Kolaltinda lenf bezi

  • Hocam kizim 3 yasinda 2 aydir karin agrisi sikayeti var yogun idrar yolu enfeksiyonu vardi tedavi gorduk iltihap gecti.bu arada 2 defa daha karin agrisindan dolayi doktora gittik en son 1 hafta once ateslendi aksam acile goturduk.karin agrisida vardi orada kustu.idrar kan tahlili biyokimya ast 32.98 haric digerleri normal.hemogramda ise normal olmayan MCV 77 MCH 25.8 PCT 0.148 MON%10.3 NEU%60.7 BAS%0.4 cikti digerlri normal.sadece 1 gece atesi oldu doktor soguk almis olabilir dedi.dun de beze farkettim ensede hemden doktora gittik ultrason her iki servikal zincirde buyugu submandilbular alanda 19×6mm boyutlarinda korteks kalinliklari artmis bir kac adet reaktif lenf nodlari izlendi ayrica her iki suboksipital alanda 7×3mm reaktif lenf nodu izlendi yaziyor.yeni hemogram bakmadilar sadece bakikan sedimantasyon 4 Alkalen fosfataz 293.85 bide LDH 307 (yuksek) cikti karin ultrasonu normal.doktor boyundaki bezeler enf.dan olabilir ama kizinizin kol atinda da bezelervr bu yasta istemedigimiz bisey dedi.kendisine sordum kolaltindan usg cektirelimmi diye gerek yok boyunu cektirin yeterli dedi. Bizi tekirdag NKÜ sevketti. Kolaltindakilerin boyutunu bilmiyorum uni.ye gittik.oradaki docent el muayenesinde kolaltinda beze yok dedi.tahliller normal boyundakide onemli degil dedi.ama ben evde kendim baktim.sag kolaltinda beze var. endiseliyim sizce tehlike arzeden bir durum varmi kolaltinda beze neden olur 3 yasindaki cocukta? ldh cokmu yuksek cevap verir bi aciklama yaparsaniz bi nebzede olsa rahatlayacagim.bu arada bugun vucudunda dokuntuler cikti.bi anda sonra sondu. Gece terlemesi yok ates yok kilo kaybi yok.yani dikkatimi ceken bisey yok. Kolaltinda beze varken doktor yok dedi o an sormadim ama doktor farketmemis olabilirmi ki docentti doktorumuz

  • Doktor Cevabı:

    Koltuk altı lenf bezi muayenesi özel bir muayenedir. kolun pozisyonu, eliniz önemlidir. tüm bunların ışığında lütfen eğitim ve araştırma hastanesinde takibiniz yapılsın. bu tablo bir virus enfeksiyonu olabilir. izlenmesi ve takibi gereklidir. muayene etmeden yorum yapmak hatalı olur.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Viral pnomani korkum

    Sn hocam 10 gün sırtım agrıdı bıçak saplanir gibi gece terlemeyle beni uyandirdi son 3 4 gündür sırt ağrım yok gibi fakat son 5 6 gündür boğazımı sürekli temizleme ihtiyacı hissediyorum biraz balgam da geliyor kuru öksürükten ziyade surekli boğazimda balgam var da onu cıkartmak istiyorum acaba bu za...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba iyi günler. 20 yaşındayım. elidor sağlıklı uzayan saçlar şampuan kullanıyordum onu bıraktım sysoss aldım fakat aşırı dökülme yaptı. elidorda da dökülüyordu ama o kadar değildi sonra bıraktım sysoss u eczaneye gittim bana zigavus siyah sarımsaklı şampuan verdiler. onu kullanmaya başladım. saç...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Korona öksürüğü

    Hocam merhaba covid 19 hastalığındaki öksürüğü diğer oksuruklerden ayırabilecek spesifik bi özelliği var mıdır? var ise nasil ayırt edebiliriz. iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Merhaba doktor bey, ben 23 yaşındayım ve haziran 2019 tarihinden beri aşırı saç dökülmesinden şikayetçiyim (şubat- nisan 2019 yoğun stres yaşadığım bir dönemdi ve bir yıldır vejetaryen besleniyordum). fakat ilk başlarda mevsimsel diye düşünüp önemsememiştim. sonra da covid nedeniyle doktora gidemedi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cinsel ilişki sirasinda sütsü akinti

