Kolestrol yüksekliği

  • sayın doktorum,41 yaşında bayanım.total kolestrolüm 339,hdl 93,ldl 210,trigliserid 176 çıktı.sonuçlar yüksek dendi.diyet ve egzersizle düşürebilirmiyim sizce?

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer KARADENİZ

    Merhaba diyet ve egzersizle yaklaşık 20-30 mg düşürebilirsiniz risk faktörlerinize göre ilaç verilebilir geçmiş olsun


  • İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Zehirli guatır ultroson sonucu

    Merhabalar yapılan tetkiklerimde zehirli guatır tespit edildi. renkli ultroson çekildim ve sağ lobda 5 mm sol lob da ise 7 mm olmak üzere küçük kistik nodüller izlendiği çıktı. fakat doktorum normal oldugunu söyledi 1 ay sonra tekrar gelmemi söyledi propycil içiyorum akşamları 1 tane. siz yardımcı...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Kistik noduller önemli değil.sizin hastalığınızın sorumlşusu değil. sorumlu sizin bağışıklık sisiteminiz. hastalığa dayanamayan hücreler ölür ve kistleşir. yani bu kistler dayanmayan hücreler. ekisk olan maddeleri almanız gerekir.

  • Baş ağrısı ve migde bulantısı

    Hocam kolay gelsin benim 8 gündür başım ağrıyor bunu migde bulantısı vücudumda ağrılar kulak çınlaması ateş takip ediyor geceleri ateşim çok çıkıyor öyle üşüyorum ki yorganin altından çıkmıyorum nörolojiye gittim geceleri acile gidiyorum yinede birşey yok diyorlar öneriniz nedir.

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    İyi bir doktora gidip baştan aşağı muayene olun ve gerekli olan tetkikler neyse yapılsın

  • Antitox ile ilgili

    Sayın hocam antitox reklamında adınızı gördük gerçekten öneriyormusunuz toksinler atılıyormu tamamen bitkisel mi?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Bununla ilgili ayrıntılı açıklama yaptım. katıldığım 1 saatlik tv programında iki cümleyi alıp gerçeği yanlış algılatoyorlar. ben onlara güvenimi kaybettim.



  • Oğlumun ellerinde ateşlenme

    Merhaba hocam 9 aylık oğlumun ellerinde yanma oluyo ellerine dokunuyorum ateşi var zannadiyorum allnına boynuna bakıyorum sıcaklığı normal. ellerdeki ateşlenme neden olur babasında değil ama baba tarafında şeker hastalığı var bu durum şeker belirtisimi sizce doktora götürmelimiyim iştahıda iyi şimd...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Tiroid bezi rahatsızlıklarında ve kalsiyum metabolizma bozukluklarında olur, tetkik etmek gerekir.

  • Bebeklerde raşitizm

    Merhabalar. 2 ay önce 16 aylık bebeğime raşitizm tanısı konuldu. 9 aylıktan itibaren bacaklarında deformiteler farkettik fakat ilk yürüdüğü dönemlerde normal olduğu için biraz daha beklemek istedik. deformite günden güne artış gösterince bir ortopedi uzmanına muayene olduk. çekilen kalça ve bacak b...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    B12 ile d-vit birlikte kullanılabilir. tedavi ile çok büyük ölçüde düzelme oluır, çünkü daka çok ufak. düzelme şansı yüksek. eğer düzelmezse o zaman ortopedik müdahale düşünmek gerekir. bulgular raşitizm ile uyumlu, tedavi bitince bunlar da düzelir.

  • 9 yaş diyabet

    Öncelikle iyi çalışmalar. 9 yaşında bir kız kardeşim var. boyu 1,31 kilosu 25. ve tip1 diyabet teşhisi koyuldu. ek olarak çölyak belirtileri olduğu gerekçesiyle (net bir şey söylenmeden) diyet uygulamamız istendi. yaklaşık 1-2 aydır kalori hesaplamasıyla humalog ve lantus (6dan atılıyor) ile hayatım...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Tanı kesinlikle tip 1 diabet. bu tahliller onu gösteriyor.diğer uygulamalar için endomer merkezinden randevü alıp gelmeniz ve kan şekeri regülasyon yaptırmanız uygun olur.



