Kolon kanser mi

  • Hocam dışkıda kan ve dışkının son kısımının incelmesiyle(ilk kısımlar normal) ilgili genel cerrah doktoruna başvurdum asistan muayene etti bişey yok dedi bir de sol tarafımda bağırsağımı elimle hissedebiliyorum hareket edebiliyor ince bir boru gibi yaklaşık 8-10 cm hafif sert bir yapı sanırsam kalın bağırsak bu kolon kanseri midir acaba 4 ay önce şikayetler yeni başlar ken kolonoskopi yaptılar Hocam kolonoskopi raporum=çekuma kadar ilerlendi çekum abanında burayı dolduran gaita vardı kolon anslarında yer yer görüşü kısıtlayan katı sıvı gaita vardı görülebildiği kadarı ile çekum asendan kolon asendan kolon hepatik fleksura transvers kolon splenik fleksura desendan kolon sigmıid kolon ce rektum normal olarak değerlendirildi anal kanal normal olarak değerlendirildi tanı=yetersiz kolon temizliği normal sınırlarda kolonoskopik inceleme bana kolonoskopiyi tekrar edecez demediler hocam sıkıntı yok dediler sadece başka bir uzmana muayene oldum sende şuan hemoroid veya fissür yok dedi Yaş 19

  • Doktor Cevabı:

    Ailesel kolon kanseri dışında bu yaşta kolon kanseri olmaz. kolonoskopi de kısmen yapılmış normal gelmiş. kolonoskopiyi tekrarlamaya gerek yok. çok zayıfsanız barsagi hissetmeniz normal. kanama şikayeti devam ederse rektoskopi yaptırmanız yeterli olur. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İdrar yolu

    Hocam iyi günler diliyorum yaklaşık 20 gündür peniste yanma var uc kısma yakın doktora gittim azosilin yazdı ilaç ağızda aft dilde yara kabızlık yapıyor bu durum beni çok strese sokuyor cinsel ilişkide istek kalmamış yardımcı olursanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Peniste yanma

    Hocam penis ucuna yakın yanma oluyor doktor bana ilaç yazdı azosilin kullanınca kabızlık yapıyor ağız içi aft ilişki sonrası peniste yanma tekrar çoğalıyor cinsel ilişkide istekte kalmamış bu 20 gündür bu şekilde ne öneriyorsunuz hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crohn myyum ?

    Crohn muyum ? hocam.merhaba, sağ batın ağrısı şikayetiyle doktora gittim daha önce ateşlenme de olmuştu, ishal kabızlık hiç olmadı... en son gittiğimde kolonoskopi yapıldı: kan tahlili crp 20 çıktı, diğer tahliller normaldi. terminal.ileuma 25 cm girildi, 10_15cmleerde mukoza ödemli hiperemikve m...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kaka problemi

    Merhabalar hocam.3aylik kizim kakasını yaparken zorlaniyor bazen uykusundan uyanıp ıkınmaya başlıyor fakat cok zorlaniyor yapamıyor.ben makatına parmağımla baskı yapınca kaka yapabiliyor.bir de bu aylarda kaka rengi ve kivami (cıvık katı gibi)nasil olmalı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muhammet Mesut Nezir Engin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anal fissur

    Mrb hocam emziren anneyim 6 aylık bebegim var 3 aydır anal fissur var bende geçmedi kortos kullandım procto glyvenol kortizonlu merhem kullandım halen geçmedi isalle karişik kabızlık var ameliyat mi önerir siniz şimdiden tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oktay Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 4 aydır bağırsak rahatsızlıkları

    Hocam selamlar, 25 yaşındayım, yaklaşık 4 ay önce sol karın bölgemde hafif ağrı başladı bir var bir yok şeklinde, 4-5 senedir kabızlık sıkıntım da oluyor dönem dönem, gaitada da kırmızılıklar görünce acile gittim. elle muayene, kan tahlili ve gaita tahlili yaptırdım bir şey çıkmadı. sonrasında genel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Yandı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Helicobacter

