Kreatinin yüksek olma nedenleri

  • merhaba benim sorum şu kan tahlilimde kreatinin değerim 1.4 çıktı kreatinin yüksek olması nedendir sebep olacağı sorunlar nelerdir?belirtiler nelerdir yani vücutta veya hareketlerimde sağlığımda ne değişiklikler olur?ve son zamanlarda spor yaparken çok sık kas çekmesiyle karşılaşıyorum sebebe kreatinin yüksekliği olabilirmi?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Tanju bey, bir üroloji veya nefroloji uzmanına başvurmanızı öneririm. geçmiş olsun dileklerimle prof.dr.kemal yücesoy

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Soru kapandığı için tekrar

    Soru kapandığı için tekrar yazmak zorunda kaldım.kan son 3 4 testte kreatinin yüksek (1.4--1.3) çıktığı için size soru sordum. sizde neden bu testler tekrarlanıyor dediniz. hocam bıçak keser bir hisle bir damla kan geldi idrardan sonra. ve iç çamaşırı da nokta nokta kan görüyordum. testler bundan d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik böbrek yetmezliği

    Ali hocam merhabalar, yüksek tansiyon şikayeti ile babamı (yaş 73)acile götürdüğümüzde kreatin değerinin yüksek olduğunu öğrendik.bir süredir ihmal ettiği prostatı ile alakalı üroloğunun isteğiyle tetkiklere başlandı ve geçici sonda ile kreatin 2,50 den 1,59 a düştü.bir defaya mahsus potasyum 6,20...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parankim ekojitesi

    Parankim ekojeniteleri hocam selamlar 22 yaşındayım erkeğim tansiyon yüksekliği nedeniyle kardiyolağa gittim kan tahlillerim efor testim holter sonuçları hepsi normal kan değerlerimde üre:26 kreatinin 1.02 ama diltizem 90mg günde bir doz kullanmamı istedi ve kardiyoloğum böbrek kontrolü istedi ve n...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiperparatroid miyim?

    Merhabalar doktor hanım 32 yaşındayım uzerimde sersemlik hissi nedeniyle saglik ocagina gittim kan tahlili yapildi kalsiyum 10.9 fosfor 2 cikinca hiperparatroid olur dahiliyeye gorun dedi ertesi gun dahiliye uzmanina gittim genel kan tahlili yaptirdim kalsiyum 10.5 e düştü fosfor 2.1 e cikti paratho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği

    Esselamu aleyküm hocam. annem böbrek hastası 12 yıl evvel böbrek doktoruna götürdüğümüzde böbreğin biri %70 diğeri ise %30 çalışıyordu.şu ana kadar dokturumuz bu böbrek yeter ömür boyu diyordu. pandemi sonrası götürdüğümüz rutin kontrollerde; üre, kreatin, hemoglobin yüksek çıktı.doktor bey 7 gün ün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertansiyon tek bobrek

    Hocam iyi aksamlar sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim eşim 36 yaşında 2 sene önce tek böbreği olduğunu öğrendik yüzde 80 doğuştan yok diolarlar tek böbreği olduğu için 2 senedir hipertansiyon hastalığı başladı bunun için tarka 180 kullanıyor bu hafta kan tahlilleri yapıldı ilacı yetersiz geldiği içi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek test değerleri

    Hocam merhabalar 5 yıl önce yapılan genel kan kontrolünde kreatinin değerim 1.3mg/dl olarak çıktı.o dönemde evham yaparak istanbulda önemli bir nefrolog dr a gittim, 24 saatlik idrar protein testi yaptırdı ve protein kaçağı çıkmadı.bana diovan adında tansiyon ilacını koruma amaçlı başlattı ve o gün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan üre azotu yüksekliği

    Oruçluyken yaptırdığım kan testinde kan üre azotu (bun) değeri 63 (referans aralığı 17-43) kreatinin 0.93 (referans aralığı 0.67-1.17) çıktı. kan üre azotunun yüksek çıkmasının sebebi oruçlu olmam olabilirmi. birde hocam delix plus tansiyon ilacı da bun un yükselmesine neden olurmu. ne yapmam gere...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Egfr yuksekliği

    Hocam merhabalar 18 yaşındayım kreatinin 0.69 üre 19.5 egfr 176.52 scwartz formülü ile hesaplanmış . hocam egfr ' nin yüksek olmasının böbrek rahatsızlığı ile bağlantısı var mıdır ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Egfr yüksekligi

    Hocam merhabalar 18 yaşındayım kreatinin 0.69 üre 19.5 egfr 176.52 scwartz formülü ile hesaplanmış . hocam egfr ' nin yüksek olmasının böbrek rahatsızlığı ile bağlantısı var mıdır ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Henoch schonlein vaskulit

    Hocam romatolog hocama telefonla ulaştım. 15-20 gündür dışkıda kanlı iltihap geldiğini söyledim. döküntü varmı dedi yok dedim. ozaman hsp ile ilgili değildir dedi. gastroenterolojiye git dedi. gittim. gostoenterolog tarifler ulseratif kolit gibi dedi. tahliller istedi. eos# 0.52, eos% 8.8 yüksek çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gfr acil hocam

    Hocam size yazmıştım annem 42 yaşındaydı annesi böbrek kanserinden genç yaşta ölmüştü ve annemin gfrd değeri 67 ve 72 çıkmıştı.annemde haşimato tiroiditi var yüksek kolesterol var,bi de hafif insülin direnci,astım.ilaç kullanmıyor,bir ara eritrosit strip testi 1 pos çıkmıştı ona kum döküyor olabil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam acil lütfen

    Hocam 42 yaşındayım annem böbrek kanserinden genç yaşta vefat etti. hipertansiyonum var ilaç kullanıyorum normal sınırlara düştü ama ayak ve bacaklarımda bazen şişlik oluyor.gfr 60 70 arasında kreatinin normal.aynj zamanda haşimato hastasıyım.ilaçlarımı alıyorum.bir sorun var mı sizce

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değeri

    Sayın hocam,iyi geceler.kızımın tahlil sonuçları: kreatinin 0.67(0.51-0.95),indirek bilirubin 0.76(0.0-0.7) ve gfr 113.referans değeri yazmıyor fakat yüksek olarak belirtilmiş.bu değerin yüksekliği ne anlama geliyor?kızım 37 yaşındadır.teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üre bun kreatin yüksekliği

    Hocam mrb düz yazmıştım böbrekle ilgili eşimin azosperm olduğu için klomen ovitrella gibi hormon kullanmıştı ağustos’ta kreatin 1.50 üre 20 bun 10 çıkmıştı çok su içerek dün tekrar tahlil verdiğinde kreatin 1.32 üre 41 bun 21 çıktı neden bianda yükselmiş bun ve üre si.böbrek ultrason u da sağ böbrek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x