı adet dönemim olmadı taki 2021nisan ve haziran ayı arasında süreçte adet döngümun bozulması ile birlikte doktora gittim ve sağ yumurtaligimda (ultrasin ve mr ile birlikte ) 7cm dermoid kist olduğu ortaya çıktı ve yumurtalığın yapışık...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Meltem Şafak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lohusalikta hamilelik

    Hocam merhabalar. yeni doğum yaptım ve lohusalik hakkında bilgi almak istiyorum sizden. 6 nisanda doğum yaptım 30 gün kanamam oldu . 7 gün ara verdi. tekrar 3 gün daha kanamamoldu. bu 3 gün benim adetim mi yoksa lohusalik mi ? bu arada doğumdan önce polikistik over vardı ve 3 aylık beb...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ertan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon dengesi

    Merhaba hocam adetimin 5. gunu yaptirdigim test sonuclari fsh 9.20 referans araligi 3-12 lh 11 referans araligi 2_ 12 e2 124 referans araligi 30-90 amh 1.80 vajinal ultrasonda herhangi bir kist saptanmadi hag raporumda tuplerim acik merak ettigim e2 degerimin yuksek cikmasinin sebebi adetin 5. gun...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kontrol sonucu

    Merhaba doktor bey. ben 48 yasındayım ,birinci evre meme ca hastasıyım ve 2017 yılında ameliyat oldum. zoladex 2020 ocak ayında kesildi ancak ben hiç adet görmediğim için üç ay önce tamoksifen kesilip letu başlandı. dün yapılan kan tahlillerimde fsh 69.60 , lh 28.87 , estradi̇ol

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erken menapoz şüphesi /hipomenore

    Merhaba doktor bey, ben 30 yaşına giriyorum ve bekarım. 5 ay önce ergenlikten beri var olan tüylenme ve son 5 yılda ortaya çıkan adet azlığı sorununu çözmek için doktora gittim. kan testi yapıldı sonuçlar şöyle çıktı: fsh: 6,7 lh:3,7 tsh:3,99 e2:30.1 progesteron:0.45 prl:73. prolaktin yüksek çıkınca...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Duphaston ve kist

    Merhaba doktor bey ben bugün adet gecikmesi ve ağrılı adet görme şikayetiyle doktora gittim. orada sağ yumurtalığımda 3 cmlik kist olduğunu öğrendim. ardından hormon testi istendi ve test sonuçlarım normal çıktı. bunun üzerine doktorum bana duphaston isimli bir ilaç verdi ve adet olduğum üçüncü gün...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Over kisti ve doğum kontrol hapı

    Hocam, 6 ay önce yaklaşık 10 cm kistin sol yumurtalığımın etrafına dolanması sonucu ameliyat oldum. kistimin olduğunu o gün öğrendim. adetim ameliyat öncesi de ameliyat sonrası da çok düzenliydi. yumurtalığım kurtarıldı, kist sonucum temiz geldi. 6 ay sonra rutin kontrol için doktora adetli olarak g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Over kisti ve doğum kontrol hapı

    Hocam, 6 ay önce yaklaşık 10 cm kistin sol yumurtalığımın etrafına dolanması sonucu ameliyat oldum. kistimin olduğunu o gün öğrendim. adetim ameliyat öncesi de ameliyat sonrası da çok düzenliydi. yumurtalığım kurtarıldı, kist sonucum temiz geldi. 6 ay sonra rutin kontrol için doktora adetli olarak g...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x