Kolesterolyuksekligi

  • Kolesterolyuksekligi Hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayrica hergunbir veya2ser yumurta yiyor buda yukseltmis olabilirmi hergun10yesıl ve siyah zeytin bir tatlı kadıgı tahin pekmez hetgun100mg aspirin iciyorum zarari varmı beslenme

  • Doktor Cevabı:

    Diyet en önemli basamaktır. düzenli egzersiz, yürüyüş (günde on bin adım ve üzeri) yağ; özellikle margarin kullanmamalı, diğer yağları da azaltmalı. yumurta sarısı kolesterol yüklüdür, yumurta akını tüketebilir. fazla kilolardan kurtulmalı, nihayet ilaç desteği sağlanmalı.

    tarihinde cevapladı.

Van Kalp Damar Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Damar belirginliği

    Merhaba benim yaşım 17 ve kolesterol değerim 170 ti biraz dikkat ederek 150 ye düşürdüm. bazen nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi sıkıntılar çekiyorum. sağlık ocağındaki doktorum ilaç yazmadı yaşım küçük olduğu için diyet vb. şeyler çok kilom yok ama sanrım beslenmeden dolayı yüksek. stres ve heyecan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Eyüp Hazan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyulsekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuz Karahan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ldl kolestrol

    Hocam mrb iyi günler hocam ben gögüs ağrısı şikayetiyle hastaneye gitiim eco ekg efor da yaptırdım bişey çıkmadı doktor ldl kolestrol değerimin yüksek olduğunu söyledi diyet verdi yanlız ara ara göğsümde ağrılar var ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolestrol degerleri

    Merhaba hocam 36 yaşında erkek hastayim yaklaşık 3 aydır 3 gün geçen 4 gün bozulan ishal şikayetiyle bugün kan degerlerime baktırdım kolestrol 263 trigleserid 161 hdl 41 ldl 189 çıktı son üç haftaya kadar hep evde çalışıyordum hareket alanımda çok kısıtlıydı ne onerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Ergin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker hastaliği

    Hocam iyi günler,annem 73 yaşında tansiyon-şeker hastası;uzun zamandır test yapılmamıştı dün sağlık ocağında hem korona aşısı oldu hem de tahlilleri yapıldı.caduet 10/20mg,trajenta 5mg,hyzaar 50/12,5 mg kullanıyor,tansiyonu normal seviyelerde.sonuçlar hba1c 7.6,akş 160,üre 53(18-43)kreatinin 1,12(0,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polistemi ihtimali

    Feridun hocam iyi akşamlar...33 yaş bay hasta...hocam yıllardır anksiyete hastasiyim şiddetli kalp krizi korkum var bundan dolayi sık sık acile gidip hemogram troponin vs kan testleri yaptiriyorum...pandemiden sonra sürekli olmayan ara ara bazen çok şiddetli olan nefes darlığı yaşıyorum bundan dolay...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Feridun Gürlek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayrica hergun2ser yumurta...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Fuat Paker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ventrikuler tasikardi

    Sinan hocam hayırlı günler...hocam size daha önce çok soru sordum hepsine de hızlı ve samimi şekilde cevaplar verdiniz oncelikle bunun icin cok teşekkür ederim...hocam 32 yaş bay hastayım...10 yildir ozellikle kalple ilgili hastaliklardan çok korkuyorum anksiyete-panik atak hast oldum...bu sebeble h...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayr...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Erken yaşta kolesterol

    Merhaba ben beyza,25 yaşındayım. genel kontrol amaçlı kan tahlili yaptırdıktan sonra kolestrol seviyemin 262 mg/dl, hdl kolestrol seviyemin 80.6 mg/dl, ldl kolestrol seviyemin 167 mg/dl sonucları yazıyor. ciddi bir durumum var mıdır? annem veya babamda kolesterol sıkıntısı yok. ne yapmamı önerirsini...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kani Gemici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ldl yüksekliği

    Merhaba doktor bey .yaşım 21 ve 17yaşımdan beri her sene yaptırdığım kan tahlillerimde ldl kolestrol düzeyi 125 ile 170 arasında çıkıyor hep.sanırım bu damarlarda tıkanıklık yapıyormuş. bunu yeni öğrendim ve öğrendiğimden beri yediklerime daha dikkat etmeye çalışıyorum artık.küçüklüğümden beri sporl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Şan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolestrol yüksekliği

    Çok teşekkür ederim hocam tansiyon için ne şartlarda başvurmalıyım genelde 12/13.5 aralığında küçükte 7/8 aralığında ..14 üstü pek sakin ve dinlenirken olmuyor ..gergin ve stresli iken 14 üstü oluyor .buda yüksek tansiyon sayılırmı ilaç tedavisini gerektirirmi acaba ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolestrol yüksekliği

    Hocam iyi günler dilerim .44 yaşındayım kolestrolüm 214,hdl kolestrol 67,ldl kolestrol 133,diğer değerler hepsi normal ,kilom normale yakın,sigara kullanmıyorum ,düzenli spor yapmaya çalışıyorum ,annemi erken yaşta kalpten kaybettiğim için endişeleniyorum.acaba bu kolestrol değerleri için ne dersin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterol

    Iyi günler hocam.43 yaşındayım 23 yıldan beri behçet hastasıyım.aort damarım 4.3 cm.uzun zamandır takip ediliyor sürekli aynı ölçüde duruyor babamdada aort damarı aynı ölçüde.kötü kolesterolum biraz yüksek bunun için ilaç alıyorum.dogal yöntemle düsurebilirmiyim?aynı zamanda kan sulandırıcı alıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda kolestrol yüksekliği

    Selam doktor hanım : yaşım 23 glukoz 87 hdl 63 kolestrol 231 ldl 152 boyum 1.90 kilo 74 yanı zayıfım üstelik öyle komik ki doğru düzgün yiyip içmiyorum ve sigaram alkol de yok böyle değerler nasıl çıkar diye kara kara düşünüyorum.. kilo olsa zayıfla diyet yap diceksiniz büyük ihtimal şimdi sayın hek...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x