Kolon kanseri korkusu

  • Hocam merhabalar. Hocam benim uzun süren sol alt taraf karın ağrım ve dışkılama değişikliğim oldu 3 aydır geçen gün dışkı sonrasında selpak da kırmızı kan geldi çok korktum ve korkuyorum. 4 yıl önce kolonoskopi yaptırdım bağırsak dolanmış açtık demişti doktor bey. Randevu uzun süre sonra alabildim hocam kolon kanseri kaç yılda gelişir. 28 yaşındayım bir kaç kilo verdim son zamanlarda. Hocam doktor muane oldum elle kontrol etti makat ve karnımı az hemoroid var dedi tekrar kolonoskopi yapalım dedi ücreti çok pahalı olduğu için yapamadım. Hocam valla napicagimi şaşırdım hocam.

  • Doktor Cevabı:

    Kolon kanserinin kesin tanısı için kolonoskopi gerekir,çünkü görülen durumdan biyopsi yapılır.sgk lı isen bu muayeneyi üniversite veya devlet hastanelerinde ücretsiz yaptırabilirsin.dışkıda taze kan kanser dışı hemoroidlerden de olabilir ve bunun da kesin tanısı için endoskopi gerekir,tuşe rektal ile hemoroid düşünürsün ama kesin tanı endoskopi(kolonoskopi) ile olur. sol alt karın ağrısı mutlaka kansere bağlı olmaz,psikolojik de olabilir,ama kanama nedenini görmek için mutlaka endoskopi gerekir.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Hocam devlet hastanesinde randevu için en az 2 ay beklemem gerekir belki daha fazla beklersem eğer tümör varsa ilerler mi. Hocam birde internette okuduğum kadarıyla tümörden önce polip oluşuyormuş 4 yıl oldu benim polip mi oldu acaba hocam. Sinüzit ameliyatı da olmam gerekiyor bu ay olucam hepsi üst üste geldi hocam.

  • Doktor Cevabı:

    2 ay uzun zaman değil,bekleyebilirsin.kolon kanserlerinde öncül adenomatatöz polipler olabilir ama şart değil.almanya ve iskandinav ülkelerinde kolonoskopi randevusu 6 aydan başlıyor.sen biran evvel randevunu al.ailende kolon kanseri varsa riskli grupta olabilirsin ama bu da şart değil,kolon kanseri heryaşta görülebilir ve yaş kansere karşı sigorta da değil.pratik hayatımda kolon kanseri çok fazla gördüğüm bir kanser değildi,barsak şikayetleri olan her hastada mutlaka kolon kanseri olacak diye bir kural yok,yakınması olmayanlarda da görülebilir,biraz şans.bu nedenle biz hastalardan senede birkez dışkıda gizli kan tetkiki istiyoruz(dışkı normal renkte olacak ama dışkının kimyasal analizinde kan görülecek,dışkıda aşikar kan olan vakalardan zaten dışkıda gizli kan testi istenmez).

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Hocam o günden beri kanamam olmadı yani selpak da kan görmedim tabiki bundan sonra olmayacak anlamına gelmiyor. Hocam 2. Evre iç veya dış hemoroid selpak da taze kana neden olur mu. Tekrar teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Hemoroid önemli bir rahatsızlık değil,anal kanal etrafındaki pis kan götüren damarların genişlemesi ve dışkılama sonrası kanaması basitçe hemoroidi gösterir ama kesin tanı için rektoskopi veya sol kolon endoskopisi gerekir,bunu yaptırmalısın ki kesin hemoroid kanaması olduğu belli olsun derim.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ederim hocam. Ama ben özelde muayne olduğum da elle muayenede az hemoroid var dedi muhtemelen oda yapmaz. iyi günler size hocam. SAYGILAR

  • Hocam makat etrafında göz yok gibi ama benim karın ağrım devam ediyor ve bel ağrılarımda devam ediyor. Kolonoskopi ve endoskopi için gün alamadım usg ve kan istedi hoca. Kan testi anormal bulgular Alkalen fosfataz refarans 40-129 değerim 131. Lg 0.01-0.03 değerim 0.04 10^9 L. Mon 5.2-15.2 değerim 4.8 . Neu 41.70,7 değerim 74.3 . Mchc 31.9 -34.8 değerim 35,5 . Hgb 11.9-15.4 değerim 16.1 sedimantasyon istememiş hocam. Diğerleri normal. Ultrason için uzun gün verdiler bende dün başka hastane gittim. Karaciger de 1 derecede hepatosteatoz varmış yağlanma. Diğerleri normal. Hocam ben kolon kanserinden çok korkuyorum geç kalmak istemiyorum tanıya:((((

  • Doktor Cevabı:

    Kolon kanserinde kolonoskopi ve biyopsi gerekir,başka şekilde kesin tanı koymak mümkün değil.daha önce yazdıklarımı oku lütfen.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yumuşak dışkılama

    Hocam selam. günde 1 defa dışkılıyorum ama bazen dışkılarken hızlı çıkıyor yarısı katı yarısı yumuşak kıvamda oluyor (sulu değil) şu aralar stresli günlerden geçiyorum yarısının yumuşak kıvamda hızlı çıkması bir sorun mudur? ağrı ishal kabızlık sorunlarımda yok. size önceden de yazmıştım gaita kansı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ibs şikayetleri ve hap

    Doktor bey bana 2,5 sene önce farklı mide şikayetleri ile endeskopi yapıldı ve midemde hiçbir şey çıkmadı. doktor da bu yüzden tekrarlamak istemedi galiba. şikayetlerimi dinleyerek ve muayene yardımıyla kıbrısta iki farklı doktor bunları söyledi. birde anksiyete bozukluğum var tabi zaten ibsnin bend...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bağırsak hastalıkları

