Kreatinin değeri

  • Merhabalar ben Zolax 150 mg ilacını kullanıyorum ve yaptırdığım tahlil de kreatinin değerim : 14.6 , gdr: 63 çıktı bunun ilaç ile alakasi olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim. Not : İlacı aldıkttan daha 24 saat geçmeden test yaptırdim.

  • Doktor Cevabı:

    Kan kreatinin değeri ile gfr değerleri arasında çelişki var. 14.6 değeri kan kreatini için az rastlanır düzeyde diyaliz gerektirir düzeyde çok ileri bir böbrek yetmezliğini düşündürür. buna karşılık gfr veya gfd 63 olsa olsa evre 1- 2 böbrek yetmezliğidir. ama şunu da söyleyeyim flukonazol böbrekler üzerine olumsuz etki yapmayan bir mantar ilacıdır. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Nefroklazinosiz tedavi

    Hocam modüler nefrokalzinosiz kõtü bir hastalik mi tedavisi var mi nasil bir beslenme önerirsiniz bu hastalik zamanla gelişen bir hastalik mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek test değerleri

    Hocam merhabalar 5 yıl önce yapılan genel kan kontrolünde kreatinin değerim 1.3mg/dl olarak çıktı.o dönemde evham yaparak istanbulda önemli bir nefrolog dr a gittim, 24 saatlik idrar protein testi yaptırdı ve protein kaçağı çıkmadı.bana diovan adında tansiyon ilacını koruma amaçlı başlattı ve o gün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefrotit sendrom

    Hocam iyi bayramlar ben 22 yaşındayım nefrotit sendromum var hastalığım hakkında araştırma yapıyordm ve sizin profilinize denk geldim bir arkadaş soru sormuş size minimal change hakkında benim teşhisim de bu hastalık biyopsiyle konmuştu sizde cevap olarak bu hastalıkta tektarlar yetişkinlikte seyrek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan üre azotu yüksekliği

    Oruçluyken yaptırdığım kan testinde kan üre azotu (bun) değeri 63 (referans aralığı 17-43) kreatinin 0.93 (referans aralığı 0.67-1.17) çıktı. kan üre azotunun yüksek çıkmasının sebebi oruçlu olmam olabilirmi. birde hocam delix plus tansiyon ilacı da bun un yükselmesine neden olurmu. ne yapmam gere...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • At nalı böbrek

    Hocam merhaba benim 4.5 yaşındaki kızımda at nalı böbrek anamolisi var sol böbreği 2. derecede büyüme 1. derece kacak ve upj darlık var yaklaşık 2 senedir pyeloseptil kullanıyo ama buna rağmen sık idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor son bir kaç gündür de idrarında köpüklenme başladı ve en büyük sıkıntı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Yas 29 erkek /biyokimya/ ure 25.9 kreatinin 0.91 egfr 113 total bilirubin 1.08 direkt bilirubin 0.29 indirekt bilirubin 0.79 alp 75 alt 19 ast 15 ggt 17 crp 0.8 /hemogram/ wbc 5.9 rbc 5.46 hgb 15.3 hct 45.9 mcv 84.1 mch 28.0 mchc 33.3 plt 208 mpv 11.8 pct 0.24 pdw 18.3 lym# 2.7 lym% 46.6 mxd% 12.4 m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam merhabalar

    Hocam merhabalar. yasim 32 190 boy 85 kilo yapim var. cocuk yasta bir bobregimde daralma sebebiyle ameliyat gecirdim. 2020 subat ayinda kreatinin orani 1.17. 2020 mayis ayinda ise 1.25 cikinca 24 saatlik idrar istendi ve sonuclar su sekilde: kreatinin klirensi: 87. mikroalbumin 6.72. total protein 6...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rektum da polip

    Rektum polip merhaba hocam yaşım 30 rektal kanama şikayeti ile genel cerraha başvurdum muaneye ardından gastroenteroloji uzmanına r.sigmosdokopi yapıldı evre 1 hemoraid ve hemoraidlerde aktif kanama ile rektumda polip saptandı forseps ile çıkarıldı pataloji sonucu 0.2 cm çapında hiperplastik polip...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Küçük böbrek sorunu

    Daha önce gittiğim doktor tek böbreğimin doğuştan küçük olduğunu ve tek böbrekli sayıldığımı söyledi fakat daha sonra gittiğim doktor böyle bir şey söylemedi. sorunlu böbrek değer sonuçları şöyle; sol böbrek lokalizasyonu, konturları tabii izlenmektedir. parankim ekojenitesi tabiidir. böbrekte kitle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kacak enfeksıyon kum

    Hocam merhaba biraz uzun olacak ama bı kadın doguma gıttıgım vakıt enfeksıyon ve proteın kacagı oldugunu ogrendım fakat ben ne zman doktora gıtsem son 2 3 sene dır kum enfeksıyon bu tarz seylerle karsılasıyordum sık sık senede bı defa da en az sık ama az az kanlı ıdrar yapma oluyordu bende ilac...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaz problemi

    Hocam merhaba ben sağlığa faydası açısından günde 1 bardak yeşil çay içiyorum fakat karnımda çok gaz yapıyor.uzun süreli kullanımında sağlığa bir sakıncası olurmu ? ayrıca böbrek sağlıgı açısından sorun olurmu ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İdrar spot yüksek çıktı

    Merhaba hocam annem 54 yaşında uzun zamandır diyebetik insülün kullanıyor idrar testi yaptırdık kreatinin 53.48 protein idrar spot 321.20 çıktı böbrek yetersizligi olabilir mi çok endişe ediyorum aydınlatabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek nakli ve bk virüsü

    Hocam merhaba. eylül 2018 yılında özel bir hastanede böbrek nakli oldum. 1 hafta öncesine kadar kreatinin değerim 1.0-1.2 arasındaydı. 22 nisan günü kan verdiğimde kreatinin 1.41 idi. 24 nisan günü 1.46 ve 27 nisan da 1.45 ti. benden bk virüs testi için kan alındı. bugün 28 nisan günü gelen sonucum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaçların etkisi

    Merhabalar hocam, bende doğuştan pth düşüklüğü hipoparatiroidi var. ilaç kullanıyorum ve sanırım ömür boyu da kullanmam gerekiyormuş. benim size sorum şu; bu hastalık böbreklerime zarar verir mi? kullandığım ilaçlar kalsiyum ve fosfor için, bunlar yıllar yıllar sonra böbreklerimde ne gibi sorunlar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x