Konjenital hipotiroidizm

  • iyi günler doktor bey ben hamileyken tsh degerim 2.5 üzerinde olduğu için eutrox 125 mg kullandım antikorlarım negatif ve tiroid usg sonucum normal hashimato tanısı konmadı.40 haftada bir kız bebeğim oldu ve 5. gün topuk kanında tsh soncu normal. ben 35 günlükken kontrole götürdüm periferik kanda bakılan tsh 2.0 st4 1.12 ve st3 3.18 ve tiroid usg sonucu normal olarak geldi bu kan sonuçlarında herhangi bir sıkıntı var mı ve bebeğim için bundan sonraki aşamada ne yapmam gerekir


Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Emzirmede hipotroidi

    Yazmistim ama gozden kacirmissiniz sanirim hocam test sonuclarim yeni st4 dusuk ama tam hatirlamiyorum.sadece tsh 11.6 idi. bu degerdeki emziren bir bayan olarak levatrionu kac mg.olarak almaliyim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Bence levotiron 25 başlanabilir ama öncelikle aile hekiminize muayene olmanızı öneririm.

  • Emzirmede hipotroidi

    Hocam 7aylik bebegim var emziriyorum ve hipotroidim vardi dogumdan sonra kontrol testi yaptigimda sonuc normaldi doktor levotrion kullanmayi birak dedi fakat 2gun once kontrol testimde tsh11.6 ya firlamis bebegimden ve hastanenin uzakligi nedeniyle esim gitti ama bakmamis doktor yazmamis ilac bu son...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Bence tsh st4 testlerini bir daha yaptırabilirsiniz

  • Tsh değerleri

    Ergun hocam çok teşekkürler, boyu 83 cm, 12 kg - boyu ortalamanın biraz altında gözüküyor ve kabızlığı son 2 aydır aşırı derece arttı keçi pisliği gibi çok sert dışkı yapıyor. doktorumuz euthyrox 25 mg yarım kullanılmasını önerdi 1 ay. bu ilacın günlük 12,5 mg dozda bir yan etkisi olur mu hiperti...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Daha önce söylediğim gibi bu ilacın kullanılmasını uygun bulmuyorum.detaylı görüşme için yüz yüze görüşmek daha iyi olur.



  • Tsh değerleri

    Ergün hocam merhaba, 22 aylık bebeğimiz de aşırı kabızlık nedeni ile uzmana başvurduk, tsh değeri 5,43 çıktı doktorumuz ilaca başlanabileceğine söyledi. doğumunda tsh 9 civarı çıkmıştı sonraki aylarda düştü t4 ise hep normal değerdeydi. ne gibi bir yol izlemeliyiz, gecikilmiş bir şey olabilir mi....

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Bence tiroid ilacına gerek yok, beslenmesi düzenlenerek sorun çöüzlebilir gibi duruyor.

  • Hipotiroidi

    Hocam merhaba , şu anda 10 aylık olan kızıma 1 haftalık iken konjenital hipotiroidi tanısı konuldu. bu güne kadar günlük 12,5 mg euthyrox tb kullandı. ilaç kesilmeden önceki değerleri serbest t4 : 11.73 pmol/l referans değeri: 7 - 15.96 tsh : 2.59 µiu/ml referans...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Şu an için ilaca gerek yok ama 1 ay sonra tekrar bakmak lazım.

  • Tsh yüksekliği

    1 yasındaki kızimda.tsh degeri 7.7 cikti.t3 /t4 ise nor.al degerde ama ust sinjra yakin.bu sonuclara göre hipotroit denilir mi.gecici bir durum.olabilir mi.tesekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Eğer t3 ve t4 düşük olsaydı önemli olurdu, bence telaşlanmayın 1 ay sonra kontrol ettirin.



  • Hipotiroidi sadece t4 işe yaramıyor

    Hipotiroidi hastasıyım. levotiron kullanıyorum ama halsizlik çabuk yorulma kısacası belirtilerim devam ediyor. ama t3 kullandığım zaman bana iyi geliyor. hangi ilacı kullanmalıyım ? bitiron yarım tablet alıyorum şuan o iyi geldi belirtiler kayboldu. bitiron yarım tablet sabah akşam kullanayım mı ? ö...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Ilaç kullanırken dozuna klinik durum ve labaratuvar değerlerine göre karar vermek gerekir. geçmiş olsun

  • Hipotroidi

    Merhaba t3 ve t4 normal cikmasina ragmen tsh 4.93 çıktı. hipotroidsiniz dendi. bu cok yuksek bir sonuç mu ? düşürülunce kurtulabilecek miyim bu hastalıktan. hangi besinlerden uzak durmam gerekiyor ? cok tesekkur ederim simdiden

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    Pelin hanım selamlar, sorunuz gastroenteroji ile ilgili değil. bir endokrinoloji uzmanı size ayrıntılı bilgi verebilir. geçmiş olsun.