  • Bt incelemesi

    Karaciger boyutu 175mm ölçülmüş olup artmistir.konturlari düzgündür parankim dansitesi yağlamaya sekonder azalmıştır.10mm aksesuar dalak tesbit edilmiştir.dalak boyutları volum olarak artmış olup 149 mm ölçülmüştür.parankim dansitesi doğaldır.sag bobrek üst polde 3mm hiperdens kalkul izlenmiştir.her...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Uzm. Dr. Elyesa KARACA

    Evet doktorun dediyse yaptır bence, o takip ediyor çünkü. ayrıca bu sonuçlara göre viral bir hastalık olabilir, çünkü wbc yüksek ve lenfomonositoz hakimiyeti vardır. enfeksiyöz mononükleöz hastalığı açısından değerlendirilmesi uygun olacak bence. geçmiş olsun

  • Ths yüksekliği

    Hocam merhabalar. ben 16 yaşına gireceğim ekim ayında. babam 170 annem 150 ben ise 168 cm boyundayım.ths 6.5 idi euthyrox kullanıyorum 8 aydır. ilac kullanali 1 cm uzadim bayadir uzamıyordum. 2 3 aydır sakalım sert çıkıyor ve cinsel ilgim 1 aydır arttı. acaba ths yüksekliği boy kısalığı yapar mı?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Bu yaştan sonra pek etkisi olmaz

  • Gizli şeker

    İyi günler hocam epey zaman sonra yazıyorum birçok tahlil yapıldı birçok yorum ama güven olarak sizin yorumunuz değerli.bir hafta önce mr çekildi bezin yüksekliği 4.7 yazıyor patoloji yok kontrast homojen.diğer tahliller lh 2.46 alt sınır fsh 5 tsh 0.7 total testo alt sınır altında düşük 240 sabah e...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Şimdi uyanma zamanı adlı kitabı okuyun. ondan sonra tekrar konuşalım. zaman kaybediyorsunuz.



  • Antitox nedir

    Antitox nedir hakkinda soylenenler dogrumu ve tabiki soyledikleriniz ? kullanmayi dusunuyorum ama ne kadar guvenilir

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Kilo vermek için mi kullanmayı düşünüyorsunuz. 1 saatlik tv programı vardı. onu izleyin er şeyi anallttım orada. satış yapan siteye yazın. tv prograamını kesmeden tam olarak yayınlasınalr.

  • Tiroid rdus

    Genel kan sayımı sonrası böyle bir şey istenmiş sanırım. bir de idrar testi sonrası mesane ölçümü gibi bir şey istenmis. idrar ile alakalı olmaz herhalde ama şunlarla alakalı olabilir mi? anti tpo [h] 393,6 anti tg [h] 126,86 teşekkür ederim saygılar...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Test sonuçalrı yorum için yetersiz. önmeli bir şey var diyemeyeceğim gibi önemsi de diyemem. çünkü hastayı muayene edip ona göre test isteyip yorumlamak gerekir.

  • Gebelik sekeri

    Mrb dr bey.36 haftalik gebeyim.27.haftada ortaya cikan gebelik sekerim var.gunde 3 kez olcuyorum.2.saatte sekerim nadiren 120-130 arasi.onun disinda cognlukla 120 alti. bebegin gelisimi iyi.iri bir bebekten ziyade minyon bir bebek olarak goruluyor usg de.merak ettgm gebelikten snra bu seker bnde dev...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Beslenmenin kırmızı kitabı siz yedikelrinizsiniz de açıça yazdım. gebeler için kan şekeri normal değeri normal kişilerden daha düşüktür veya dieğr deyimle normal insanlar için önemsemediğimiz değerler hamile kadın iç.in yüksektir. eğer bunlara dikkat edilemzse gelişim geriliği olna bebek doğar. bebe... Cevabı gör



  • Enfeksiyon ve şeker yükselmesi

    Bir hafta sonra tekrar kontrele gittim tekrar aclik kan şekerime bakildi 80 cikti crp de duzelmişti

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Yemenize dikkat edin.

  • Hormon salınımı

    Suan elimdeki son tahlil sonucum. testesteron 33,51 referans 8.1/70 . estradiol 15.22 referans 27/152 fsh 15.83 referans 1.8/9.8 lh 9.89. referans 2.8 13.2 tsh 1.399. referans 0.38 /5.33

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Tedavi altında olan hekim arkadaşım sonucunuzu değerlendirerek ilaç dozunu ayarlar. her şeyin eksikliği var. vücut tammalayamyor.

  • Testosteron seviyesi

    Teşekkürler doktor bey yüksek tiroiti ihmal etmek ile büyük hata yaptım atom tedavisinden biraz çekindim dedim belki tiroit ilacı ile düzelirim fakat düzelmedi bende biyolojik ve psikolojik bir sürü sorun yaptı aşırı sinirliydim ,çok duygusaldim en ufak şeyde alınıyordum cinselliğime de etki yaptı ,...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Doç. Dr. Nuri HAKSEVER

    Güvendiğiniz ve bilgisi olan bir dktor bulup tedavisini uygulayın





.
x