    Hocam.merhaba, sağ batın ağrısı şikayetiyle doktora gittim daha önce ateşlenme de olmuştu, antibiyotik kullandım geçti .ishal kabızlık hiç olmadı... en son gittiğimde kolonoskopi yapıldı: kan tahlili crp 20 çıktı, diğer tahliller normaldi. terminal.ileuma 25 cm girildi, 10_15cmleerde mukoza ödemli...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık ve beslenme

    Merhaba , 32 aylık oğlum son 4-5 aydır kabızlık problemi yaşıyor. buna bağlı olarak makat çatlağı oluştu. kabızlık için her sabah lavman yapıyoruz. ancak kan , makus ve kötü koku var. aynı zamanda diskida beyaz lekeler var. ve beslenmesi tamamen durdu ,cignemiyor yutmuyor. kilo ve boy olarak %5 ler...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaita rengi siyah

    38+5 günlük hamileyim. kabızlık problemim var. dışkı rengim dün itibariyle siyaha döndü. çok kötü kabızlık durumum oluşmuştu. aktif kullandığım ilaçlar magnesie calcinee saba , i̇mom balık yağı, fertamir, levotiron. bu ilaçlardan sadece magnesie calcinee dün itibariyle kullanmaya başladım. diğer ila...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşad Türkdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Makatta yanma ve terleme

    Hocam dedemin gecen sene eylül ayında rektum kanseri oldugunu ögrendim ve o günden beri kaygılarım giderek arttı, daha sonra fitnessa basladım ve karbonhidrat takviyesi icin gainer denilen tozu sütle icmeye basladım ve bebe bisküvisi kullandım 2 ay, sonrasında kabızlık basladı tuvaletimi yaparken ke...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Alp Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç inceleme gastroenteroloji

    Kabızlık için çekilen sonuç eklidir değerlendirmenizi rica ederim.üst-alt batin bt i̇ncelemesi̇nde: tekni̇k: i̇nceleme kontrastlı 1.25mm lik kesitler ile elde olunmuştur. hastaya 100cc iyotlu kontrast ajan enjeksiyonundan sonra görüntüler elde olunmuştur. üst batin bt bulgular: karaciğer normal boy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mustafa Kaplan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda sindirilmemiş besinler

    Hocam merhaba. bende bir ayı geçkin bir süredir gaz sancısı oluyordu. karnımda gerginlik ve kabızlık da eşlik ediyordu. bir dahiliye hekimine göründüm. karaciğer, böbrek fonksiyonları, demir, hemogram değerleri, tüm batın ultrason, biluribin, amilaz değerlerim ve ayrıca gaita testim (gizli kan değil...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mesut Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dışkıda slyahlık

    Hocam merhaba. ben yaklaşık 1 aydır aralıklı gidip gelen gaz sancısı gibi göbek deliği çevresinde ağrı yaşıyorum. bağırsaklarda guruldama, arada da mide yanması oluyordu. bir dahiliye hekimine göründüm. tüm batın ultrason, hemogram, bilirubin, amilaz, demir değerlerim normal. gaita sonucum da temiz....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fistül ve fissür

    Merhaba hocam, 2 yıl önce kronik fissür tanısı konmuştu. anrekta isimli kremi kullandım yakın zamana kadar. ameliyat olmam gerekebileceği söylenmişti. fakat covid-19 salgınından dolayı bu sürece bir türlü ulaşamadık. geçen kontrol için gittiğimde doktorum fistül olduğumu söyledi. mr çekildi. mr son...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Levent Tezcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim ameliyatı

    Merhaba hocam, annem 3 gün önce ameliyat oldu rahimi, yumurtalıkları ve miyomu alındı. ameliyat şekli açık ameliyat. şuan kabızlık ve gaz sıkıntısı var tuvalete çıkmakta zorlanıyor ıkınmaktan korkuyor dikişlerine zarar gelir diye içteki ve dıştakı dikişlere acaba ıkınması zarar verir mi dikişler açı...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x