Kolonkanseri

  • Hocam cevabiniz icin tesekkurler bende iritabl kolon var debridatforte ve duspatalin veya buskas hap kullaniyorum tecrubeli bir uzman olarak baska oneriniz yokmu bilhassa bakliyat urun sogan yedigimde sorun artiyor yememege calisiiyorum esim kolon kanseri 15 ay evvel ameliyat ve 6seans kemo gordu simdi sukurler olsun iyi diyete dikkat efiyor yarim saat yuruyor kizarmis seketli urun yemiyor kanserin nuksetmemesi icin oneriniz yokmu iritabl kolon icin sitede ilac yazilamiyormus ilac grubunu soyleyebilirmisiniz

  • Doktor Cevabı:

    Irrtabl barsak hastalığı fonksiyonel bir bozukluk , dolyısıyla fonksiyonları iyileştirici ilaçlar veriliyor ki zaten verilebilecek ilaçların nerdeyse hepsini vermişler. kanserin nüksetmemesi için düzenli olarak kontrolleriniz yaptırmanız dışında normal sağlık koşullarına di̇kkat etmeni̇z dişinda alabi̇leceği̇ni̇z bi̇r önlem yok malesef

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Mide kanseri

    İyi günler doktor bey, 77 yaş kadın hasta nenem için yapılan sonuç aşağıdaki gibidir. sonuca göre nasıl bir yol izlememiz gerekir bilgi verirmisiniz. teşekürler tüm batin sonografi̇ karaciğer ortotopik ve normal büyüklüktedir. parankim ekojenitesi heterojen hafif granüler görünümde, kaudat lobda hip...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hacı Mehmet Odabaşı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yemek borusu kanseri mi

    Hocam endoskopi sonucumda reflü ve gastrit çıktı. bende ara ara gelen ishaller hep olur. i̇nternetten biraz araştırdım. huzursuz bağırsak sendromu da bu sorunu yapar mı?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ameliyat içeriği

    Merhaba; papiller tiroid kanseri ve lenf nodül ameliyatı gerçekleştiriyor musunuz?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Şehsuvar Gökgöz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroit nodülleri

    Merhabalar halil bey,ben 2006 senesinde glomus tümöründen ameliyat oldum boynumdan 3 ya da 4 kez ilaçlı tomografiye girdim şu an boynumda tiroit nodülleri var en büyüğü 11mm ve bir yil arayla (covid nedeniyle) iki kez iias yaptırdım ve sonuç ilki; belirsiz a tipi(aus) kategori 3 bethasda yaymalarda...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Halil Türkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Patoloji sonucu

    Hocam merhaba benden yaklaşık 5cc .hacminde kürtaj materyeli .2 y sonuç .cavum uteri kürtaj .endometrial polip ve proliferatif değişiklikler gösteren endometrium. malignite görülmedi

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv doğrulama sonucu

    Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. elimde olmaksızın endişelerimden tamamen kurtulamıyorum. doğrulama testlerinde çoğunlukla hiv-1 ve tüm alt grupları daha dikkatle izlenip, hiv-2 ise antikor ve viral yük tespitinin yetersiz olabileceği ile ilgili sağlık bakanlığı hiv rehberinde okumuştum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi 98.9 normal aralık 80.0 ve 93.6 arası. mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 normal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanserı saygılar evvelki cevapşarınız için teşekkürler eşim kolon kanseri ameliyat ve 6aylık koruyucu kemoyu 2yil evvel bitirdi gınasırı dr önerisiyle gunasırı 100mg cotaspın alıyor ayrıca bağışıklığı güçlendirmek için gunadırı yoğurtla bir tatlı kaşığa b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodları ve mide kalınlaşması

    Merhabalar 31 yaş ilaçlı mr sonuçlarım bu şekilde çıktı. endoskopi için randevu aldım ancak belirtiler neye işaret lenf kanseri mi ? bulgular : peripankreatik alanda ve çölyak bölgede en büyüğü 30x36 mm boyutlarında lenf nodları izlenmektedir. mide küçük kurvatur düzeyinde şüpheli cidar kalınlaşma d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tırnaklarda koyulaşma ve kalınlaşma

    Merhaba hocam. romatizma hastası annemin el ve ayak tırnaklarının hepsinde yaklaşık 2 yıldır git gide kararma ve koyulaşma problemi var. başparmakları da kalınlaşıyor. bu durum romatizma ile mi alakalı yoksa subungual melanom isimli kanser durumundan mı şüphelenmeliyiz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Özbilir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Günde 1-2 kez dışkı

    Hocam merhaba. ben günde genelde 1, bazı günlerde çok yediysem 2 kere dışkılıyorum. kabızlık, ishal, karın ağrısı, şişkinlik gibi şikayetlerim yok. bazen 2’inci kez dışkılamam cıvık çıkabiliyor ama sulu değil. bu tükettiğimiz şeylerle alakalı bir şey midir? herkeste ara ara görülebilir mi? bu arada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer bt yorumlama

    Hocam annem hipersensitive pnomonisi olan hasta ve mart ayında akciğerinde apse oluştu yeni filim çekildi yorumlayabilir misiniz .akciğer parankim değerlendirilmesinde sağ akciğer orta lob letaralinde periferik yerleşimli büyüğü 2.5 cm çapında birkaç adet kaviter lezyon izlenmiştir .lezyonlar eski t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Teşekkür ederim

    Sayın hocam ağrıli bisekilde büyüyen lenf nodunun kanser olma olasılığı varmıdır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi:98.9 ref:80 - 93.6 mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 ref: 31.9 - 34.8 rdw-s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yemek borusu kanseri mi

    Hocam merhaba yaşım 20. son 3 gündür katı gıdaları yutarken yutma güçlüğü yaşıyorum. sanki yemek borumdan yavaş gidiyormuş gibi hissediyorum. yemek borusu kanseri olma ihtimali nedir? çok korkuyorum. i̇nternette direk bu çıkıyor. teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Emrehan Tüzün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x