Koruyucu tedavi

  • Doktor bey merhaba 7 yaşında kızım için koruyucu astım tedavisi başlandı nasorinse plus ,ventosal şurup flixair 0,5 neb. Kullanıyoruz. Ama bize flixair damlayı direk buruna sabah yarım akşam yarım sıkılma şekilde söylendi bir zararı olur mu makinesiz kullanım. Kullanıyoruz ama korktum direk buruna kullanım oluyormu.

  • Doktor Cevabı:

    İyi akşamlar kader hanım flixair 0,5 mg nebül ilacı, özel buhar aletleriyle verilir. kesinlikle buruna damlatılarak kullanılmaz. çocuk alerji̇ uzmanı tarafından takip öneririm.

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor bey kızımın asıl sorunu geçen sene abaküs boncugundan küçük boncuk yuttu bana iki gün sonra söyledi o yüzden ben çıkış takibini yapamadım birçok doktora götürdüm nefes testi normal burundan kamerayla soluk borusu ayrımına kadar bakıldı birşey yok filmleri temiz sadece sözlü şikayeti gırtlak kısmını gösterip boğazında birşey hissettiğini söylüyor ama koşması oynaması uyuması sorunsuz bana pedogoga götürmemi önerdiler birsenedir hiç ateşlenmedi hastalanmadi boncuğun gırtlak kısmında soluk borusunda takılma durumu olurmu olsa bir sene oldu belirti olarak ne gösterir başka hiçbir şikayeti yok teşekkür ederim cevabınız için

  • Doktor Cevabı:

    Bu şikayetiniz nedeniyle solunum yolları (gırtlak bölgesi dahil ) bronkoskopi̇ i̇le (akci̇ğerlere yapilan boru i̇le) i̇ncelendi̇yse, boncuk veya başka bir yabancı cisim olup olmadığı kesin belli olmuştur. bu işleme rağmen aralıklı gırtlak bölgesinde takılma hissi ????? ve belirttiğiniz hikaye ye göre psikolojik veya alışkanlığa bağlı böyle bir sorun olabilir. doktorlarınız nasıl öneriyorsa ona göre hareket ediniz. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • D dimer yüksekliği

    Dr hanım merhabalar. öncelikle ben over torsiyonu ameliyatı oldum benim astımım ve alerjik rinitim bide çarpıtı veslerim var ama kalbim temiz miş öyle dendi ameliyat sonrasında satürasyonum 84 lere indi nefes darlığı yaşadım sonrasında öksürememe konuşamama gibi şeylerde yaşadım nefes almak rahattı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adenokorsi̇nom

    Hocam mrb. akciğer ca alk:- ros1:- egfr:- akıllı ilaç olasılığı nedir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pet ct somucu

    Hocam merhaba pet sonucumu değerlendirirmisiniz. güncel çalışmada sağ tistis önceki çalışmaya benzer karakterli inguinal kord yerleşimli olarak izlenmiştir. ayrıca sol testis önceki çalışmada sol hemiskrotum yerleşimliyken güncel çalışmada ise sol inguinal kordda izlenmiş olup fizyolojik düzeyde no...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pet ct somucu

    Hocam merhaba pet sonucumu değerlendirirmisiniz. güncel çalışmada sağ tistis önceki çalışmaya benzer karakterli inguinal kord yerleşimli olarak izlenmiştir. ayrıca sol testis önceki çalışmada sol hemiskrotum yerleşimliyken güncel çalışmada ise sol inguinal kordda izlenmiş olup fizyolojik düzeyde no...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    İnci hocam merhabw covid oldum bugün 9. günüm ara ara minik minik öksürük oldu ateş agri şükür iyiyim artık. benim akciğerimde 3 mm lik nodül vardı acaba kovid bu nodülü büyutup zarar vermişmidr akciğerime baktirmama gerek varmıdır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğerlerimdeki ses ve kahverengi balgam

    Hocam merhabalar. benim pcr testim pozitif çıkmıştı. hiç bir koronavirüs belirtisi göstermedim. şuan 9. gün. ama 15 gündür falan derin nefes aldığımda ciğerlerimden hırıltı ve gıcırdama sesi gibi sesler geliyor. derinden bir balgam attığım zaman geçiyor. balgam rengim kahverengi ve boğazdan gelmiyor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer tomografisi

    Hocam merhabalar. aşağıdaki tomografi sonucumu yorumlayabilirseniz çok sevinirim. çıkan sonuç önemli bir durum mu? takip gerektirir mi? şimdiden çok teşekkür ederim. trakea, her iki ana bronş açıktır. kalp boyutu, konturu, konfigürasyonu doğaldır. mediastinal ana vasküler yapılar normaldir. torakal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer tomografisi raporu

    Hocam çok tedirginiz kaç gündür lütfen yardımcı olur musunuz? tiroid bezi sağ lob parankimi içerisinde 19mm çapında hipodens nodül izlenmiştir. trakea ve mediasten orta hattadır. ana vasküler yapıların değerlendirilmesinde; aorta çapı normal olarak değerlendirilmiştir. pulmoner arter çapı norma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid sonrasi̇

    Merhaba babamın akciger tutulumu covid sonrası 6.ayda ki tomogrofisinde " sol akciğer lingula düzeyinde lineer uzanımlı sekel fibrotik opasiteler izlenmektedir. ​ " ne anlama geliyor yardımcı olur musunuz napmamız gerekiyor ve cok sırt ağrısı oluyor ne yol izlememiz gerekiyor?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adü de port takılıyor mu?

    Merhaba hocam. kemoterapi için port takıyor musunuz acaba? ya da adü de takan bir hocamız var mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Şen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Toraks emaaaaar

    Tesekkrler hocam peki toraks emarda kucuk bile olsa gozukurmu toraks emara girmiştim size sonucunu yollmistim hatta

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam yıllardır anksiyete hastasıyım dolayısıyla hastanelere biraz fazla gidiyorum...acil poliklinikte bakılan kanlarım wbc:8 ile 14 arası değişik değerler çıktı ekseriyetle 9-12 civarı.....rbc: 5.4-5.7 arası yüksek normal çıkıyor genelde...pct değeri de 0,270---0.3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Can

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • E nabızdan bilgi verir misiniz

    Merhaba hocam e nabız bilgilerim tc 37444189886 şifre leylalehmet annem 57 yaşında ve 72 kg burdan radyolojik görüntüsüne bakıp bana yol gösterir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lam hastalığı

    Hocam merhaba haziranda yapılan mr da akciğer parankim alanlarında aktif infiltrasyon izlenmedi. her iki akciğer parankiminde dağınık yerleşimli büyüğü sol akciğer alt lob posterobazal segment düzeyinde 17 mm çapında olmak üzere çok sayıda kistik lezyonlar dikkati çekmiştir (lenfanjiyoleiyomyomatozi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amfizematöz görünüm

    Merhaba; 19 yaşındaki kızımın akciğer tomografi sonucunu yorumlayabilir misiniz? amfizematöz görünüm ne demek, tehlikeli midir? yöntem :toraks giriminden diafragma bitimine kadar aksiyal planda 1 mm kesit kalinliği ile incelendi: göruntüler mediasten ve parankim penceresinde elde edildi bulgular :...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x