    Hocam merhaba 21 yaşında 1 buçuk yıllık evliyim. daha öncesinde karşılaşmadığım bir surunla son iki ilişkimde karlı karşıyayım. ilişki sırasında süt renginde fakat çok sıvı olmayan kremsi yapıda, bana göre çok az kokulu şekilde sıvı geliyor. sebebi nedir normal midir ? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hatice Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

    Hocam merhaba. bundan yaklaşık 7 ay önce bir cinsel ilişki yaşadım ve geçmeyen mantar enfeksiyonumdan şüphelenerek doktora gittim. mantar için ilaç verdi ve ekstra olarak kan testi yaptı. hbsag 0.22, anti hbs 6.44, anti hcv 0.05, hiv combo(p24+lgg) 0.167 ve vdrl-rpr de negatif geldi. size sorum 7 ay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Eralp Başer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mantar enfeksiyonu

    Merhaba,doktora gittim ve mantar olduğumu söyledi. albacort kremini kullan dedi krem vajinanın içerisine sürülebiliyor mu daha önce ilişkim olmadı bi sakıncası varmıdır. ve vajinayı sirkeli suyla temizlemek sakıncalımıdır .

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diş eti iltihabı

    Hocam diş etimde sivilce gibi iltihap oluyor ama dokununca patlıyor sonra ilerleyen zamanlarda tekrarlıyor kroniklesmis dedi doktor bir yılı aşkındır böyle yaptıracakdim pandemi süreci oldu gidemiyorum şuan eğer allah korusun korona kaparsam bu iltihapin korona üzerinde olumsuz bir durum yaratırmi?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Dt. Hidayet Burak Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Solunum sıkıntısı

    Iyi akşamlar erkan bey. 8 yaşında kızım var 3 haftadır derin nefesler alıyor sürekli. nefes yetmezliği gibi.ac röntgeni ve ac tomografisi hatta korona testi bile oldu herhangi bir sorun çıkmadı fakat şikayetimizi devam ediyor. bu süreç içinde 10 gün alerji çiğneme tableti ve burun spreyi kullandık b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erkan Çakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endoskopi sonucu helikobakteri

    Hocam annemin endoskopi sonucu a) histopatolojik kesitlerde mide biyopsisinde mukozanın normal kalınlıkta olduğu, laminapropriyada lenfoplazmositer iltihabi hücre infiltrasyonu, gastrik glandlarıda infiltre eden polimorf nüveli lökosit infiltrasyonu ile gastrik pitlerde daha yoğun olmak üzere çok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinal mantar

    İyi günler doktor hanım ilk günlerde idrar yaparken yanmam sık idrara çıkma vajina girişimde yanma kötü bir koku vardı beyaz ve şeffaf renkte akıntım oluyordu daha sonra ki günlerde sarı akıntım oldu ve şimdi kahverengi akıntım oluyor daha önce mantar enfeksiyonu geçirmiştim acaba tekrar mantar enfe...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Nurdan Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üzerimde bakteri kaynaklı koku var

    Merhaba, benim bi sorum olacaktı. ben iki yıl önce 2018de terliyken 2 ay boyunca elbisemin üzerine deodorant sıktım ve kopişonumla kapadım 2 ay boyunca bunu yaptım şu an bundan kaynaklı olduğunu düşündüğüm bi koku var üzerimde ben bakteri üremesinden şupeliyim 2 yıl boyunca bu koku üzerimde...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Damla Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer leke

    Sağ akciğer üst lob posterior ,sağ orta lob lateral ve alt lob posterobazal segmentlerde ,sol akciğer üst lob apikoposterior ve anterior segmentte ,üst lob süperior lingular ve alt lob lateral bazal segmentte konsolidasyon-buzlu cam alanları izlenmektedir(viral pnömoni?). hocam raporda böyle...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ali Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinal mantar

    Surekli tekrarlayan bir mantarim var cocuk dusunuyorum fitil kullandim gecti tekrar basladi iliski sirasinda yanmam var esim icime bosalinca onada elektrik carpar gibi hissediyormus hamilr kalamazmiyim ve nasil kurtulucam mantardan

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Başak Ovayurt Öndeş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enfeksiyon

    Merhaba hocam.son 5 yılın kan tahlillerimi e-nabız sitesinden kontrol ettim.farklı tarihlerdeki tahlillerimde wbc,mo,ne,ne% hep yüksek çıkmış ly% ise hep düşük çıkmış.ayrıca 10 yıldır saçımda yüzümde göğüs bölgemde ve sırtımda yıl içinde ara ara tekrarlayan sivilce enfeksiyonları oluyor,dermotolojid...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x