Kronik prostatit

  • Değerli hocam bir sene önce ilişkim oldu ve partnerim bayan hiv pozitif çıktı.İlişkide birleşme korunmalı bana korunmasız oralde uygulandı.Size bir kaç sorum olacak 1-iliskiden 20 gün sonra hiv rna negatif 90-180-300ncü gün elisalar negatif,hepatit B ve C ,vdrl negatif hiv konusunu kapatabilirmiyim artık bana bulaş olmadı diyebilirmiyim bu sonuçlar kesinmidir? 2-Korunmasız oralde uygulandı tarafıma burdan idrar yollarına bir enfeksiyon kaptım sekiz aydır tedaviye rağmen geçmedi bactirim ve ciprokullandım.Üroloğ dr dediğine göre kronik prostatit oldum. idrar tahlili ve kültürü temiz, sperm kültüründe sadece gram boyama nadir pozitif diplokok görüldü.Sikayetlerim penis ucunda yanma sızlama test is altında ve makatla test is arasında ve makatta yanma.idrar sonrası yanma ve sızlamada oluyor.2- Partnerin boğaz kültüründe viridans streptekok ve stafilokok haemoltiycus üredi büyük ihtimal prostata bulaşanlar mikrop bunlar.Bu mikrop için en etkili antibiyotik ve iğne nedir?3-Bu iki bakteri her insanın ağız folarasında bulunurmu?Yararlı bakterimi yoksa patojenmi?Stafilokok haemoltiycus için internette dirençli hastane mikrobu yazıyor bu doğrumu doğruysa ağız içinde nasıl bulunuyor?

  • Doktor Cevabı:

    1 yıl dolduktan sonra da son 1 kez elisa ile antihiv baktırmanızı öneririm. ama oral sex ile bulaş oranı düşük. bahsettiğiniz mikroorganizmalar herkesin boğazında bulunabilir. normalde patojen değildirler. kr. sistit için tekrar üroloğunaza başvurmanızı öneririm.

    tarihinde cevapladı.
  • Az önce bu gün sabah verdiğim elisa sonucunu negatif tam bir yıl oldu artık tahlil yaptirmaya gerek varmı kesin olarak bana hiv bulaş olmadı diyebilirmiyim

  • Kronik prostatitte duyarlı antibiyotik 6 hafta kullanılmalı deniyor ben 750 mg lık felixlevo 2×1 6 hafta kullansam zararı olurmu birde bu antibiyotiğin iğnesi varmı iğne olmak daha etkili olmazmı,uzun süre antibiyotik kullanırken koruyucu kollayıcı ne yapmalı

  • Değerli hocam öncelikle sabırla sorularıma verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Oral ilişki sonucu idrar yollarıma mikrop bulaştığını düşünüyorum. 1-Partnerin boğaz kültüründe çıkan viridans setreptekok ve stafilokok haemoltiycus bakteri idrar yollarına bulaş olduğunda enfeksiyon yaparım? 2-Normalde sağlıklı bir insanın boğaz kültüründe üreme olmaması gerekmez mi? 3-Birde aynı kişiyle daha önceden irak ilişkide bulundum o zaman penis ucunu zorlamayla olmamıştı ve akabinde hiç şikayetim olmamıştı. 4-Son oral ilişkide penis ucu çok kuvvetli şekilde ağız içiyle zorlama oldu on gün penis ucunda sararma oldu,bel böğür ağrısı ve kasıklarda yanmayla şikayetim başladı.Bir yıldır penis ucunda kahverengi tonda kararma oldu normal rengine bir türlü dönmedi penis ucunda yanma sızlama ve makatla testis arasında yanma devam ediyor.Değerli yorumunuz lutfen

  • Doktor Cevabı:

    Bahsettiğiniz mikroorganizmalar normalde bu tarz enfeksiyonlar yapmaz. her insanın boğaz kültüründe üreme olur. çünkü ağız bölgesi hiç kimsede steril değildir. yakınmalarınız için üroloji uzmanı size yardımcı olabilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Kronik prostatitte ağızdan alınan antibiyotiklerin prostatın dışı sert ve o organda fazla kanlanma olmadığı için prostatın içine etki etmediğinden bahsediliyor o nedenle tedavisi güç bir hastalık olduğu dile getiriliyor. 20 senelik kronik prostatit hastasının enfeksiyon hastalıkları kontrolünde hastanede yatarak damardan uygulanan antibiyotik tedavisiyle iyileştiğini duymuştum.Neticede o bölgede bir enfeksiyon ve bunun sonucunda bir iltihap ve doku hasarı mevcut sizin bu konuda yorumunuz nedir hocam

