Kolonkanseri

  • Kolonkanseri Kolonkanseri Hocam saygılar kanser hastası olup tedavisi yapılan hastalarda kanserin nuksetmesınde geç saatte uyumanın katkısı varmı dengeli ve saglılklı beslenmeyle beraber geç uyku tekrardan önemli rol oynarmı tecrübeli değerli bir uzman olarak nuksu önleyici onerınız yokmu teşekkürler özellikle kolon kanseri icin hsngi covit aşısını onerirsiniz

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. günlük yeterli uykunuzu almanız, iyi dinlenmeniz de iyi beslenme kadar önemlidir. nüks oranını etkileyen çok sayıda faktör vardır. genel sağlık kurallarını uygulayın ve kontrollerinizi önerilen zamanlarda yaptırın. kolon kanseri ameliyatlısı olmanız ile covid aşısı çeşitleri arasında bir ilişki olacağını sanmıyorum. bulabildiğiiz aşıyı yaptırmanızı öneririm. aşı olacağınız yerde görevlilere de danışabilirsiniz. saygılaımla.

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. günlük yeterli uykunuzu almanız, iyi dinlenmeniz de iyi beslenme kadar önemlidir. nüks oranını etkileyen çok sayıda faktör vardır. genel sağlık kurallarını uygulayın ve kontrollerinizi önerilen zamanlarda yaptırın. kolon kanseri ameliyatlısı olmanız ile covid aşısı çeşitleri arasında bir ilişki olacağını sanmıyorum. bulabildiğiiz aşıyı yaptırmanızı öneririm. aşı olacağınız yerde görevlilere de danışabilirsiniz. saygılarımla.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bagisak polip

    Merhaba sayin hocam ben2 ayın onunda kolonuskobi oldun sonuç söyle tübüler adanom inen kolonda endeskopik polibektomi bu 1 cm geniş tabanlı düşük displazi 2.tülerviloz adamin rektum endeskopik pobektomi 3 mm düşük displazi3.retkum alanal biopsi ünzer zemini fibrinopürülan eksuda diye yaziyo sonücl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ve bağırsak şişkinliği

    Merhaba hocam. ben 20 yaşındayım. bir aydır midemde ve bağırsağımda şişlik ve gaz sıkıntısı var. yemeklerden ve su içtikten sonra daha fazla şişlik oluyor.karın kaslarımı sıkınca midemden su ve gaz sesleri geliyor. bağırsağımın sağ tarafına bastırınca gaz ve su sesi geliyor aynı şekilde. namaz kılar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseri

    Kolonkanserı saygılar evvelki cevapşarınız için teşekkürler eşim kolon kanseri ameliyat ve 6aylık koruyucu kemoyu 2yil evvel bitirdi gınasırı dr önerisiyle gunasırı 100mg cotaspın alıyor ayrıca bağışıklığı güçlendirmek için gunadırı yoğurtla bir tatlı kaşığa bir cay kaşığı zerdacal karabiber karışım...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Volkan Kınaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kronik gastrit

    10 yıldır kronik gastrit hastasıyım hocam nexium diye ilâç kullaniyorum günde 1 tane ama bu ilacı 10 yıldır kullaniyorum bu gastrit tedavisi yokmu bıktım hap kullanmak tan

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Recep Erçin Sönmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda kan ve mukoza

    Öncelikle sağ böbrek ağrısından başlayan sağ gögüs altımı kaburgalarımı etkileyen baskı ve ağrı nedeni ile ürolojiye gittim. doktor böbreklerime baktı idrar tahlili yapıldı temiz cıktı sadece 13 bakteri cıktı kadın dogum sorunu olabileceğini söyleyip antibiyotik (infex 200) verdi bende bununla berab...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Muhammed Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın bolgesi agrisı ve şiskinlik

    Hocam kolay gelsin yaklasik 1.5 haftadan beri karım bölgemde siddetli agrilar oluyor bununla birlikte kabizlikta var usg çektirdim sonuç:kolon segmentlerinde gaz distasyonu var yaziyor baska bolgelerde bir sıkınti yazmiyor doktorum mide korucu verdi ve 3 gundur duzelme yok ne yapmaliyim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zahide Kurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endoskopi̇ kolonoskopi̇ sonuçları

    Hocam merhaba nolursunuz yardım edin önceden göbek bölgesi ağrıları başladı daga sonra aniden siyah ishal başladı flagy kullandım kesildi basur vardı daha sonra kırmızı ishal geldi basurde patlamışti o sıra endoskopi kolonoskopi yaptırdim endoskopiide herşey normal yazıyor sadece peristaltizmi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi

    Hocam iyi akşamlar , annemin safra kesesi ameliyatı olması gerekiyor ancak kilosu fazla. en fazla kaç kg luk hastayı ameliyat yaptınız

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlyas Başkonuş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rektum poli̇p

    Rektum poli̇p merhaba hocam yaşım 30 rektal kanama şikayeti ile genel cerraha başvurdum muaneye ardından gastroenteroloji uzmanına r.sigmosdokopi yapıldı evre 1 hemoraid ve hemoraidlerde aktif kanama ile rektumda polip saptandı forseps ile çıkarıldı pataloji sonucu 0.2 cm çapında hiperplastik polip...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Güven Atasoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çamaşır suyu sprey yemek boruma kaçtı

    Merhaba hocam temizlik yaparken yağ çözücü ve çamaşır suyu karışımlı bir köpük sprey sıktım mutfak tezgahıma o sırada da ağzım açıktı sanırım havaya dağılan partiküller sanki boğazıma girdi yanı yemek borumda ya da nefes borumda yanma batma hissettim o anda şimdide hafif yanma oluyor gibi hafif...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kafkas Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şiddetliide iltihabi

    Merhaba hocam mide kasılmasindan dolayı endoskopi sonucum eritamatöz pangastrik 6 yıl.once kronik gastrit teşhisi konulmuştu biyopsi sonucum atrofi yoktur inflamatuar aktivite siddetli duzeydedir helikobakteri + instestinal metaplazi - displazi maligni̇te - mide çok iltiihap var ilaç kullanmam sartm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi ameliyatı

    Merhabalar hocam, 44 yaşında bayanım, safra kesesi ameliyatı yapıyor musunuz? yapmıyorsanız sizin hastaneden önereceğiniz kim olabilir, bu hafta olmak zorundayız.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlyas Başkonuş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil karmaşası

    Dr bey yaşım 20. halsizlik ile gittim.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,,total bilurubin 1.47(0.1-1.20) yüksek ldh 262 ( 109-245) yüksek ast 17 alt 10 folat 4.16(5.2-20) düşük birde pct 2.91(1.08-2.82) yüksek . tam bir ay sonra tahlil yapıldı onda alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-30) ldh 2...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Güven Atasoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gogus agrisi

    Sayın hocam ben sorununa bir türlü çare bulamadım. benin göğsümde sürekli ağrılar var göğsümün ortasında bazen sağ yanında bazen sol yanında bu aralar da göğsümün üst tarafında değişik baskı tarzında huzursuz eden bir ağrı ilacli akciğer tomografisi çektirdim onda da bisi çıkmadı kardiyoloji ye git...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bagirsak problemi

    Hocam merhaba sürekli tekrarlayan sindirim rahatsizligim var yediklerim bazen tamamen sindirilip cikiyor bazende midemde asılı kalıyorlar aradan 3-4 saat geçmesine rağmen midem şişkin bir şekilde durmaya devam ediyor 1 aydır bu şekilde çok rahatsızlık duyuyorum ne yapmam gerek birde çok düşünüyoru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x