Kolon kanseri miyim

  • Hocam meraba ben 22 yaşındayım yaklaşık 5 ay önce cleocin kullandım isal oldum 3 ay falan geçmedi önemsememiştim sonra enteregormina falan kullandım isalim katıya döndü ama hala parça parça ve daha ince aradada yine isale dönüyor.Ben o üç aylık süreçte cleocin t de kullandım sivilcem için aynı etken maddesi olduğunu bilmeden.Yani 5 aydır düzelemedim doktorada gittim bikaç aya düzelirsin yoğurtla filan dedi ama ben kolon kanserinden korkuyorum belirtileri aynı .Ne zamana düzelirim korkmalı mıyım

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba dilara hanım ishalin sebebi belli. kanserden korkmanıza gerek yok. kullandığınız probiyotik ilaca devam edebilirsiniz. evde mayalanan yoğurt, doğal kefir, turşu, mevsimi bitmedi boza tüketin. canınızı sıkmayın, stresten uzaklaşın düzelirsiniz. süre söylemek zor. kişiden kişiye değişir. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam teşekkür ederim içimi rahatlattınız peki dışkının çok ince ve parçalı olmasıda bu flora bozukluğundan mı olur.Yoğurt yemeye devam ediyorum ama kalınlaşmadı bunu kafama takmayım mı

  • Doktor Cevabı:

    Rica ederim. dışkının , ince ve parçalı olması flora bozukluğundan ve stres bağlı, bağırsak kasılmalarından olur. zamanla düzelecektir.üzerinde durmayın. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam daha önce sormuştum size sorduktan sonra ben bi 10 gün kadar tamamen eskiye dönüp normal tuvalete çıkmaya başladım düzeldim sandım sonra tekrar bozuldu yani 2 3 gün normalsem arkasından 3 günde parçalı ve kurşun kalem kadar ince dışkılıyorum birazda evhamlı bi yapım olduğu için psikiyatriyede gittim citolese başladık 1 aydır yaklaşık onuda kullanıyorum ama bi iyiyim bi kötü

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba dilara hanım, irritabl bağırsak sendromu olabilir. bu durumun da en önemli sebebi stres. bunun için kullanılan ilaçlar da var. aile hekimi ya da dahiliye uzmanın yardımcı olacaktır. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ilaç kullanımı

    Hocam tiroid bezim çalışmadığı için 2 ayda bir kan tahlili veriyorum. son kan tahlilimde çinko ve b12 düşük çıktı. apikobal ve zinco kullanmaya başladım. 2 ay kullanıp kontrole gelmem söylendi. bir ay sonra yüzümde sivilcelenme başladı özellikle burun ve çene kısmında. ilaçlarla bir ilgisi olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • E-nabız hakkında

    Merhabalar, bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. e-nabız sisteminde ziyaretlerim kısmında herhangi bir ziyareti "profilimde görünmesin" olarak işaretlediğimde o ziyarete dair bütün tahlil sonuçları reçeteler profilimde gizleniyor, en azından ben göremiyorum. araştırdığımda tekrar profilimde görü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri miyim

    Hocam daha önce sormuştum size sorduktan sonra ben bi 10 gün kadar tamamen eskiye dönüp normal tuvalete çıkmaya başladım düzeldim sandım sonra tekrar bozuldu yani 2 3 gün normalsem arkasından 3 günde parçalı ve kurşun kalem kadar ince dışkılıyorum birazda evhamlı bi yapım olduğu için psikiyatriyede...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Test sonuçları

    Hocam merhaba. bugün kapsamlı bi kan testi yaptırdım. aklıma takılan iki yer var yorumlarsanız çok sevinirim. hocam, anti hbs(mikropartikül immün assaymeia veya benzeri) testimin sonucu >1000 çıkmış referans değeri yazmıyor. bu ne anlama geliyor? bir de vitamin b12 testi sonucu >2000 pg/ml çıkmış. b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini hakkında

