Kolonoskopi raporu--biyopsi tani:rektum tm

  • Hocam Iyi Gunler Babam icin cektirdigimiz kolonoskopi sonucunda bulgular su sekilde r**** muayenesi ve rektal tuse normal bulunarak kolonoskopiye gecildi.Herhangi bir engelle karsilasilmadan cekuma kadar ilerlendi.Cikis esnasinda yapilan ayrintili incelemede rektumda anal kanaldan yaklasik 10 cm distalde lumene uzanim gosteren dokunmakla kolay kanayan ulserevegetan kitle gozlendi.Biopsiler alindi.Diger kolon segmentlerinde endoskopik bir patoloji tespit edilmedi.Retroversiyonda ampulla rekti normal bulundu.Inaktif hemoroidler gozlendi. Su an icin patoloji sonucunu bekliyoruz.Durumu konusunda bizi bilgilendirirseniz cok memnun oluruz . Teşekkürler. ..

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun, bir rektum tm. bulgusu tanımlanmış, biyopsi ile birlikte bir koloproktoloji ile uğraşan uzmana (isterseniz bana) ulaşmanızda fayda var diyebilirim. sağlık dileklerimle

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anksiyete bozukluğu

    Saygı değer hocam merhaba, yaşım 33 6 yaşıma kadar kronik bronşit tedavisi gördüm. ufacık bir yerim ağrısa babam beni hastaneye götürürdü. ayrıca takıntı problemlerim vardı mesela kimseyle el sıkışmazdım mikrop geçer diye. yere oturmazdım üstüm pislenir diye. mükemmeliyetçilik simetrik sık sık el y...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serhat İpekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Makattan kan gelmesi

    Hocam 5 yasinda oğlum kaka yapınca tuvalet suyunun kirmizi olduğunu farkettim poposuna baktim poposundan icerden 2 3 damla taze kan geldi hemen genel cerrahiye götürdük doktor icerden taze kan gelmesi bize polip düşündürür dedi rektal muayenede de catlak polip vs.. bulamadi ama poposundan kaskatı ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Feryal Gün Soysal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık geğirme

    Hocam merhabalar benim bit yıl önce başlayan ishal miğde bulantısı baş dönmesi yıl içinde daha çok kabız olarak seyretti çok doktora gittim kolonoskopi dışında her seye bakıldı geitada gizli kan negatif çıktığı için 32 yaşında olduğum için doktor kolonoskopiye gerek yok dedi ilaçlar yazdı fakat bend...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit testi sonuçları

    Hocam merhaba alt ast amilaz yüksekliği var bende ama tüm testler hepatit dahil hepsi negatif kanser testleri negatif üst mr da bişey çıkmadı sadce alt mr da her iki inguinal bölgede reaktif boyut ve ozellikte lenf nodlari çıktı endoskopii de bişey çıkmadı kolonoskopi de nonspesifik aktif kolit çık...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı guruldama

    Ok teşekkür ederim hocam ilaç tavsiyenizi dikkate alıcam.hocam benim danışmak istediğim bir kaç şey daha var kafamı kurcalayan müsade ederseniz.benim geçen sene saç dökülmesiyle dermotoloğa başvurduğumda mcv 77.6 referans aralığı 80-97, vitamin d3(25-oh)14.9 referans aralığı 25-80, b12 ise 186 refer...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Makattan kan gelmesi

    Hocam 5 yasinda oğlum kaka yapınca tuvalet suyunun kirmizi olduğunu farkettim poposuna baktim poposundan icerden 2 3 damla taze kan geldi hemen genel cerrahiye götürdük doktor icerden taze kan gelmesi bize polip düşündürür dedi rektal muayenede de catlak polip vs.. bulamadi ama poposundan kaskatı k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ünal Zorludemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr sonucu

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Makattan kan

    Merhaba akşam büyük abdestten sonra makattan yoğun kan geldi. pıhtı da vardı. acile gittim tansiyonumu ölçtüler. düşük değil şu an beklemene gerek yok daha sonra polikinliğe gel dedi. eğer iç kanama geçiriyor olsaydım acil müdahale mi ederdi? iç kanamada makattan kan gelir mi? basur vs. varsa onun...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İbs.hastalığı hakkında

    Hocam,.yazdıklarınızdan sayenizde bu hastalığı yakından daha detaylı tanımış oldum.son kez sert ve zorlu dışkılama,zorlu gaz çıkışında duruma göre mutlaka bir ıkınma gerekiyor.burada sorun makatın veya kasların sinersel anlamda yeterli gevşememesinide anlamalımıyız?sanki dışkı çıkarken darlık hisse...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ast amilaz yüksekliği kontrastlı mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradadn biraz zamn geçti hocam al...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bağırsak sorunları

    Merhaba hocam bağırsak sorunları yaşıyorum doktorum ilaçlı film çektirelim dedi zararı fazla mıdır? her şey belli oluyor mu? kolonoskopiden ne farkı vardır. hangisi yaptırmalıyım teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen boğaz ağrilari

    Hocam merhabalar, yaklaşık 6-7 ay önce endoskopi ve kolonoskopi oldum mide de yaygın gastrit ve kardiya gevşekliği tanısı koyuldu. bu olaydan 6-7 ay sonra boğazlarımda enfeksiyon oldu sürekli ağrı falan vardı. augmetin ilacını kullandım boğazlarda efeksiyon gitti ancak ağrı ve rahatsızlıklar gitmedi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Murat Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri yüksekliği

    Hocam merhaba siyah kanlı ishal geçirmistim o zmn alt ast crp yüksek çıkmıştı flagy çipro kullandim amilaz düşük çıkmıştı kontrolde değerler dusmustu nidazol kullandım uzun sure şimdi hocam halsizlik iştahsızlık hazımsızlık sebbei ile kan tahlili yaptırdim alt 130 ast 95 çıktı bu sefer amilaz da yü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x