Kolesterol

  • HOCAM SAYGILAR BOYLE FAYDALI HIZMETINIZ ICIN TESEKKURLER EVVELKI CEVABINIZ ICIN TESEKKURLER ESIMIN YENI TAHLIL SONUCLARINI SIZIN DEGERLI GORUSUNUZE SUNACAM LDL 132 HDL 54 TRIG 168 T KOLEST 235 HBAC1 5,5 HGB 11,5 DIGER HEMOGRAM DEMIER DEMIR BAGLAMA ORANI NORMAL KOLESTEROL ILACI OLARAK ZOKOR 10 LUK ALIYORDU 3 AYDA 184 TEN 132E DUSTU DEVAM ETSINMI YOKSA KESSINMI BASKA ONERINIZ YOKMU AYRICA TVDE CIKAN PROF CANAN EFENDIGILIN ONERISI KONUSUNDA NE DUSUNUYORSUNUZ SİZİN GIBI DEGERLI HOCALARIN AKSINE YAGLI YEYIN DIYOR NE DERSINIZ BENIM T KOLES 232 LDL 149 HDL 52 TRIG 150 BENIM DE ZOKOR ICME DURUMUM OLABILIRMI AYRICA TVDE GOZTERILEN PANAX TAKVIYESI YULAF COBANCOKERTYEN VE GINSENGTEEN OLUSUYORMIS SIZIN GORUSUNUZ NE DAMAR ACICIYMIS ONERINIZ ICIN TESEKKURLER

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Arda Şanlı Ökmen

    Gecmis olsun.esiniz zocor kullanmaya devam etsin,sizin degerleriniz iyi gerek yok o nedenle.panax tamamen bir kandirmacadir.canan hanim ise hakli oldugu kisimlar olmasina ragmen cok iddiali bir soylem icindedir.herseyden yiyin ama az yiyin...

  • Bu soruya oy verin :

    Diğer Hasta Soruları

    • Alt ast karaciğer değerleri yüksekliği

      Merhaba; benim 11 yaşında 146 cm boyunda 57 kilo olan oğlumda ast:59 (0-37), alt:129 (0-50) alkalen fosfatoz:270 (0-130) ve trigliserid:277 (0-200), kolesterol:202 (0-200) ebv ebna igg:2,02, ebv vca igg :2,58 ve ebv vca igm 0,33 ultrasyonda grade 2 safhası çıktı ne yapmalıyım

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Tarkan Karakan

      Prof. Dr. Tarkan Karakan

      Çocuk gastroenteroloji uzmanına başvurunuz. çocuklar erişkinlerden farklıdır.

    • T2 ve flairde hiperintens nonspefik plak formasyonu

      Hocam iyi günler.tek taraflı baş ağrısı şikayetiyle nöroloğa gittim.bazen sol taraf bazen sağ taraf.zonklar gibi değilde sızlama tarzı oluyor.kronık sınüit çıktı.mr da şöyle bir ifade vardı ıkı hekım hersey normal dedi ama içim rahat etmedi.bilateral frontal bölgede birkaç adet milimetrik t2 ve flai...

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Hasan Akdemir

      Uzm. Dr. Hasan Akdemir

      Beyin ön tarafında birkaç adet milimetrik, normal beyin hücrelerinin yerini destek dokusu hücrelerinin doldurduğu alanlar görülmüş. migren, kansızlık, şeker, kolesterol, yaşlılık, guatr, allerji gibi durumlarda çok görülür. ms de bu şekilde raporlama yapılmıyor, endişe etmeyin. geçmiş olsun.

    • Siivlce tedavisi

      Hocam roaccutane kullanıyorum sigara içende birisiyim sıkıntı olurmu acaba kolesterol için sımıntı olurmu acaba teşekkürler

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Özlem Özbilir

      Uzm. Dr. Özlem Özbilir

      Sigara her açıdan sağlığa zararlı, roaccutane ile bir ilişkisi yok, ancak akne oluşumunda tetikleyici bir faktör...



