Kronik ishal

  • Cinsiyeti : kız Yaş : 11 aylık Boy : 71 cm Kilo : 8050 gr Beslenme şekli : Doğumdan itibaren günümüze kadar bol miktarda anne sütü ve 6. Aydan itibaren ek gıda Ek gıda bilgisi : Ev yoğurdu,tarhana çorbası, ev eriştesi ,ekmek,muz,elma,köfte,havuç sabah kahvaltısı olarak ezilmiş ceviz,zeytin,tuzsuz peynir Devam sütü : ( Anne işten geç geldiği dönemlerde nadir olarak Aptamil ) Diş durumu : alt 2 üst 4 adet Son gelişim kontrolü : 13 Aralık ta 400 gr kadar kilo artışı var ve 1 cm boy uzaması mevcut Anne – Babada kalıtsal herhangi bir sorun allerjen faktör yok Bebeğimizde takriben 15 gün önce ishal başladı. Çocuk dr una götürdüğümüzde dişten olabileceğini söyleyerek REFLOR ŞASE reçete etti. Takip eden günlerde dışkıda herhangi bir değişiklik olmadı.Tekrar dr a götürdüğümüzde gaita tahlili istedi. Tahlil sonucu şöyle: Rotavirüs antijeni- Amip (entamoeba his.antijeni ) – adenovirüs antijeni : NEGATİF Mukuslu alanlarda 4-5 lökosit görüldü.Dışkı mukuslu ve gevşek kıvamdaydı. Bu arada popoda pişik başladı. Oksizinc % 40 kullandık. Pişikte herhangi bir gerileme olmadı. Tahlil sonuçları ile dr a göründüğümüzde besin allerjisi olabileceğini söyledi ve SUPRAX PEDİATRİK,BİOGAİA;TRAVACORT ilaçlarını verdi. Suprax ı 3 gün kullanmamızı söyledi şu an 2. Gün kaka da bir değişiklik yok. Pişik durumu da gittikçe artıyor. Kaka olarak 24 saat içinde 4-5 defa bazen gevşek bazen sulu şekilde yapıyor. ( ateş , karın ağrısı ,kusma , şişlik ve gaz yok ,genel durumu iyi – iştahı iyi ) 1- Bir çocuk gastroloji hekimine gitmek için acele etmeli miyiz ? uygulanan tedevi doğru mudur ? 2- Besin allerjisi olduğunda 6. Aydan beri aynı gıdaları tüketiyor o zamandan belli olmaz mıydı ? şikayetlerimiz son 15 gündür mevcut. 3- Annenin sütü yediklerinden etkilenebilir mi ? 4- Çölyak belirtisi olabilir mi ? 5- 15 gündür süren ishal için vücutta su kaybı olur ve tehlike yaratır mı ? ( ağlayınca göz yaşı geliyor,aktif ) teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, 2 haftayi geçen ishal araştirmayi gerektirir. daha olumsuz gidiş (susuz kalma/kilo kaybi vs) yoksa belki 1 hf daha gözleyebilirsiniz. besin alerjisi / çölyak çocuk gastro uzm zaten düşünüp araştiracaği şeylerdir. sağlikli günler

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Şeker ve tansiyon

    Hocam iyi günleri,babam 72 yaşında iki yıl önce tesadüf eseri pankreas kuyruk kesiminde 13 mm kist bulundu 6 ay aralıklarla yapılan mr takiplerinde şuana kadar büyüme ve değişim olmadı,doktoru takip sıklığını 1 yıla çıkardı.bir yıl önce de karotis arterde %60 darlık çıktı.20 yıldır tansiyonu var exc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas karaciğer safra hastalığı ?

    Merhaba hocam karın ağrısı ve sağ kaburga altında sırta vuran ağrı yüzünden acile başvurdum. kaburga altımda doluluk hissi vardı. doktorun bastırdığı anda şiddetli bir sancı ama bıraktığı anda yoktu doktor safra kesesi iltihabından süphelendi ve çok detaylı şekilde tahlil ayrıca tüm batın tomografi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker ve tansiyon

    Hocam iyi günleri,babam 72 yaşında iki yıl önce tesadüf eseri pankreas kuyruk kesiminde 13 mm kist bulundu 6 ay aralıklarla yapılan mr takiplerinde şuana kadar büyüme ve değişim olmadı,doktoru takip sıklığını 1 yıla çıkardı.bir yıl önce de karotis arterde %60 darlık çıktı.20 yıldır tansiyonu var exc...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. H. Hakan Keküllüoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gaz ve guruldamaalar

    Tamam hocam dediğiniz gibi ilacı kullanıp tekrar size yazacağım. ben de ibs olduğumu düşündüm ama ishal yada kabizlik gibi bir problemim yok, olması gerekmiyor mu? fazla gaz çıkarma ve guruldamaların olması ibs için yeterli mi? debridat ilacı gaz şikayetlerim için de iş görür mü çünkü gaz sorunu da...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Apandisit apendikolit

