Kronik bobrek yetmezligi mi ?

  • Merhaba Hocam. Anneannem (77) yaklasik 3 haftadır evde dahi yuruyemecek haldeydi midesi bulaniyor ve nefes alip veremiyordu. Orta derecede kalp yetmezligi oldugundan hemen kardiyolijiye gittik eko, sintigrafi testleri sonucunda damarında tıkanıklık olmadıgı anlasildi ve bobreklerinde sorun olabilecegi belirtildiginden dahiliyeye koştuk. Idrar ve kan testleri yapildi. KERATİNİN : 1.46 EGFR : 34.47 UIBC : 4269 PARATHORMON : 137.9 TOTAL DEMIR BAĞ KAP : 4764 IDRARDA PROTEIN : TRACE LOKASIT : ESER IDRAR PROTEIN/KERATININ : 178 IDRAR ALBUMIN/ KERATININ : 63 Bu yukarida saydiklarim disinda normal degerler. Dahiliye bizi nefrolojiye mi yonlendirmeli ? Izmirde olsak koşa koşa gelecegimiz ilk kisiydiniz. Simdiden tesekkur ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Ilımlı bir böbrek yetmezliği var ama anlamlı idrarda proteinürisi de yok, bu tdurum arifinize bakılırsa kalp yetmezliği kliniği var ki bu böbrek yetmezliğinin kalp yetmezliğinden kaynaklanmış olabileceğini sanıyorum. eko ve sintigrafi bulguları damar tıkanıklığını göstermeyebilir ama kalp kasılmasında yetmezlik olabilir. diğer yandan böbrek yetmezliği de kalp yetmezliği yapabilir. yani tavuk nerede yumurta nerede? buna klinik bulgularla karar vermek gerekir. maalesef birçok meslektaşımız hastayı muayene bile etmeyip tetkiklerle karar verme çabasında. bence bir nefroloğa gidiniz o sizi yönlendirir. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İdrar sorunu

    Merhaba hocam 4 yaşında kısır erkek iran kedimizin yatağında nerdeyse 2 senedir sürekli açık renkli kan lekeleri oluyo sebebi ne olabilir hangi ilacı tavsiye edersiniz teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek fonk azalma ve şikayetler

    Selamlar.yaklaşık beş yıldır uykusuzluk karında şişlik üşüme az idrar var.testlerde üre 80,kreatinin 1.2 gibi çıkıyor.şikayetlerimin böbrek kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama öyle değil diyorlar.ultrason mr normal çıkıyor.hocam şikayetlerim böbrekten olduğunu düşünüyorum.karında devamlı sızlama ve ağ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Savaş Sipahi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği

    Hocam selamlar, babamin 4. evre böbrek yetmezliği var 69 yaşında .kalp krizi geçirdi iki stent takıldı.panto plavix coraspin verildi.bu ilaçları kullanmaya başladıktan sonra halsizligi fazlalasti. 1 ay sonra.yapilan rutin tetkiklerinde b12 eksikliği ve hafif demir eksikliği çıktı.gaita testinde ha...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vücutta yanma

    Merhaba hocam iyi çalışmalar hocam benim el,kol,bacak,ayak,ense,koltuk altı ve karnımda şiddetli yanma var. dışkı sürekli cıvık geliyor. mide yanması var. enfeksiyoncuya gittim tahlil yaptım. sonuçlar temiz çıktı. dahiliyeci kan testi yaptı. temiz çıktı. hocam yanma neyden kaynaklanıyor olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik bobrek yetmezligi mi ?

    Merhaba hocam. anneannem (77) yaklasik 3 haftadır evde dahi yuruyemecek haldeydi midesi bulaniyor ve nefes alip veremiyordu. orta derecede kalp yetmezligi oldugundan hemen kardiyolijiye gittik eko, sintigrafi testleri sonucunda damarında tıkanıklık olmadıgı anlasildi ve bobreklerinde sorun olabilece...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Soğuk algınlığında böbrek yetmezliği

    Hocam merhaba, 59 yaşındayım.yüksek tansiyonla birlikte orta düzey kronik böbrek yetmezliğim var. iki yıldan beri mevsim değişikliklerinde özellikle artan soğuklarda 3 ay gibi süren üst solunum yolu rahatsızlığı, soğuk algınlığı,allerjit rinit durumları oluyor.alerji testleri ve kanda allerjik durum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lif takviyesi hk.