    Ayşen hanım merhabalar 🌹 d vitaminim 25 çıkmıştı. bu gün babama doktor d-colefor 20.000 iu kapsül olan bir ilaç vermiş haftada 2 gün kullanılsın demiş babam için. ben de bu şekilde mi kullanmalıyım acaba ? fazla mı olur bilemedim? yardımcı olursanız sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit değerim değişti

    Hocam merhaba size bir sorum var acil cevaplarsanız çok memnun olurum. 33 haftalık gebeyim baştan beridir eutrox 75 kullanıyor kan değerinde aylık ölçülüyor. son verdiğim kanda 2.79 çıktı öncesinde hep ya 2 yada altında çıkıyordu napmam lazım nasıl bir yol izlemeliyim?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Levotiron ilaç alımı

    Tiroid hastasıyım oruç tutuyorum levotiron 100mg ilacımı iftardan önce yarım saat mi?,yoksa sahurdan önce yarım saat mi? almalıyım. hocam yanıtlarsanız sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh hormonu değerlerim

    Hocam, yakın zamandaki tsh değerimden: -15 martta çıkan referans aralığı: 0,55-4,78 değerim:1.638 -21 nisandaki değerim: 0,309 -d vitamini değerim referans aralığı:75-375 değerim: 25 çıktı. bu zaman aralığında antidepresan, anal fissür için krem ve kolojen kullanmaktayım. d vitamini ek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid sorunu

    Tiroid sağ lob orta zonda 5.2 x 4.2 mm boyutunda düzgün sınırlı milimetrik kalsifikasyonlar içeren hipoekoik solid nodül izlendi sonuca göre biyopsi yapıldı aus tipi çıktı sonuç daha sonra sintigrafi çekildi yorum olarak tiroid bezinde diffüz hiperplazi ya basedow graves ile uyumlu hafif boyut artış...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh ve t4 düşüklüğü

    Tsh 0,039 t4 0,85 merhaba ayşe hanım hamile iken tsh 5.98 , 5,75 ve 7,52 cikmisti biz farketmemistik. farkedildiginde 7 aylik hamile idim ilac ile düşürülmeye çalışıldı once 20 gün 50 sonra 2 hafta 100 luk eurox kullandım. doğumda tsh 1,26 idi. t 4 ise hep normal aralıklarla idi. doğumdan sonr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Deltacortil

    Ayşen hocam merhaba; hocam eşim hipofiz adenom 2 kere ameliyat oldu. levotron ve deltacortil kullanıyr.ramazanda oruç tutuyor. levotronu iftar ve sahur arası aç bi şekilde ayarlayıp içiyor. deltacortili ise sahuru yapıp tok bir şekilde alıyor. ilaçları bu şekilde kullanmasının bir sakıncası olurm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir takviyesi hakkında

    Ayşen hanım ağzımdaki yama gibi lekelerle ilgili konuşmuştuk sizinle. 26 yaş herangi bir hastalık yok. tahlillerim ferritin 33.4 ref:(13-150), bağlanmamış demir bağlama 1829 ref:(1350-2920) , total demir bağlama 2758 ref:(2500-2500) , demirserum 929 ref:( 330-1930) , rbc: 6.08 ref:(4.04-5.48) , mcv:...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ultrasonu sonucu

    Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. peki senede 1 kez kontrol yetersiz mi olur hocam?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sonuclarım

    Tsh>001 st4>13.16 st3>6.21 antitg>21.08 antitpo>854 tsi>1.82 sizce nasıl hocam teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu sonucu

    Hocam merhabalar. biyopsi yaptırdım. sonucum aşağıdaki gibidir. klinik özet: sol lob tırads 3 nodül makroskopi: tiroid sol lobdaki nodülden iias yapıldı havada fiske edilerek gönderilen toplam 10 adet yayma preparat diff quik boyandı mikroskopi: mikroskopik incelemede nodülden yapılan aspirasyonları...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x