    • Kolesterolyuksekligi

      Menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2181073) soru kolesterolyuksekligi i soru kolesterolyuksekligi soru kolesterolyuksekligi hocam saygılar benim ve eşimin son tahlil sonuçları şöyle benim hdl 40 ldl140, trig238 tkol229 hbac1 5.6 ldlyi düşünemiyorum gergin sabah10zeytin haftada3gyumu...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Ali Başçı

      Prof. Dr. Ali Başçı

      Kolesterol ve trigliserit bakımından bir ilaç kullanma gereği yok. beslenme tarzında da bir sorun olduğunu düşünmüyorum sağlıkla kalın, iyi günler

    • Kah damarda %30 daralma hakkında

      Hocam öncelikle kıymetli bilgilerinizle ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. ailede kalp hastalığı olan yok ve genç yaşta kalp krizi geçirende yok, şeker gibi bir rahatsızlığımızda yok. sadece kanıtlanmış koroner arter hastalığı olması sebebiyle özellikle kolesterol hapı konusunda özellikle k...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Ekrem Yeter

      Doç. Dr. Ekrem Yeter

      Kalp damar hastalığı riskini azaltmak adına sürekli ecopirin 81 mg ve atorvastatin 10 mg kullanmanızda fayda var.

    • Tahlil sedimentasyon ve ldh yuksekligi

      Merhaba ben 28 yaşındayım 1 ay önce kan tahlili yaptırdım kalp için beloc kullanıyorum sedimentasyon:32 ldh:244 kolesterol:206 eos#:0.02 eos%:0.3 pdw:9.8 rbc:5.72 hemoroid kanamam vardı ve o günlerde larenjit için antibiyotik kullandım ayrıca sağ tarafta beze gibi birsey vardı genel cerrah bişey yok...

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Serap Bos Çetiner

      Uzm. Dr. Serap Bos Çetiner

      Bu sonuçlarla kağıt üzerinde lenfoma teşhisi konmaz. doktor muayenesi öneriyorum.



    • Kolesterolyuksekligi

      M) soru kolesterolyuksekligi soru kolesterolyukseklıgı kolesterol hocam saygilar son tahlilde hdl40 ldl140trig230tkol239 hbac15.25 ldlyi ve trigleseritim yuksek dusuremiyorum bunun icin oneriniz yokmu sabah 8zeytin birtatlikasigi tahinpekmez karisumu haf tafa3 yumurta yiyorum zarari varmi kolesterol...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Adil Polat

      Doç. Dr. Adil Polat

      Merhabalar; öncelikle sadece laboratuvar değerlerine bakılarak herhangi bir ilaç tedavisi düzenlenemeyeceğini hatırlatmalıyım. yaşınız, risk faktörleriniz, ve benzeri durumlar göz önüne alınarak gerekiyorsa ilaç tedavisi düzenlenir. kolesterol düşürücü ilaçlar gerektiği durumlarda kardiyovasküler... Cevabı gör

    • Ereksiyon problemi

      Mehmet bey, 26 yasındayım uzun zamandır ereksiyon problemi yasıyorum. cinsel isteksizlik mevcut. ilk etapta sorunun psikolojik oldugunu dusunerek terapi vs aldım terapiye gereken onemi gosteremedim bundan dolayı mı bilmiyorum ancak ise yaramadı. 20 ‘li yasların basında ise sosyal fobi teshisiyle an...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

      Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

      Bence klomene gerek yok liftayı mutlak alın ona cevap yoksa daha ıleri tedavi yöntemleri gerekir

    • Dayanılmaz omuz ağrısı

      Hocam merhaba. 44 yaşında olan annemde 4 gün önce aşırı bir sol omuz ağrısı ve kol hareketlerinde kısıtlılık başladı. diğer eliyle kolunu destekliyor ve hiçbir şey yapamıyor. direkt grafi çekildi ve çıkık yok denildi. crp si 46,1 sedimi 20 çıktı. rf negatif brucella negatif wbc 7bin. mr çekildi sonu...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Cengiz Bahadır

      Prof. Dr. Cengiz Bahadır

      Çok şiddetli ise genellikle subakromiyal bursit çıkar. voltaren amp. gibi kuvvetli bir nonsteorid ve bu zugulamasına çok iyi cevap verir genelde. diğer başka olasılıklarda var tabik mr ı görmek lazım



    • Tahlil sonuçlari billurubin hemoglobin eritrosit

      Bu sene üniversiteye başlıyacağım allahın izniyle ve istediğim bölüm pilotaj . sağlık pilotaj bölümü için çok önemli ve okumak için her değerine bakıyorlar . ben de bu yüzden tahlil yaptırdım eksik veya fazla çıkan sonuçları size aktarıyorum . t kolesterol 123 ldl kolesterol 64 t.bilurubin 2.7 direk...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Kadri Yamaç

      Prof. Dr. Kadri Yamaç

      Merhaba, hematolojiye uğrayın. hematolojiye uğramanız istenmiş zaten. kan yüksekliği olunca kan aldırdım düzelttim olmaz, muayene olacaksınız. bilirübin yüksekliği için de, evet belki gilbert olabilir, muayene olacaksınız. bilimsel olarak tanılar kesinleşecek. geçmiş olsun.

