Kolesterol

  • hocam saygılar evvelkı cevaplarınız ıcın tesekkurler hocam hergun omega3 ıhtıyacını gınde 1 tatlı kasıgı ogutulmus keten tohumu alıyorum kendımı ıyı hıısedıyorum acaba bunun bu dozda onemlı bır zararı olurmu sekerımede ıyı gelıyor hbac1 kontrol altında 5*8 hdl 41 ldl 143 tkol 219 trıg 150 keten tohumunun da buna bır katkısı olmazmı sımdıden tesekkurler baska onerınız yokmu

  • Doktor Cevabı:

    Salatalarınıza keten tohumu katmanızın sakıncası olacağını düşünmüyorum ama ldl düzeyini düşürmede yetersiz kalacaktır .diet ve haftada en az 150 dakika yürüyüşle ldl kolestrolünüzü yakın takip etmek gerekir.dünya sağlık örgütü'nün önerisi ldl nin 100 ün altında olması doğrultusunda. liften zengin salata sebze ağırlıklı beslenme öneririm. yeterli düşüş olmazsa diabetiniz de olduğundan ilaç tedavisine geçmek doğru olur.sağlıklı günler diliyorum.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karın guruldaması

    Hocam bulantı ve iştahsızlık var işin aslı. ben bekar yaşadığım için pandemi zamanında yemek yönünden çok zorlandım. günde tek öğün yedim. ramazanda da bu durum devam etti ve ben 102 kilodan 97 kiloya düştüm. şimdi belki midem küçüldü ama iştahımda cok yok. son 3 gündür idrarımda koyuluk mevcut. kem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atopik dermatit

    Merhaba doktor bey bebeğimiz 5 aylik.ilk ayında yüzde ve sonrasında boyun göğüs bölgesine yayılan ortası beyaz etrafı kırmızı sivilceler oluştu.cocuk sağlığı doktoru egzama olduğunu söyledi bioderma atoderm insentive jel ve hydradant losyon ayrıca hipokort krem verdi bu kremi gerekirse kullandım diğ...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Faruk DEMİR

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide agrisi

    Slm hocam iyi gunler hocam yemek yedigimde agzimda kuvetli acima sanki boyle ekşi asitli bise yemis gibi bogaz bolgem iman tahtasi dedigimiz yer de yanma oluyor konusurken takiliyom konusamiy8m bir sene evel endoskopi yaptirmistim (özefagus mukoza ve lümeni normaldir .z hatti 38 .cm deydi kardia ge...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh ve gebelik

    Merhaba bugün kan testi sonucuma göre tsh değerim 5,86 çıktı serbest t3 ve serbest t4 değerlerim normal. tabi bu değerimi bilmeden gebelik planlamıştık şuan hamile olma ihtimali içerisindeyim.bu yüzden tedirginlik yaşıyorum eğer hamilelik durumu söz konusuysa bu değer bebeği etkiler mi ? eğer hamile...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 eksikligi ve gut hastaligi

    B12 vıtamın eksıklıgı ve gut hastalıgı mrb hocam benim sol ayak parmak eklem yeri sisti agirdi yere basamiyordum.ilac verdi 3 gun biraz iyi oldu ama simdide sag ayak parmak agiriyo bazende iki ayak bileklere kadar sizinti agri usume oluyordu....doktor gut hastaligi dedi tahlil sonuclarim..crp :...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anal fissür

    Hocam daha önce 5 kez fissür ameliyatı oldum.yine tekrarladı.en son gittiğim doktor orada kötü ve sert bir doku oluşmuş dedi ve o dokuyu alıp doku kaydırma ameliyatı yapıcaz dedi.hocam ne yapmalıyım.bu ameliyat risklimi.rahata kavuşabilecekmiyim.ameliyattan sonra dışkıyı tutamama durumu oluşurmu.bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lösemi belirtileri

    Murat hocam iyi günler. 21 yaşında erkeğim hocam ben yapım ve okuduğum bölüm geereğiyle çok sitresliyim (tıp öğrncisiyim)zaten anksiyete+okb hastasyıım. hocam benim geenel olarak böyle halim yok ama tabiki yataktan çıkamcıak işe gidemicek gibi değil sadece öyle hissediyorum yani enerjim yok gibi. h...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun önünde acı ağız içinde apse yara kırmızı leke

    Merhabalar hocam, birkaç hafta önce dil ucumda beyaz kabartı gibi bir şey oluşmuştu. şimdi de alt dudağımın iç kısmında koyu kırmızı kan noktacıkları oluştu. birkaç küçük koyu kırmızı pürüzsüz düz nokta. ağzımın içinde yaralar oluştu sonra geçti. dilimin altında apse gibi sivilce oluştu yuvarlak. b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Tşkler hocam içimi rahatlattınız öyle belirtiler yok sadece sürekli yutkunma isteği duyuyorum inş geçer en kısa zamanda hayırlı akşamlar hocam sağolun

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hayriye Karabulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ampuller kanser

    Doktor bey yaşım 20.halsizlik ile gittim.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,total birubin 1.47 (0.1-1.20) yüksek ,, ldh 262 (109-245) yüksek ast 17 alt 10 folat 4.19 (5.2-20) düşük üre 23 (15-45)ve pct 2.91(1.08-2.82) yüksek. tam bir ay sonra tahlil yapıldı alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sebepsiz morluklar devamı

    Hocam, hayır herhangi bir sebep yok. kendini kilolu görme gibi bir durumum yok. yeme bozukluğundan tam olarak kastınız nedir? 3 öğün yemek yemiyorum çünkü acıkmıyorum hocam. sabah kalktığımda da aç olmuyorum. kahvaltı için biraz beklemem gerekiyor. yani 2 öğün yiyorum aralarda da meyve, yoğurt ve ku...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kakadan çıkarmı

    Hocam kardeşim muzurluk olsum diye çayımın içine vida atmış.kakadan çıkar mı benim ne yapmam lazım kana geçip damarları yırtar diye korkuyorum teşekkür ederimçok

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Carpintilar

    Merhaba hocam 27 yasindayim. çok stresli zamanlar yaşadım 7 aydır çarpıntı problemim var. bazen ayda 1 bazen 15 günde bir oluyor. ilk olduğunda cok korkmuştum 150-160 arasında atıyordu acilde ekg çektirdim sinüs taşikardi çıktı. sonrasında eko ve holter yapıldı. holter normal eko da hafif mvp çıktı....

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rıza Aktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kahverengi leke

    Merhaba ben adet gecikmesi icin tarlusal kullandim regl bittikten bir hafta sonra kahverengi leke ve akinti gelmeye basladi ara ara ilacin etkisi midir

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Duygu Özkale Okyay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Riskli mi hocam ?

    Hocam iyi çalışmalar adetimden sonra ki 15.gün yani adetim bittikten sonra ki 10. gün prezervatifle ilişki yaşadım içime boşalma olmadı ve prezervatifte yırtık değildi sürekli ilişki esnasında kontrol ettim yırtılma olmadı hamile kalma riskim var mıdır? hamile kalmak istemiyorum son 3 ay adet döngü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x