    Hocam, zaman ayırarak benim için değerli olan görüşleriniz için size çok teşekkür ederim.sorunum gastroenteroloji uzmanı teşhisi ile huzursuz bağırsağın kabızlıkla seyreden tipi(her gün dışkılama var içeride dışkı sertleşiyor çıkış zorluğu yani sert ve zorlu dışkılama-gaz çıkarmada zorluk karın ağrı...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Sena Zengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lif takviyesi hk.

    Hocam merhaba, lifli posalı beslenmeme rağmen günde 2 lt.su her sabah 6km.yürüyüşe rağmen sert ve zorlu dışkılama ne yaparsam yapayım çıkış zorluğu yaşıyorum.nedeni dışkının içerde sertleşmesi. hastalıklarım yüksek tansiyon ve orta düzey kronik böbrek yetmezliğim var.tansiyon için ilaç kullanıyorum....

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Sena Zengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lif desteği kullanımının böbreklere olumsuz etkisi

    Hocam merhaba, bende yüksek tansiyon ve evre 2 kby. yetmezliği huzursuz bağırsağın kabızlık tipi var.tansiyon için 50 mg.tensinor akşam 5mg.delix kullanıyorum.başka ilaç kullanmıyorum.kreatin hep 1,24 civarında seyrediyor.egfr 62 bilgi amaçlı sorum.bağırsakları rahatlatan bana önerilen nefrolog görü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek yetmezliği

    Hocam merhaba öncelikle benim sorularıma cevap verdiniz için çok teşekkür ederim ben böbrek hastasıyım üre 50kreatin 1.38 dr. bana bu ilaçları verdi kullanabilirmiyim böbrek hastalığım ilerlermi augmentin bid . panthec 40mg .klacid500mg

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği

    Merhaba hocam annemin böbrekleri hasarlıydı son tahlili böyle idrar spot mikroalbumin 1.8 idrar spot mikroprotein 13 idrar spot kreatinin 132 spot idrar da mikroalbumin/kreatinin 13.6 spot idrar da mikroprotein /kreatinin 98. 5 gfr 55.54 diğer değerleri normal sizin yorumunuz nedir bu değer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kretein yukdekligini

    Sayin ali hocam 15 gun once ure 75 kreatein 1.56 grf 38.9cikmisti. hocsm bugun tekrar yapildi kreateim 1.15 ure 56 grf 52.9 cikti hocsm hocsm tansiyon ilaci ve lipitor kplextrol dusurucu iciyorum hocam 1ay once kreateim0.95idi ure22idi hocam diabet 2 hadtssiyim hocsm 1ayda neden bu kadar yuksek hocs...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek hastalığı

    Hocam kolay gelsin evhamlı biriyim sürekli kullandığım ilaçlarım var böbreklerimizde hasar oldu diyelim hemen kan testlerinde çıkarmı. yoksa uzun vadede mi belli olur. birde hocam kolonoskopi olacağım çarşamba günü fleet soda diye ilaç verildi bana böbreğe zararı olduğunu okudum. yorumlarsanız sevin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Organ yetmezliği ile ilgili genel bilği

    Hocam merhabalar hocam bende son bir kaç gündür vücudumda kaşıntı var bezen bacaklarımda bezen yüzümde bazen ensemde bazende sırtımda hocam ben 15 ay önce tüm batın bt çekimi yaptım ve sonuçlar normal idi. hocam karaciğerim veya böbreklerim bitmiş olabilir mi çünkü ben çok fazla antibiyotik kulla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Evre-2 kby için %kaç engelli orani alirim?

    Https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2-1.pdf 74.sayfada %30 - %40 - %50 yazıyor. saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gamze Üstüntaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x