  • Benim hastalığın ney

    Merhaba yaptırdığımız tahlilde anti .tg 1000.00 birim lu/ ml 0.01-4.11 bu ne demek yuksekmi bana bilgi verebilir misiniz

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    İyi günler, evet bu değer yüksek, yani tiroit bezinizde bir enflamasyon olabileceğine işaret ediyor.



  • Hipotroidi

    Hocam merhaba. 18 yaşındayım. spor yapmama ve yediklerime dikkat etmeme ve yaşamsal aktivitelerimde bir değişiklik olmamasına rağmen kilo aldım. vücudumda genel bir yağlanma oldu. iştahta da artış oluyor. hala spor yapıyorum ama bir etkisi olmuyor. acaba hormonal olabilir mi?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Yasin Erol Yalçın

    Uzm. Dr. Yasin Erol Yalçın

    Kuvvetle muhtemel, metabolizmayla ilgili bir durum var. bir iç hastalıkları uzmanına baş vurarak tetkiklerinizi yaptırınız

  • Anti tpo yüksekliği

    Doktor bey merhaba öncelikle benim troid değerlerim şöyle; serbest t4:referans:0.61-1.12 değerim: 1.09 tsh:referans:0.34 - 5.60 değerim:1.56 anti tpo: referans :0-9 değerim:16.1 değerlerim nasıl hocam , anti tpo yüksekliği bi sorun teşkil eder mi ayrıca 1 yıldır geçmeyen kronik ürtike...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    Iyi günler, anti - tpo değeriniz çok az yüksek. şu anda bir sorun olmaz. ama ilerde tiroit hormon bozukluğuna yol açabilir. onun için yılda bir takip etmenizi öneririm. (kronik ürtikerin de anti-tpo'dan olacağını sanmıyorum)

  • Hipotroidi , prolaktin yüksekliği ve kilo

    Merhaba sinan bey , 6 yaşından beri hipotiroidi için tedavi görmekte ve levotiron kullanmaktayım. 44 yaşındayım. kullandığım levotiron miktarı 6 gün 1,25..pazar günleri 1 tane 100mg. son dönemlerde adet düzensizliği nedeniyle kadın doğum. uzmanında tedavi gördüm ve ben menapoza girdiğimi düşündü...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    İyi günler anladığıma göre uzun ve karmaşık bir süreçten geçtiniz. yardımcı olmayı çok isterdim, ancak karmaşık ve uzun bir sağlık geçmişi olan bir kişiyi muayene etmeden, sadece yazışarak tedavi etmemin veya yol göstermemin doğru olmayacağını düşünüyorum.



  • Tsh değeri düşük

    Öncelikle saygılar hocam. askeri subaylık sınavını kazandım herşey okey bir tek sağlık raporu alırken tsh değeri düşük çıktı (0.01) raporundağlam diye alamıyorum. bu subay olmama engel mi hocam 20bin kişi arasında derece ile kazandım.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    İyi günler, tsh düşüklüğünün altında yatan nedeninin araştırılması gerekir. serbest t4 ve serbest t3 değerlerine bakılıp, gerekirse ultrason, gerekirse sintigrafi, ve gerekli olabilecek başka tetkikler yapılarak tanı konulabilir.

  • Hipotiroidi ve anestezi

    Merhabalar hocam, ben rinoplasti ameliyatına olacağım ancak 4 yıl önce total tiroidektomi olmam sebebiyle zaman zaman tsh seviyemde dengesizlikler oluyor. son zamanlarda yapılan kan testi sonucum; tsh : 4.038 ft3: 2.47 ft4: 1.33 bu sonuçlara göre ameliyat olmama engel bir durum var mı? tiroitlerimin...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    İyi günler, tiroit değerleriniz iyi olmasaydı, evet, anestesi almanızda bir risk olurdu. ama tiroit değerleriniz normal olduğu için sorun olacağını sanmıyorum. yine de doktorunuz ve anestezi uzmanınız bu kararı vermeli

  • Hormon tahlili

    Merhabalar adetimin 2.günü hormon tahlili yaptırdım estradiol 243 fsh 1.78 lh 1.86 prolaktin 42.71 çıktı bir sorun var mı?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    Merhaba, prolaktin değeriniz biraz yüksek görünüyor ama sadece bu rakamlara bakarak daha detaylı ve kesin bir şey söylemek zor.






.
x