Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Kolesterolüm yüksek

  • Eşref Bey merhaba, Ben 27 yaşımdayım. Sivilce sorunum yüzünden cildiyeye gittim. Zoretanin diye bir ilaç kullanmamı önerdi doktor ve kan tahlili yapıldı. Sonuçlarda kolesterolüm 210 çıkmış. Daha doktorumla konuşmadım. Bir dahiliye uzmanına da başvurmalı mıyım ? Açıkçası bu yaşta yüksek kolesterol gibi bir sonuç beklemiyordum. Türk kahvesini çok fazla tüketmemden kaynaklanıyor olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.

  • Doktor Cevabı:

    210 olarak bahsettiğiniz total kolesterol ise sorun yok, ldl kolesterolise yüksek. kolesterolun tümü zararlı değil, bazı kolesteroller (hdl kolesterol) yüksek olmasıçok faydalı , bu yüzden önemli olan kötü kolesterol (ldl kolesterol) değeri. ayrıca kolesterol tahlillerini en az 9saat açlıktan sonra vermek gerekir. ldl değerinizi ve aç olup olmadığınızı söylerseniz yardımcı olabilirim.ayrıca türk kahvesinin öyle bir etkisi yok. gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Dil yanması

    Hocam, tüm kan değerlerime bakıldı hemde 3 defa sadece kolesterol biraz yüksek dendi. ayrıca boğaz ultrasonu cekildi ,doktor pırıl pırıl dedi. bu belirtiler kanser belirtisi mi diyorsunuz?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolestetolyuksekligi kolestetolyuksekligi saygilar son tahlilde hdl40ldl140trig237tkol230 ldlyi trig dusuremiyorum hafyada3yumurta hetgun7,zeytin her sabah dogal hindistan cevizinden bir tatli kasigi iciyorum unutkanliga iyi geliyor bu doz zarari varmi oneriniz yokmu nasil besl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dyt. Begüm Sevgi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolestetolyuksekligi kolestetolyuksekligi saygilar son tahlilde hdl40ldl140trig237tkol230 ldlyi trig dusuremiyorum hafyada3yumurta hetgun7,zeytin her sabah dogal hindistan cevizinden bir tatli kasigi iciyorum unutkanliga iyi geliyor bu doz zarari varmi oneriniz yokmu nasil besleneyim niacin hapi ve...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Can ÖZER

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Enzim yüksekliği

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 94 kg ağırlığında 38 yaşında bir erkeğim. glikoz tolerans bozukluğu, santral obezite, bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik ve karaciğerde hemanjiom dışında bir sağlık sorunum bulunmamakta. benim sorunum devamlı yüksek seyreden karaciğer enzimleri. batın usg...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nuray EVRİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir ve bazi kan degerleri

    Hocam merhabalar kan sayimim normal ama serum ve depo demirim referans araliginin altina dusmus biraz. duzenli olarak demir takviyesi aliyorum gunluk ortalama 30mg civarinda. bunun haricinde demir ilaci vs kullanmam gerekir mi acaba? ikinci bir sorum 230(

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kraniofaringioma

    Benim 5 yaşında oğlum 30 aralıkta sellar ve supresellar bölge tümöründen ameliyat oldu patoloji kraniofaringioma ( adamantinomatoz kraniofaringioma )grade 1 sella pituiter hiperplazi ? beyin eksizyonel biyopsi yazıyor bu demek bir kanser çeşidi mi yoksa iyi huylu tümör mü birde hipofiz acth tsh büyü...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Güven Çıtak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Atriyal fibralasyona bağlı sekonder felcin önlenmesi

    Sayın hocam merhaba. daha önceden dedemin durumu ile alakalı size bahsetmiştim ve siz de benden kullandığı ilaçları istemiştiniz. önce kısaca dedemin geçirdiği hastalıktan bahsedeyim. dedem 2010 yılında 72 yaşındayken emboliye bağlı sağ beyinden kaynaklanan bir felç geçirdi. .sol tarafında...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fehim Arman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam değerli görüşlerinize

    Hocam iyi günler bugün kan tahlilleri yaptım anormal çıkan sonuçları yorumlayabilirmisiniz hocam crp (sbyeni)5.2 ref. aralığı 0-5. vldl kolesterol 68.4 referans aralığı 0-30, crp türbidimetrik 0.52 referans 00-0,5.hdl kolesterol 35.6 referans aralığı 40-70.kolesterol 225 ref. aralığı 0-200. triglis...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sorunu rahat vermiyor

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Atrial fibrilasyona bağlı sekonder felcin önlenmesi

    Sayın hocam merhaba. dedem 81 yaşında 167 cm boyunda ve 92 kg ağırlığında. 2010 yılında damar embolisine bağlı olarak felç geçirdi. beynin sağ lobunda gerçekleşen bu embolik hadiseden sonra dedemin sol tarafında marjinal güç kaybı oldu. bir süre fizyoterapiye gitti ancak anlamlı bir sonuç ala...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Fethi Alişir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genetik kalp krizi genel bilği

    Hocam merhabalar hocam benim babam kalp krizi geçirdi 10 yıl önce ama geçmişimde 20 yıl sigara kullandı. sigara kullanan insanların kalpteki damarı tıkadığını biliyoruz buda krize sebebiyet veriyor. kalp krizi genetik deniliyor mesela ben 28 yaşındayım 8 yıldır sigara kullandım 3 yıldır içmiyorum b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • St değişikliği

    Hocam öncelikle allah razı olsun.nisan 2018 de esasen bazen olan ekstra atımları sormak için hastaneye gittim.burada hocamız ekg çektirdi,akciğer filmi çektirdi..bunlar normal çıktı.kalbimi dinledi..vinç gibi bir kalbin var dedi.efor testi istedim.hocamız onuda yapalım peki dedi.test günü .20-25 sa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Koleşterol yuksrklıgo kolon kanserı

    Kolesterolyukseklıgı soru kolesterolyukseklıgı kolesterol hocam saygilar son tahlilde hdl40 ldl140trig230tkol239 hbac15.25 ldlyi ve trigleseritim yuksek dusuremiyorum bunun icin oneriniz yokmu sabah 8zeytin birtatlikasigi tahinpekmez karisumu haf tafa3 yumurta yiyorum zarari varmi kolesterol hapi i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Iraz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gut hakkında endişe

    Hocam iyi çalışmalar, yaşım 27 bundan 4 ay önce hastaneye gittiğimde kolesterol, trigliserid ve ürik asit değerlerim yüksek çıktı. kolesterol 226, trigliserid 366, ürik asit 7.88. tedavi eden doktorum ileride gut olabilirsin dedi ve gut için herhangi bi tedavi önermedi. sadece kolesterol için diy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolestetolyuksekligi

    Menü ana sayfabenimsayfamsorularım (#2277988) soru kolesterolyukseklıgı kolesterolyukseklıgı soru kolesterolyuksekligi kolestetolyuksekligi saygilar son tahlilde hdl40ldl140trig237tkol230 ldlyi trig dusuremiyorum hafyada3yumurta hetgun7,zeytin her sabah dogal hindistan cevizinden bir tatli kadig...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Kökten

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x