  • Doktor Cevabı:

    Etken mikroorganizma ve onun duyarlı olduğu antibiyotiklere göre tedavi şekli değişebilir. bahsettiğiniz hastada öyle oldu diye herkeste öyle olacak diye bir şey yok. ben ağızdan verilen antibiyotik tedavisiyle iyileşen birçok prostatit hastası biliyorum. prostatit üroloji branşının alanıdır. gerekli durumlarda enfeksiyon hastalıklarından görüş ister. bu sebeble bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

    tarihinde cevapladı.
  • Ben bir senedir ürolojinin tedavisi ve kontrolü altındayım lakin genital bölgedeki yanma sızlama gibi yakinmalarim geçmedi

  • Doktor Cevabı:

    Bu durumda tekrar aynı doktora başvurmalı ve yakınmalarınızın geçmediğini belirtmelisiniz. bir hastanın kendisi için yapabileceği en kötü şey sürekli doktor değiştirmektir.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ederim

  • Değerli hocam bir yıldır apış arasında yanma var oturunca artıyor uzun süre oturamıyorum benim Semen kültüründe stafilokok haemoltiycus üredi bu mikrop antibiyotik kullanmama rağmen ikinci üremesi bu mikrop dirençli bir mikropmu? İnternette dirençli hastane mikrobu yazıyor bu doğrumu? Bu mikrobu yok etmek için nasıl bir tedavi yolu izlemeliyim?Teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Normalde insanın bazı bölümlerinde (ürogenital sistemde öyle) bulunabilen bir mikroorganizma. nadiren ciddi enfeksiyonlar yapabilir. sizde etken olduğunu düşünmüyorum. flora üyesi olması daha olası.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam kronik prostatit tedavisinde bana hep oral antibiyotik tedavisi uygulandı hiç iğne antibiyotik yazmadı ürologlar iğne daha etkili değilmi?Diğer bir sorum bu bakteri için zinnat yada flexilevo bunlardan hangisini tavsiye edersiniz kaç gün kullanmalıyım

  • Hocam ağzınıza yüreğinize sağlık ne sorsam bıkmadan usanmadan kısa sürede cevapladışız. Allah sizi sevdiklerinize bağışlasın, sizin gibi ilgili alakalı doktorların sayısını arttırsın.

  • Hocam merhabalar nasılsınız?Size bir sorum olacak sperm kültüründe gram boyama ile nedir pozitif diplokok görüldü yazıyor bu ne anlama geliyor

  • Doktor Cevabı:

    Bir bakteri türü görülmüş. ama bu normalde de spermde görülebilecek bir bakteri türüdür. çünkü sperm vücuttan çıkışı sırasında sterilliğini kaybeder. bu nedenle bence sperm kültürü yapmanın bir anlamı yok.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam sonrasında iki üç ay arayla üç kere daha sperm kültürü yapıldı onlarda bir şey çıkmadı

