Kollestrol hdl

  • Hocam kolay gelsin kan tahlilimde trigleserid 200 ldl 137 hdl 35 cıktı doktorum değerlerin normal dedi kan kağıdına bakınca hdl düşük gördüm yaşım 31 hdl yükseltmek için ne yapmam lazım sigarayı bırakmayı düşünüyorum olmuyor azaltmaya başladım birde balik yagi fayda verir mi niacin b3 kullanmalimiyim değerlerim çok kötümü acil bilgi verirseniz sevinirim birde balik yağını doktorlar yazıyor mu birde balik vs yiyen bir insan değilim 300 senedir 2 3 sefer yedim bana göre sigara içmeme rağmen normal ama hdl kafama takıldı takviyelere balik yagi ve balik yemeye başladım egzersizi çoğalttım sigarayida azalttım bırakıcam bana yorumlarısınız hocam

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. sigaranın terki, balık tüketimi ve spor yapmak gerekir. hdl düşük olması kötü risk belirtisidir. en az 55-60 olmasını tavsiye ederim.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayrica hergun2ser yumurta...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Fuat Paker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayrica hergun2ser yumurta...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Güler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp sağlığı

    Hocam 27 yaşındayım, alkol sigara kullanmıyorum, ailemde erken kalp rahatsızlığı durumu yoktur. genellikle efor halinde değil tv başında otururken anigelen nefes darlığı hissi, sol önkolda, solbacakta ve koltukaltında zonklama şeklinde gelip giden sancı,dengesizlik ve bayılma hissi, mide bulantısı i...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp sağlığı

    Hocam 27 yaşındayım, alkol sigara kullanmıyorum, ailemde erken kalp rahatsızlığı durumu yoktur. genellikle efor halinde değil tv başında otururken anigelen nefes darlığı hissi, sol önkolda, solbacakta ve koltukaltında zonklama şeklinde gelip giden sancı,dengesizlik ve bayılma hissi, mide bulantısı i...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhabalar size az önce yazmıştım demir değerimin düşük olduğunu sizde tam kan tahlinini yazmamışsınız dediğiniz için en son kan tahlili yaptırdığım sonuçlar midemde gastrit ve safra reflüsü olduğu için kan ilaci alamıyorum sonuçlarım şu şekilde (referans dışı olanlar) ferrittin referans aralığı 13...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İzetretinoin değerlerim yüksek

    Ekim ayında 300mg kasım ayında 1200mg aralık ayında 1200mg bu ayda ilk hafta 280mg aldım. 3 gündür ilaç kullanmıyorum. hdl kasım 43,5 aralık 39,6 ocak 31,8 vldl kasım 43 aralık 46 ocak 71 ast kasım 27 aralık 26 ocak 27 alt kasım 23 aralık 20 ocak 24 trigliserid kasım 219 aralık 2...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Damla Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oner...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Merve Tan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Statin kullanmalı mıyım ?

    Sayın hocam merhaba... 32 yaşında, 173 cm boyunda 84 kg bir erkeğim. ailemde 60 yaşından sonra görülen kalp krizi ve felç öyküleri mevcut. ben de insülin direnci, ılımlı yüksek kolesterol düzeyi, varis gibi sorunlar var. acaba gelecekteki kalp krizi ve felç ihtimalini azaltmak için bana şimdiden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Birol Yamak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam saolun şimdiden

    Hocam iyi günler 32yas 94kiloyum sorum baya bir komplike artık doktora gitmiyorum çünkü birşey çıkmıyor 3ay önce yumuşak yağlı dışkılama sindirim zorluğu besin artiklari aşırı terleme karaciğer yağlanması sınırı çok az aşan şeker yanma şeklinde sol sırt ağrısı amilaz bakıldı normal( sürekli yıllardı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp ağrısı

    Merhabalbenim sorunum yillardir gecmeyen kalp sorunu. hocam ben 5 yil once aniden bayilma hissi ve göğüste sizlama ile baslayan mide sorunlariyla devam eden bir sağlık problemim var. hocam benim gogusum yurudugumde ağriyor. genelde gogusum tam ortasi veya biraz solu. ayakta sabit dururkende bir soru...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İzetretinoin değerlerim yüksek

    Merhaba hocam, 2020 temmuz ayında size gelmiş muayene olmuştum. şikayetim için bana izetretinoin tedavisi önerdiniz. farklı ilde yaşadığım için orada başladım tedaviye. aile hekimim gözetiminde 4. aydayım tedavide. kan değerlerim son 2 aydır yüksek çıkmakta (kolesterol, tiroid, trigliserid) ayrıca ç...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Damla Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhabalar en son kan tahlili yaptırdım midemde gastrit ve safra reflüsü olduğu için kan ilaci alamıyorum sonuçlarım şu şekilde (referans dışı olanlar) ferrittin referans aralığı 13-150 değerim 4 ldl kolesterol referans aralığı 70-130 değerim 60 rdw-cv referans aralığı 11.5-14.5 değerim 16.4 hemoglo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide rahatsizlugi

    Midemde yemek yiyince kaynama zaman zaman bulanti su icince bile rahatsizlik var.tansiyon seker kolesterol hapi yanisira uyku ilaci da iciyorum bunlarin etkisiyle cok zor durumdayim.famodinden baska mide hapi icemiyorum dokunuyor gaz siskinlik yapiyor.pandemiden hastaneye de gidemiyorum .ne yapabili...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troponin yuksekligi

    Merhaba hocam 3 ay önce troponin 0.44 çıktı anjiyo oldum bi sorun çıkmadı . sol kotuk altıma doğru hafif ağrı oluyor bazen. geçen hafta dahiliyeden kan tahlili yaptırdım troponin 0.69 çıktı kolesterol total 323 çıktı. troponin kafama takılıyor bi sıkıntı olur mu.. cevaplarsanız teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba hocam rutin olarak kan degerlerime baktirmaktayim kendimi bildim bileli kansızlık sorunuyla ugrasiyorum midemde gastrit ve safra reflusu oldugu icin demir ilaci alamiyorum size en son yaptirdigim tahlil sonuclarini (referans disi sonuclari atiyorum) ferittin referans araligi 13-150 degerim 4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x