    • Dahiliye hastalığı

      Iyi akşamlar anneme kan testleri yapıldı alt ve ast değerleriçok yüksekçıktı ast 67 alt 101 aynı zamanda kolestrolü çok yüksek 281 nöroloji bu testleri yaptırdı dahiliye gitmwn lazım acil dedi ciğerlerin kötü dedi bi de diğer kan testleri wbc neu plt çok az yüksek lym çok az düşük lütfen ilgilenirm...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Ali Başçı

      Prof. Dr. Ali Başçı

      Karaciğer testlerinin ılımlı yüksekliği söz konusu. kolesterol yüksekliği ile birlikte yağlı karaciğer söz konusu da olabilir başka karaciğer hastalığı da. bu olasılıkların hem klinik değerlendirilmesi hem de başka testler de yapılarak gözden geçirilmesi gerek. iyi günler.

    • Ne yapacağımızı şaşırdık

      Sayın hocam merhaba. daha önceden dedemin durumu ile alakalı size bahsetmiştim ve siz de benden kullandığı ilaçları istemiştiniz. önce kısaca dedemin geçirdiği hastalıktan bahsedeyim. dedem 2010 yılında 72 yaşındayken emboliye bağlı sağ beyinden kaynaklanan bir felç geçirdi. .sol tarafında...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Kudret Türeyen

      Prof. Dr. Kudret Türeyen

      Yaşar bey, bu konuda nöroloji uzmanı görüşü almak daha faydalı olur. geçmiş olsun. prof dr kudret türeyen



    • Diyabetik vakada mactel-2 hastalığı

      Sayın hocam merhaba. annem 163 cm boyunda 80 kg ağırlığında 56 yaşında ve 10 yıldır tip-2 diyabet geçmişi olan bir hasta. açlık kan şekeri 130 mg/dl ve tokluk kan şekeri ise tüketilen karbonhidrat miktarına göre değişmekle birlikte ortalama 250 mg/dl seviyesinde. a1c seviyesi ise %7 civarında...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Mehmet Baykara

      Prof. Dr. Mehmet Baykara

      Öncelikle geçmiş olsun, mactel 2 denen hastalığın sebebi belli değil ve maalesef 2 taraflı oluyor. şimdiki bilgi literatürde bu kadar maalesef. hekimlerinizin önerilerine uymanızı tavsiye ederim. sağlıklı günler diliyorum.

    • Bu durumdaki hastaya ameliyat yapılabilir mi ?

      Sayın hocam merhaba. dedem 79 yaşında 167 cm boyunda 98 kg ağırlığında biri. 2010 yılında sağ beyin lobundaki damarda gerçekleşen emboli sonucu felç geçirdi ve sol tarafında marjinal güç kaybı var. bu felç atağı sonrası %90 engelli durumuna düştü. baston yardımı ile yürüyebiliyor. birçok ilaç...

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Kerem Bıkmaz

      Op. Dr. Kerem Bıkmaz

      Merhaba yaşar bey,dedeniz için iyi bir anestezi ekibine sahip bir hastanede uygun koşullar oluşturularak çözüme gidilmesi taraftarıyım.günü kurtararaktan yol alınması bir tedavi değildir.tüm bu süreci anestezi hekimleri ayarlayabiliyorsa kurtarıcı olacaktır.geçmiş olsun.

    • Kolesterolyukseklıgı

      Kolesterolyukseklıgı saygılar son tahlilde hdl 43 ldl 160trig144tkol229hbac1 5.7dr bana glikojen gunde2000mg ve no o norm 0.5 mg günde bir kere verdi hocam saygılar son tahlilde hdl 43 ldl 160trig144tkol229hbac1 5.7dr bana glikojen gunde2000mg alıyorumsize güvendiğim için değerli görüşünüzü almak i...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Mehmet Kayrak

      Doç. Dr. Mehmet Kayrak

      Selim bey öncelikle geçmiş olsun. kolesterol ilacına sadece kolesterol sonuçlarına bakılarak karar verilmiyor. bel çevresi kan basıncı sigara aile öyküsü vb. ilave faktörlere bakarak 10 yıllık kardiyovasküler olay riskinize göre karar vermek lazım. diyabet tanısı olması da karar verirken önemli bir... Cevabı gör




    .
    x