  • Üroloji hekimleri çoğu kere kronik prostatite etken olan bakterinin tahlillerde çıkmadığını bunuda prostat organının yapısına bağlıyorlar prostat organı bir sünger gibi göz göz olduğu için bakterinin o bölgede tutunmaya yatkın olduğunu ve o bölgenin yeterince kanlanmadığı için antibiyotiklerin o bölgeye yeteri kadar işlemediğinden bahsediyorlar ben bir buçuk yıldır kronik prostatit hastasıyım şikayetlerim oral ilişki sonucu başladı partnerin boğaz kültüründe viridans streptekok ve stafilokok haemolticus çıktı aynı zamanda partner hiv pozitif çıkmıştı ilişki korunmalı olduğu için hiv bulaş olmadı ama oral ilşikiden mikrop kaptım yada ne bileyim çok büyük travma geçirdim o dönemde bu etken olmuş olabilirmi bilmiyorum adeta bir hafiye gibi tekrar geriye dönüp ipucu arayışındayım oral ilşikiden on gün sonra bel böğür ağrısı ve kasıklarda yanma başladı idrarda yanma akıntı o dönemde olmadı bel ve böğür ağrısı geçti kasıklarda yanma geçmiştiki ilaçlarla, tam iyileştim derken üç ay sonra idrarda yanma başladı ilşikiden 25 gün sonra ilk idrar tahlili yapıldı ama onun öncesinde cipro tedradox gibi antibiyotik başlandı ilk idrar tahlilinde 1lökosit 1eritrosit görüldü sonraki idrar tahlilleri ve kültürleri hep normal çıktı üremiyor olmadı ilşikiden altı ay sonra dr değiştirdim ve ilk defa sperm kültürü yapıldı Yukardaki soruda bahsettiğim gram boyama ile nadir pozitif diplokok görüldü sonraki sperm kültüründe hiç bir üreme olmadı can havliyle bir çok antibiyotik kullandım ama geçmedi en son iki ay boyunca travid 400mg(1x1)etol ford sr 600 mg (1x1) e xatral 10mg(1x1) kullanmaya başladım ne bileyim hocam ne ben ne üroloji dr.ları bu işi içinden çıkamadı bir buçuk yıldır kulladığım ilaçlar şunlar; 1-ilk şikayetlerim bir haftalıkken Bir kutu cipro 500mg 2x1 bu ilaca bel soğukluğu olduğumu düşünerek ve o anlık doktora gşdemediğim için ben başladım. 2-ikinci hafta üroloji dr.bir kutu tedradox 1gr bir adet unacefin iğne başladı ilaçlar bitti şikayetlerim geçmedi dr gittim aradan bir ay geçmişti 3-İdrar tahlili 1lökosit 1 eritrosit çıktı ilişkinin üstünden 25 gün geçmişti. 2kutu cipro 500 mg 2x1 4- 1 kutu bactirim 1 kutu biteral 250 mg 5- 2 kutu bactirim 1 kutu tilcotil 6-iki kutu cipro 750 mg 2x1 7-2 kutu felixlevo 750 mg 2x1 8-1 kutu ciprasid 500mg Bir buçuk yıl boyunca belli periyodlarda ara ara bunları kullandım diğer olası hastalığa ekarte edildi ilişki sonucu başladığı için ürologlar kronik prostatit olduğunu söylüyor. 9- şu an travid kullanıyorum iki ay boyunca Hocam sizin yorumunuz?

  • Teşekkür ederim

  • Hocam kronik prostatit için bir buçuk aydır günde 1 adet travid 400mg kullanıyorum(şu ana kadar on kutu kullandım)ilk bir ay midemde yanma yapmadı ama bu son zamanlarda midemde yanma başladı son iki kutu kaldı doktorum izine ayrıldığı için ulaşamiyorum ne tavsiye edersiniz son iki kutuyu kullanmasammı acaba yada kullanıp yanında mide için bir takviye ilaçmı kullansam bir tarafımı yapmaya çalışırken midedende olmayayım inşallah midede kalıcı bir sıkıntı bırakmamıştır uzun süreli antibiyotik kullanımı

  • Hocam tam kan sonucunda HCT: 42% referans aralığı: 43.5 - 53.7 MCHC: 37.1g/dl referans aralığı: 31.8 - 35.4 Yukarıda belirttiğim değerler düşük bunun uzun süreli antibiyotik kullanmamla ilgisi varmı?

  • Teşekkür ederim


Antalya Enfeksiyon Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tetanoza dair

    Serkan bey merhabalar 22 yaşındayım. bugün çöp atarken pek de temiz durmayan çöp kutusuna parmağım ufak çizildi ve kanadı olaydan birkaç dakika sonra hemen sabunlayip yıkadım. 2011 veya 2012 yılındaki tetanozdan sonra yine bir zımba batma olayından sonra bu yıl içinde 2 ay evvel (25 mayıs ) tarihind...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Süheyla Kömür

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ciltte iğne ucu kadar deri içinde kan toplamış gibi kırmızı noktalar

    Hocam merhaba .benim size bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim .benim cildimde kollarımda ,göğüs bölgemde ve boynumda küçük iğne ucu kadar kan toplamış gibi kırmızı noktalar çıktı.bunun sebebi ne olabilir ? kanda ki plt değerim normal.şimdiden çok teşekkür ederim .

