Kulak iltihabi

  • Merhabalar hocam 2 gün önce denizden döndüğüm gün kulak ağrısı çekmeye başladım.Ayrıca kulağımda doluluk hissediyordum.Aile Hekimine başvurdum.Kulağımın iltihaplandığını ve şiştiğini söyledi.1000 mglık antibiyotik ve ağrı kesici yazdı.Ben biraz tereddüt ettim çünkü yaşım 15 ve kilom 45 sizce bu ilaçları kullanmalı mıyım? ve de iltihap geçtikten sonra tekrar yüzebilir miyim? cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim..

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun burak. ifade ettiğin şikayetlere bakılırsa dış kulak yolu enfeksiyonu olmuşsun. kulak ağrısı, kulakta dolgunluk, tıkanıklık, çene ve başa yayılan ağrı görülebilir.12 yaş üzerinde ve 40 kilodan fazla olduğun için sana verilen antibiyotiği kullanmakta sakınca yok. ancak iltihaplı kulağını sudan koruman gerekir. çünkü verilen tedavi ile düzelse bile kulağın su ile temas ettiğinde tekrar enfeksiyon başlayabilir. dalış yapmadan ve kulağını sudan koruyarak yüzebilirsin. sağlıklı günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.
  • hocam peki iltihaplanma geçtikten kısa bir süre dahilinde mi dalış yapamayacağım yoksa bundan sonraki hayatımda hiçbir zaman mı dalış yapamayacağım?


Ankara Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sol alt çene yanakta göz kapağı dilde uyuşma

    Hoca sol ve sağ üst 20lik dişlerimi çektirdim 4 gün sonra sol üst çenemdeki 20lik dışımın önünde yer alan azı dişimde iltihabı bir durum oluştu dişim zaten çürüktü ama 20 lik dişler çekilmeden bir işlem yapamayız dediler ve biraz zaman geçti corona yüzünden iltihaplanan dışım için acile gittim ve...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bahadır Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kulak agrisi

    Hocam diğer hesaptan sormuştum babamda ates var kulağında iltihap var diye doktoru ates yapmaz demişti.kulak zarı delinmiş kulak akıntısı iltihap ve duyma kaybı ağrı.bu belirtiler ates icin yeterli mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kulak agrisi

    Hocam kbb uzmanı iltihap var demis ama bu ates yapmaz demis .kulak iltihabı ates yapmaz mı cevaplarsanız memnun olurum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sabahlari uykudan uyaninca soguk terleme hafif mide bulantisi alt ve ast yu...

    Merhabalar doktor bey gögsumde arasira gun icinde batma sikayetiyle kan tahlili istedim hdl:35 trigliserid:152 ldl kolestrol:190 total kolestrol:230 cikti alt:175 ast:52 diger tum degerler normal cikti kulak iltihapi nedeniyle klomaks kullaniyodum acaba alt ast degeri yuksemis olurmu daha onceden ka...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sabahlari uykudan uyaninca soguk terleme hafif mide bulantisi alt ve ast yu...

    Merhabalar doktor bey gögsumde arasira gun icinde batma sikayetiyle kan tahlili istedim.hdl:35 trigliserid:152 ldl kolestrol:190 total kolestrol:230 cikti alt:175 ast:52 diger tum degerler normal cikti kulak iltihapi nedeniyle klomaks kullaniyodum acaba alt ast degeri yukselmis olurmu daha onceden...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz iltihabı

    Merhabalar hocam sormamda sakınca yoksa, doktor boğaz temizleme isteği, iltihabı ve geniz akıntısı şikayetlerimden dolayı mevsimsel alerji tanısı koyup bana deloday plus 60/2.5 mg efervesan tablet verdi. sizce bu ilaç vücut ya da organlar için zararlı mıdır? rica etsem düşüncenizi yazar mısınız? şim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boğaz iltihabı

    Merhabalar hocam sormamda sakınca yoksa, doktor boğaz temizleme isteği, iltihabı ve geniz akıntısı şikayetlerimden dolayı mevsimsel alerji tanısı koyup bana deloday plus 60/2.5 mg efervesan tablet verdi. sizce bu ilaç vücut için zararlı mıdır, organlara kalıcı hasarlar verebilir mi? rica etsem düşün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Özdek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz iltihabı

    Merhabalar hocam sormamda sakınca yoksa, doktor boğaz temizleme isteği, iltihabı ve geniz akıntısı şikayetlerimden dolayı mevsimsel alerji tanısı koyup bana deloday plus 60/2.5 mg efervesan tablet verdi. sizce bu ilaç vücut ya da organlar için zararlı mıdır? rica etsem düşüncenizi yazar mısınız? şim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz iltihabı

    Merhabalar hocam sormamda sakınca yoksa, doktor boğaz temizleme isteği, iltihabı ve geniz akıntısı şikayetlerimden dolayı mevsimsel alerji tanısı koyup bana deloday plus 60/2.5 mg efervesan tablet verdi. sizce bu ilacın kullanımı zararlı mıdır? rica etsem düşüncenizi yazar mısınız?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol bademcik şişmesi

    Hocam kan tahlili istedi doktorum herşeyin bakılacak dendi bişey varsa çıkar bu tahlilerde dedi sadece aso biraz yüksektı geri herşey çok iyi dedi %90 kronik bademcik iltihabı dedi bişey olsa bu tahlilde çıkmalımıydı sizin bilginize güveniyorum..

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Derya GİRGİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüzitt olabilir mi

    Merhaba hocam mr cektirdim orda ceken abi sinuslerimi cok dolu oldugunu söylemişti mr sonucunda bileteral maksiller sinüste mukus retarsiyon kistleri izlenmektedir. imferior konkalar hipertrofiktir yazmakta bunun ne demek oldugunu aciklarmisiniz sizden bilgi almak istedim sinuzitim var gibi alnım...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Battal Tekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sersemlik sarsıntı baş dönmesi

    Teşekkürler hocam ancak dediğim gibi ayakta sürekli düşücem gibi dengesizlik var ayağa kalkmak bile istemiyorum ve sur kli sanki tramwayda yürüyorum sallanıyor herşey

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sersemlik sarsıntı baş dönmesi

    Merhabalar hocam ben 9 ay önce vertigo geçirdim ama 4 5 hafta olmak üzere haftada 1 fizik tedavide manevra hareketleri yapıldı ve kristallerim yerine oturdu dendi ancak 9 aydır sallanıyorum sanki bayılacak gibi kafam ağırlaşıyor ve ara ara değil her dakika ayakta durmak istemiyorum aşırı dengesizim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlac kullanimi

    Hocam merhaba. ilaç kullanimi hakkinda sorum olucak. ilaç kullanmaktan korkan biriyim. 1 ay önce dişimdeki apseden dolayı klavunat 1000 içtim 1hafta sonra dişim çekildi. daha sonra sinuzit rahatsızlığım vardı kbb uzmanı klacid 500mg antibiyotik yazdı onuda içtim. sıkıntı yan etki yaşamadım. bunl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Enis Ekincioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskobi biyopsi sonucu

    Kesitlerin incelenmesinde mide antrumuna ait mukoza ve yüzeyel submukoza görüldü . buradaki guddeler sayıca az, hafif düzensiz olup arada bağ dokusu artışı , kronik iltihap hücreleri izlendi. h.plori izlenmedi. nonspesifik kronik gastrit. hocam biliyorum sizin alanınız değil ama sizin görüşünüz her...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İsmail Nurhan Artel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x