    Hocam merhabalar hocam size daha önceden de yazmıştım tetkikleri yaptırdım.ama sonuç yüz güldürücü gibi değil hocam ne yazıkki. size 2 konuda danışmak istiyorum. 1. endeskopide tanı kısmında yazan yerde pangastrit yazıyor ama parca alındı bunun mide kanseri olarak gelme durumu yüksekmidir hocam....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide bağırsak hastalıkları

    Hocam merhabalar hocam size daha önceden de yazmıştım tetkikleri yaptırdım.ama sonuç yüz güldürücü gibi değil hocam ne yazıkki. size 2 konuda danışmak istiyorum. 1. endeskopide tanı kısmında yazan yerde pangastrit yazıyor ama parca alındı bunun mide kanseri olarak gelme durumu yüksekmidir hocam....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin damarları

    Hocam merhabalar yaşım 24..boy:186 kilo:70..birkaç senedir başımın sol üst kısımda(kulak üstü hizzasında)hafif dereceli ağrı veya hassasiyet diyebiliriz; sürekli stabil hafif bir ağrı var.normalde hiç baş ağrısı yaşamayan bir insanım sadece o bölgede geniş alanda olmayan,noktasal bir ağrımsı hassasi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tubuler adenom

    Merhaba hocam, 3 yıl önce annem şiddetli karın ağrısıyla bulantı kusma ile başvurduğu hastanede endoskopi ve kolonoskopi yapılmıştı. midesinde mikrop bagirsaklarinda ise polip olduğunu ama alındığını söylediler. şuan hala hafif de olsa karın ağrıları devam ediyor ilaç kullanıyor sürekli, tekrar o so...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gelip giden karın ağrısı

    Merhaba doktor bey 35 yaşındayım sıkıntım yaklaşık iki hafta önce karnımda kramplar şeklinde başladı iğne batması gibi spazmlar ve her yemekten sonra hazımsızlık ve dışkılamam oldu probiyotik ve metospazmyl kullandım bir süre iyiydim ama sonra bir gün suşi yedim şikayetlerim tekrar başladı doktora g...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastroenteloji

    Merhaba hocam, yaklaşık bir sene önce ara ara giren şiddetli karın sancım ve sol karın bölgesinde iğne batması gibi ağrı, bazen ishal durumu ve gaz aşırı şikayetlerimden dolayı muayene olmuştum. öncelikle röntgen istendi ve bağırsağımın baştan sona dolu olduğu söylendi ardından; konstrat mad...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gelişim bağırsak ilişkisi

    Hocam merhabalar ben 16 yaşımdayım 17 yaşına girmeme 4-5 ay kaldı fakat boyum istediğim seviyede değil genetik olarak babam ve annem boy olarak uzun olmama müsaitler fakat benim kısa olmamın asıl sebebi bağırsaklarımla ilgili sanırım. parazitlerin yoğun olduğunu bu yüzden kısa kaldığımı düşünüyorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv pozitif

    Hocam merhaba. ocak ayında kıyafetim olmadan sürtünmeli ilişkim oldu. partnerimde hiv var mıydı bilmiyorum. bu ilişkiden önceden beri daha önce hiç ilişki olmamışken midem çok bulanıyordu ve halsizdim. ilişkiden sonra arttı epey. boğazım ağrıdı. idrar yolu enfeksiyonu ,vajinal mantar, huzursuz bağır...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Melih Bestel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam acil

    Hocam merhaba 2 gündür bel ve biraz yukarısında kaşıntılar vardı böyle kaşıyınca sivrisinek ısırığı gibi tıpkı. kabarıyor ve kaşınıyor başta sivrisinek sandım ama 10 tane falan görünce alerji olduğunu düşündüm. bunun nedeni ne olabilir? önereceğiniz bir şey var mıdır? ürtiken hastalığı olmasından ko...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv pozitif

    Hocam merhaba. ocak ayında kıyafetim olmadan sürtünmesiz ilişkim oldu. partnerimde hiv var mıydı bilmiyorum. bu ilişkiden önceden beri daha önce hiç ilişki olmamışken midem çok bulanıyordu ve halsizdim. ilişkiden 2 hafta sonra arttı epey. boğazım ağrıdı. idrar yolu enfeksiyonu , vajinal mantar, huzu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Burcu Akdağ Özkök

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Guruldama anksiyete

    Hocam merhaba. ben haziran ayında karın guruldaması şikayetiyle gastroentrolojiye başvurdum. sırasıyla gaita, safra kesesi, pankreas, çölyak, demir, feritin, folik asit, kalsiyum, b12 testlerim yapıldı. hepsi normal aralıklarda temiz çıktı. gittiğim doktor bana bu guruldamanın önemli bir şey olmadığ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv pozitif

    Hocam merhaba. ocak ayında kıyafetim olmadan sürtünmeli ilişkim oldu. partnerimde hiv var mıydı bilmiyorum. bu ilişkiden önceden beri daha önce hiç ilişki olmamışken midem çok bulanıyordu ve halsizdim. ilişkiden sonra arttı epey. boğazım ağrıdı. idrar yolu enfeksiyonu ,vajinal mantar, huzursuz bağır...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ayhan Şahinler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İshal diyare

    Hocam 10 gündür günde bir kere kabız gibi zorlanarak tuvalete çıkıyordum iki gündür günde bir. iki kere ishal yumuşak geita oluyor kabızlık ishal birbirini takip etmesi huzursuz bağırsak sendromu bu gösteriyormu aksi olsa ishal her zamn mi devam ederdi birde kilo alamıyorum iki aydır aynı kilodayı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x