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tuvalet bulaş

    Merhaba. alaturka tuvaletten makar yoluyla hiv bulaşma ihtimali var mıdır? yani orada bulunan pis sudan. veya başka enfeksiyonlar bulaşır mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ella hapı ve asgus

    Merhaba ece hanım benim sorum 2 buçuk yıl içinde arada bir falan 7 tane ella hapı kullandım, sonra rahimde sızı ve akıntı çoğaldı doktora gittim 2 kez smaer testi yapıldı sonuç atipik hücre anormalliği asgus skuamöz metaplazi inflamasyon bulguları bakteriyel vajinit çıktı hpv dna negatif. kamerayla...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Uslu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gardnerella vagınalis

    Hocam merhaba,20 yaşında bir erkeğim, şüpheli bir cinsel temasım oldu ve üstünden 3 ay geçtiğinde çeşitli testler oldum (hıv,hepatit,sifiliz,std10,hpv) bunlardan sadece ''gardnerella vagınalis'' pozitif çıktı.bende herhangi bir belirtiye sebep olmuyor bundan dolayı testlerimi isteyen enfeksiyon dokt...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fadime Demircan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burun ve ağız kokusu sebebi nasıl yol izlemeliyim

    Doktor bey sorunum ağız kokusu ama 15 günde bı burnumdanda koku hissediyorum kbb ye gttim sinüzit için iki kutu antibiyotik verdi öle faydasını görmedim boğaz reflusu denildi kafam iyice karıştı hangi tedavi surecine yonlenmeliyim burnumun teki tikali..böle hastalarinizda genellikle sorun neyden kay...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Furkan Karaloğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tetanozçivi

    Doktor bey 8. sınıfta vurulmuşum 9 yıl geçmiş koruyucluğu varmıdır halen aşının

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paslı çivi

    2 gün geçti corona ve oruç sebebiyle hastaneye gidemiyom.acile gitsem yaparlar mı ve geç aşı olmak sıkıntı olur mu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tetanozçivi

    İyi günler parmağımın üstünü paslı çivi kesti kesik küçük kanadı kolonya ve batikonla temizledim.üzerinden 1 gün geçti aşı olmadım enson ne zaman olduğumu hatıırlamyorum ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Paslı çivi

    İyi günler elimi paslı çivi kesti ufak bir kesik kanama oldu tetanoz aşısı olmam gerekirmi en son ne zman olduğumu hatırlamıyom

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enfeksiyon

    Hocam kardeşim 18 yaşında ciğerinde iltihap oluyor ve sürekli bi öksürük var bronş hastası diyor doktorlar ne yapmamız gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Öksürük tehlikeli mi

    Boğazımda şişlik yok öksürdüğümde baya ses geliyor göğüs kafesim ağrıyor gıcık tutuyor gibi durmadan öksürüyorum son 4 5 gündür böyle birden oldu bu nasıl geçer.sizce tehlikeli bir durummu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Servikofasiyal dış yüzeye doğru fistül oluşturmayan aktinomikoz

    Servikofasiyal bölgede fistül oluşturmayan aktinomikozun varlığından şüphelerim var... yaklaşık 10 yıl önce tonsillektomi operasyonu geçirdim patoloji sonucunda aktinomiçes kolonizasyonu çıktı.herhangi bir antibiyotık tedavisi uygulanmadı 1 yıl boyunca yaşadığım tüm sıkıntılar geçmişti 1 yıldan sonr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebekte lökopeni

    Düzeltme : hocam merhaba kızım 19 aylık 8 şubatta boğaz enfeksiyonu olduk ilk gün götürdüğümde boğaz kültürü ile beta tahlili yapıldı negatif çıktı doktorumuz viral olduğunu söyledi 3. günün sonunda ateş düşmeyince yeniden götürdük ve bakteriyel bir enfeksiyon varsa atlamamak adına hemogram yapıldı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebekte lökopeni

    Hocam merhaba kızım 19 aylık 8 şubatta boğaz enfeksiyonu olduk ilk gün götürdüğümde boğaz kültürü ile beta tahlili yapıldı negatif çıktı doktorumuz viral olduğunu söyledi 3. günün sonunda ateş düşmeyince yeniden götürdük ve bakteriyel bir enfeksiyon varsa atlamamak adına hemogram yapıldı hemogramda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x