Kolesterol yüksekliği

  • MCH 26,7 pg (27 - 34) MCHC 30,4 g/dL (32 - 36) kolesterol 209 LDL 126 trigliserid 213 HDL 40 glukoz 98 insülin 9.8 B12 225 HbA1C 4.9 hocam kan değerlerim bu şekilde çıktı matofin xr 1000 mg kullanıyorum, kolesterolüm her zaman yüksek çıkıyor 20 yaşından beri yaşım 25 olmasına rağmen, yinede doktorum kolesterol ilacı yazmadı, matofini 2000 mg kullanayım mı hocam biraz daha kilo vermek istiyorum.ayrıca kolesterol yüksekliği için birşey yapmalı mıyım hocam?10 yıldır tedaviye rağmen geçmeyen sivilcelerim var,kolesterol ile alakası olabilir mi? demir eksikliği var mı bende?

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun. sadece tahlillere dayanarak bir yorum yapmam doğru olmaz. arzu ederseniz sizi görebilirim. bilgi ve randevu almak için 03124304015 numaralı telefonu arayabilirsiniz. sağlıklı günler diliyorum.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciğer kisti

    Merhaba 1 ay önce yaptırdığım check-up neticesinde karın usg çektirmistim raporda böyle bir şey yazıyor: karaciğer normal boyutlarda, ekojenitesi doğal, ekojenite dağılımı homojendir. sağ lob perifer-posteriorda max. 7 mm çaplı, eko içeriksiz, kontur ekojenitesi tüm periferinde korunmuş kist görülme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Helicobacter

    Hocam merhaba, mide ağrısı, hazımsızlık, yanma şikayetleriyle genel cerrahi bölümü ne gittim, endoskopide mide duvarın aşırı sekilde kırmızı ve duodenal ülser var dendi. endoskopi biopsi sonucunda helikobakteri(+), altda da helikobakteri (++) kronik gastrit,inivinasyonyazıyordu. doktor bey bana (fla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahimde yara varken hamile kalinirmi. dex forte agri kesici adeti geciktiri...

    İyi günler hocam ben bir senedir evliyim bebek istiyoruz fakat rahmimde yara oldugunu soyledi doktorum. rahmimde yara varken hamile kalabilir miyim ve hamile isem yara icin tedaviden dolayı veya tamamen yaradan kaynakli enfeksiyon ve iltihapdan dolayi düşük riski varmidir acaba ? bir de dex forte a...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsk öğrenci adayi

    İyi günler kara harp okulu icin sağlık muayenesinden elendiniz dediler elenme sebebim s1 vertebrada lumbalize görünümdedir. bu imis itiraz etsem gecme imkanim varmidir

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Adem Kar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs agrisi

    Doktor hanım iyigunler dilerim göğüs ağrım için batici tarzda acile gittim bıçak saplanır gibiydi ekg ve trobpinin teslerine bakıldı sorun yok kardiyoloji ye git denildi gittim eko ile baktı bir sıkıntı yok dedi damarda tıkanıklık olsa görünümüydu acaba birde btbcekildim hareket artefaktları nede...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik gastrit ve hiatal yetmezlik

    Genel cerrahi tarafından özel bir hastanede yapıldı. mide koruyucu ilaç ve diyet programı uyguladım şikayetlerim geçmedi daha sonra dediğiniz gibi devlet hastanesi gastroenteroloji bölümüne gittim orda da farklı bi mide koruyucu ilaç verip 2-3 ay kullanmamı söylediler eğer geçmezse ameliyat olamamı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Önemli konu

    Cevaplarınız için teşekkür ederim. hocam benim 1 haftadır küçük tansiyonum 5 e düşüyor bazen gün içinde 6 oluyor en çoğu 7 ye çıkıyor. büyük tansiyonum genelde 10 oluyor, gün içinde 7 ye düşüyor. ense kısmım çok ağırıyor. hocam, küçük tansiyon neden düşer acaba? fazla su içmiyorum, ondan olabilir mi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzamsı

    Merhaba hocam iyi günler yaşım 13 14 e girmeme 1 aydan az kaldı boyum 1.59 kilom 60 annemin boyu 168 babamın boyu 171 abimin boyu 176 büyüyünce boyum kaç cm olur uzamak için ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı lütfen yardımcı olun

    Merhaba! i̇yi günler. öncelikle benim yaşım 19-20. sol göğsümde ağrılar oluyor ama böyle devam eden ağrı değil anlık bıçak batması gibi geliyor gidiyor bazen uzun sürüyor nefes alamıyorum aldıkça kimildadikca batiyor sırt ustude yatamıyorm ozaman. ayrıca göğüsumde cilt üzerinde yırtılma izleri var v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kilo vermek

    Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. 😊 elimden geldiğince sağlıklı yaşam tarzını benimseyeceğim ve her gün egzersiz yapacağım. sigara hiç içmedim içmeyi de düşünmüyorum. alkol ve kafein hayatta ağzıma sürmem sadece su içerim hocam. kalbim yapısal olarak normal ve ekg'de herhangi tehlikeli bir şey y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doğum kontrol hapı

    Merhaba sevim hanım ilaca geç başlayınca her türlü koruması tam olmayacak diye sonraki adete kadar prezervatif ile korunacağız fakat tek başına prezervatif beni sızma ihtimaline karşı çok strese sokuyor sizce adete kadar korunmak için tek başına yeterli olur mu ? bir de sonraki adetle yeni kutuya ba...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak hastalıkları

    Merhaba 27 yaşındayım kendimi bildim bileli ibs hastalığım var. ayrıca 6-7 senedir kendi kendine duzelip kabızlık veya ishal sonrası tekrar nükseden makat çatlağı bulunmaktadır. bu aralar anksiyete ile mücadele etmekteyim her iki hastalığım nedeniyle arada bir kolon kanseri vs mi oldum diye düşünüyo...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kizlikkk zariiiiiiii

    Merhaba. ben maturbasyon yaptiktan sonra kan geldi tam saatini bilmiyorum ama hemen sonra olmadi en az yarim saat belki 1 saat sonra. iceriye giris olmadi hic. el ile veya bacak kasarak yapiyordum genelde de klitorise ama o gün vajinaya dogru da elimle sürtme yaptim. kasilmadan mi olmustur yoksa bis...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Down sendromu

    Hocam merhabalar. öncelikle sorumu cevaplarsanız çok sevinirim. ben 17 haftalık gebeyim ve ikili testimin sonucu çıktı tam olarak anlamadığım için size tek tek yazayım. papp-a 1.26, fb-hcg 229, yaş riski 1:993, biyokimyasal trisomy 21 riski >1:50, kombine trisomy 21 riski 1:163, trisomy 13/18+nt

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erkut Harmancılar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reglden 4 gün önce hamile kalır mıyım

    Merhaba, 28 mayısta regl oldum 25 haziranda ilk defa ilişkiye girdim.o da şu şekilde, sevgilim sadece bi kere klitorisime dokundurdu içime girme, üstüme boşalma durumları olmadı. zevk suyu değmiştir belki. ilişkiden sonra 29 haziranda regl oldum. şu aralar mide bulantım var, sizce hamilelik olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x