    Hocam iyi akşamlar. 4 5 gün önce şiddetli ishal kusma yaşadım. acile gittim crp değerim 82 çıktı. bugün hastanede usg yaptırdım. sonuç:tarif edilen alana yönelik yapılan yüzeyel us de;sağ alt kadranda büyüğü 14x6,5 mm boyutunda ölçülen 4-5 adet büyümüş mezenterik lenf nodu izlendi. apendiks çapı 5 m...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Appandist amileyatı

    Hocam kolay gelsin. 4 5 gündür ishal kusma yaşıyordum bugün biraz hafifledi fakat ultrason sonucum da "" tarif edilen alana yönelik yapılan yüzeyel us de;sağ alt kadranda büyüğü 14x6,5 mm boyutunda ölçülen 4-5 adet büyümüş mezenterik lenf nodu izlendi. apendiks çapı 5 mm ölçülmüş oup proksimal kesim...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Bülent Şen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kabizlik kolon

    Sn hocam sinavlarim 6 ay sonra ama beni mahvetti, bekunis duphalac magnesic verildi. ilk basi normal sonra ishal donuyor bu ilaclari ictigimde abdeste degisiklik yok kan veya renkte sikinti yok ama kotu kokulu oluyor. ilac kullandigim zaman ishal oluyorum. sabah ilk saatlerinde ve gece yatmaya dogru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İrritabl bagirsak sendromu

    Selam hocam değerli zamanınızı ayırdığınız için öncelikle teşekkür ederim. ben 22 yaşındayım.bende huzursuz bağırsak sendromu var.lanet olsun bu hastalık yaşam kalitemi mahvetti.gaz giderici ilaç denedim hiçbir faydası yok.antidepresan kullandım hiçbir faydası yok.düzgün beslensem de atak döneminde...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebeklerde özel aşı

    İyi gunler hocam ozel asilar hakkinda sizden bilgi alabilirmiyim.doktorumuz 3.5.13. ayda nimenrix 4.6.18. ayda ise bexsero aşisini yaptirmamizi onerdi.kimisi asilara olumsuz yaklasiyor tv kanallarinda aşi tartismasi buyuyor gibi haberler goruyoruz aklimiz karisik bu asilar bebege zarar verirmi 3. ay...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Orhan Cura

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Köpeğim çok iştahsız ve halsiz.

    Merhaba. 6 aylık yavru bir köpeğim var. 2 gün önce beyaz köpük şeklinde kustu. o günden beri çok iştahsız. normalde zaten çok obur bir köpek değildi fakat yemek yemeyi reddetmesi beni endişelendiriyor. ayrıca oldukça halsiz. aşiri hareketli ve oyuncu bir köpek normalde. ağzından da kötü bir koku ald...

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağlık ve bakım

    Merhaba kedim henüz 2 aylık midesinden veya karnından guruldamalar geliyor ve dışkısını sulu şekilde yapıyor çok su içiyor gayet enerjik sürekli oyun oynuyor ama o sesler ve dışkı şekli beni korkuttu,birde üstüne basmış ve bi patisiyle bacağının bir kısmını kirletmiş yavru olduğu için banyo yaptırma...

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Concor 5 ilac

    Hocam iyi aksamlar bisey soracaktım concor yarim hazirandan beri içiyorum tasikardi ve ekstra atislardan..ve korkudan hazirandan beri yuruyus vs yapmiyorum.hocam size ilk sorum bu 😐 son 1 aydir asiri halsizim yorgun bitkin hissediyorum tüm kas kemiklerim ağrıyor el ve ayaklarim buz gibi surekli donu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lösemi hastalığı

    Hocam kolay gelsin 33 yaşındayım 2,5 sene önce ishal şikayetiyle doktora gittim wbc 17 çıktı daha sonra kontrol için gitmedim o günden beri korkudan hemogram yaptıramıyorum lösemimi oldum acaba diye lösemi olsaydım bu zamana kadar daha ciddi belirtiler yaşarmıydım çok ağır ilerleyen lösemi türleri v...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaitada kan ve mukus

    Merhaba hocam 3 aylık erkek bebeğimiz var.1.5 - 2 ay önce kakasında önce nokta olarak kan sonra da turuncumsu birkaç iz gördük biraz yoğun olarak.gaita testi yaptırdık (6-7 lökosit , 3-4 eritrosit , gizli kan pozitif ) sonuçları çıktı.bebek gürültülü kaka yapıyordu ,bazen köpüklü bazen yeşilimsi ve...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nilgün Dağdeviren (Demir)

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabizlik d votamini

    Sn hocam , süreç eylülde başladı. ben diş için bircok ilac kullandim. ve bazende dişki zorlanirdim yanardi. 1 hafta felan stres yasadim bunun icin belec zok kullandim. ondan sonra bu sikayetlerim cikti. dahliyeye gittim karna bakti ufurum var dedi 5 gun sonra acile gittim on arka dinle bisey yok ded...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x